lo carrer del riu

lo carrer del riu

08 de setembre, 2007

Tapen amb una ikurriña la bandera espanyola que el PP va hissar a l'ajuntament de Lizartza

La bandera espanyola que el PP va hissar ahir a l'Ajuntament guipuscoà de Lizartza ha aparegut coberta amb la ikurriña. Aquesta matinada, uns desconeguts hi han penjat a sobre un cartell on es pot llegir el lema "la nostra". Lizartza és un feu abertzale on des de les últimes eleccions municipals governa el PP, ja que és l'única llista que s'hi va presentar. Divendres la nova alcaldessa, Regina Otaola, va hissar la bandera espanyola a la façana de l'Ajuntament quan es va acabar el ple municipal. Otaola, que ha hagut de ser escortada fins a l'ermita de la població, diu que seguirà a l'ajuntament malgrat les amenaces.

La conferència del Dalai Lama a Barcelona esgota les localitats previstes

El Dalai Lama, premi Nobel de la Pau el 1989 i líder espiritual del poble tibetà, arribarà demà a Barcelona i la seva visita tindrà com a acte central la conferència titulada L'art de la felicitat que es farà al Palau Sant Jordi dilluns dia 10.

Aquest és el tercer intent de visita, per les pressions en contra del govern xinès, en l'última dècada de Tendzin Gyamtsho, XIV Dalai