lo carrer del riu

lo carrer del riu

15 de desembre, 2009

ERC porta al Parlament una resolució de defensa del 13-D i incomoda els socis

El grup parlamentari d'ERC ha decidit portar al Parlament una proposta de resolució de reconeixement a les consultes sobre la independència que es van fer aquest cap de setmana a 167 municipis. En el mateix text, des del Parlament s'encoratja a la societat civil, als electes locals i als ciutadans a "treballar conjuntament" per a les consultes previstes pel febrer i l'abril del 2010.

ERC ha decidit presentar aquesta proposta sense consensuar-ho amb els seus socis. Aquests han dit que ho estudiaran, però el PSC ha remarcat que no són partidaris de donar suport institucional a les consultes, i ICV-EUiA s'ha mostrat molesta que ERC s'hagi saltat el "protocol" entre els socis.

El text de la proposta de resolució destaca que les consultes van aconseguir "un ampli ressò i participació", ja que gairebé 200.000 vots van ser "un resultat molt important tenint en compte la naturalesa no oficial d'aquestes consultes, el fet que fossin convocades per la societat civil i no per l'administració i el seu caràcter no decisori".

La resolució aposta per ratificar els acords presos pel Parlament els anys 1989 i 1998 sobre el dret a l'autodeterminació de Catalunya, mostra el seu "reconeixement" a les consultes del 13-D "com a expressió de la voluntat de participació política de la ciutadania en la configuració del futur de Catalunya com a nació" i agraeix "la implicació de les persones voluntàries en els municipis on s'han organitzat les consultes i a tothom que hi ha participat'"

A més, ERC vol que el Parlament encoratgi a societat civil, electes locals i ciutadans dels municipis on s'han de fer referèndums els pròxims 28 de febrer i 25 d'abril a "treballar conjuntament perquè comptin de nou amb una participació important de la ciutadania".