lo carrer del riu

lo carrer del riu

09 d’abril, 2009

Puigcercós creu que Zapatero va "prendre el pèl" a CiU perquè va comprometre "la clau d'un govern que no tenia"

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha acusat aquest dijous CiU d'haver renunciat a "un salt qualitatiu de l'autogovern" i que va "sacrificat la columna vertebral" de l'Estatut del 30 de setembre amb el pacte Mas-Zapatero, a canvi de "les regnes de la Generalitat". Puigcercós ho ha dit després que el secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, hagi revelat que el pacte incloïa que el PSC havia de donar suport a CiU després de les eleccions del 2006, en cas que la federació fos la força més votada. "Zapatero va comprometre la clau d'un govern que no tenia", ha dit Puigcercós, "perquè a l'hora de la veritat va resultar que el PSC no era exactament la minyona submisa que creia Zapatero".

En un article al seu bloc titulat Reveladores confessions, el líder republicà ha assegurat que CiU "mai no va intentar reformar l'Estatut" i que "es va sumar al procés" impulsat per ERC, ja que va ser un "aspecte essencial" del Pacte del Tinell. "Per això tampoc els va tremolar la mà, no van tenir cap contemplació per liquidar la potencialitat d'un acord històric com el d'aquell 30 de setembre que havia generat entusiasme a la societat catalana". El president d'ERC creu que "el que és difícil d'entendre" és "l'emprenyada monumental del món de CiU amb ERC", ja que "qui els va prendre el pèl va ser Zapatero, qui els va fallar de manera dramàtica per als seus interessos". Puigcercós ha recordat que amb ERC no tenien cap pacte i que, de fet, amb l'acord amb Zapatero, "hi havia implícit relegar ERC a l'oposició". "L'abassegadora quantitat de desqualificacions que l'òrbita de CiU ha vessat contra ERC", ha afegit, "és directament proporcional al grau de frustració acumulat en una estratègia partidista que no els ha proporcionat allò que anhelaven per sobre de tot, tornar a ser els inquilins més cofois de la plaça de Sant Jaume".

el bloc de Joan Puigcercós: Reveladores confesions

El Parlament francès rebutja la llei contra el P2P

El Parlament francès ha rebutjat per sorpresa el projecte de llei de Sarkozy contra l'intercanvi d'arxius via P2P. La llei pretenia tallar la connexió a internet als usuaris que es descarreguessin arxius protegits amb copyright amb programes P2P. Els partits de l'esquerra, les operadores de telecomunicacions i nombrosos col·lectius d'internautes s'oposaven a la llei, que consideraven il·legal i que hagués marcat un precedent a tota la Unió. El vot contra la llei de dos diputats de l'UMP, el partit de Sarkozy, i l'absència a la cambra de molts altres diputats ha permès que el Parlament rebutgés un projecte de llei que tothom feia aprovat. La polèmica llei preveia que s'analitzarien les connexions a la xarxa i que els internautes que fessin descàrregues de continguts amb els drets d'autor protegits rebrien un correu electrònic d'avís. Si les descàrregues continuessin, el projecte de llei preveia enviar un altre avís per carta certificada al cap de sis mesos i, en cas que l'internauta hi tornés, se li havia de tallar la connexió a internet. Els diputats de l'esquerra havien previst dur la llei, que tothom pensava que s'aprovaria, al Tribunal Constitucional perquè diuen que només un jutge pot tancar l'accés d'un ciutadà a la xarxa. VilaWeb: González Sinde diu que es reunirà amb els internautes per trobar una solució a les descàrregues

David Vegara dimiteix com a secretari d'Estat d'Economia

El secretari d'Estat d'Economia, David Vegara, abandonarà el seu lloc d'aquí a un mes per raons personals, segons fonts del Ministeri d'Economia. Es dóna la circumstància que el dimecres la nova ministra, Elena Salgado, va confirmar que volia que ell i Carlos Ocaña, secretari d'Estat d'Hisenda, es mantinguessin al capdavant de les seves responsabilitats. Vegara, que va sonar com a ministre d'Indústria per a aquesta legislatura, ha estat considerat fins a ara el número 'dos' de l'exministre Pedro Solbes.

El 19 d'abril del 2004 el Consell de Ministres el va nomenar secretari d'Estat d'Economia, juntament amb Miguel Ángel Ordóñez, actual governador del Banc d'Espanya, com a secretari d'Estat d'Hisenda.

elPeriódico: Vegara abandona la Secretària d'Estat d'Economia per raons personals

El pacte Mas-Zapatero donava el suport dels socialistes a CiU per tornar al Govern

Quina creu !!*!! Felip Puig, secretari general adjunt de Convergència Democràtica de Catalunya, ha explicat avui que el pacte que Artur Mas i José Luis Rodríguez Zapatero per tancar l'acord de l'Estatut també contemplava un suport mutu de socialistes i convergents per a la governabilitat tant del govern espanyol com del català. D'aquesta manera Zapatero s'hauria compromés a donar suport a CiU per tornar al Govern català, pacte que els socialistes catalans no haurien complert, a canvi de la col·laboració dels convergents en la governabilitat de l'Estat espanyol. Puig, a més, s'ha referit a la remodelació del govern Zapatero qualificant els nomenaments de Salgado i Chaves com a 'mal presagi' per a Catalunya.

En una entrevista al programa Els Matins de TV3, Felip Puig ha explicat que si la ministra que fins ara 'ha bloquejat' els traspassos de l'Estatut ara és l'encarregada de desencallar la negociació del model de finançament per a Catalunya, no espera grans avenços. Així mateix, s'ha referit al nou ministre de Cooperació Territorial, Manuel Chaves, de qui ha dit que com a president andalús sempre 'se n'ha sortit d'arrambar cap a Andalusia' és un mal presagi perquè pugui desenvolupar les seves responsabilitats ministerials amb equitat per a totes les comunitats.

Avui: Puig diu que el pacte Mas-Zapatero obligava el PSC a donar suport a CiU el 2006 si Mas era el més votat

La dansa de la mort de Verges es renova sota la direcció de Lluís Llach

Aquesta nit es podran veure les novetats en il·luminació i escenografia La processó de Verges i la tradicional Dansa de la Mort presenten aquesta nit una versió renovada sota la direcció de Lluís Llach. El cantautor ha introduït canvis essencialment en la música, la il·luminació i l'escenografia que, segons ha assegurat, no alteren els elements essencials de la processó. L'objectiu és renovar la processó i la Dansa de la Mort que es manté des de l'època medieval. Lluís Llach té previst dirigir aquesta processó durant els propers tres anys. Aquesta nit Verges espera rebre més de 2.000 persones. La Dansa de la Mort és una representació més dins els actes de la processó de dijous sant a Verges, formant un quadre únic, herència de l'Edat Mitjana catalana i europea. Actualment aquest festivitat de caire religiós està declarada Festa tradicional d'interès nacional.

Entre els principals canvis hi ha el fet de posar filtres als fanals per intensificar la llum de les torxes, la introducció de músiques noves, canvis en l'escenografia d'algunes escenes. Per actualitzar la processó hi haurà projeccions a les parets i muralles que envolten la plaça. VilaWeb: La Dansa de la Mort es torna a representar avui a Verges sota la direcció de Lluís Llach

VilaWeb: Exitosa estrena de Lluís Llach com a director de la Dansa de la Mort de Verges

Organitzen una botifarrada a Reus per reivindicar una Setmana Santa laica

Diversos col·lectius ateus han organitzat una botifarrada a Reus per reivindicar una Setmana Santa laica coincidint amb le festivitat religiosa de divendres sant. Així, es repetirà aquest acte que ja es la segona vegada que se celebra i que vol demanar d'una manera lúdica una societat laica en què les festivitats religioses siguin una expressió de la ciutadania però sense el patrocini de les institucions públiques. Demà al migdia preveuen repartir a la plaça de la Patacada racions de botifarra amb pa amb tomàquet i vi. L'organització assegura que hi ha antecedents de celebracions similars a Reus a principis del segle XX.

Té la mà Maria: SETMANA SANTA EL NEGOCI Matthew Tree: "Caldria prohibir la religió a les escoles"(Avui)

TV3 i el Barça arriben a un principi d'acord per a l'emissió dels partits

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i el F. C. Barcelona han arribat a un principi d'acord per a l'emissió dels partits, que permetrà a la televisió pública retransmetre el matx que aquest dissabte es jugarà al Camp Nou, entre el Barça i el Recreativo de Huelva. Per la CCMA, aquest gest suposa un avançament significatiu de les gestions que en les últimes setmanes s'han dut a terme per tal de resoldre el conflicte generat entre les dues entitats arran del deute que Audiovisual Sport manté amb el F. C. Barcelona, corresponent a la liquidació de la temporada 2007-2008.

La CCMA s'ha compromès davant el F.C. Barcelona a finalitzar, en el termini de quinze dies, les gestions per resoldre el conflicte del futbol. Com a mostra de bona voluntat, el F. C. Barcelona ha permès que Televisió de Catalunya retransmeti el partit que dissabte es jugarà al Camp Nou. Segons informa TV3, la retransmissió anirà a càrrec de Pere Escobar i Àngel 'Pichi' Alonso.

Avui: Principi d'acord entre el Barça i TV3 en el conflicte d'Audiovisual Sport

Aragó es desperta i diu que utilitzarà 'tots els mecanismes legals' pel retaule gòtic

El govern d'Aragó ha anunciat aquest dimecres que utilitzarà 'tots els mecanismes legals' al seu abast amb la finalitat d'exercir el dret de retracte per fer-se amb el fragment de retaule gòtic adquirit recentment per la Diputació de Lleida en una subhasta per cedir-lo a Museu de Lleida, Diocesà i Comarcal. Segons publica Aragonpress, el viceconseller d'Educació, Cultura i Esport, Juan José Vázquez, ha explicat que, de confirmar-se que l'obra procedeix de Benavarri (Ribagorça), 'el govern aragonès farà ús de tots els recursos que li ofereixen les lleis de patrimoni'.

eldebat.cat: Aragó utilitzarà “tots els mecanismes legals” per fer-se amb el retaule gòtic de Benavarri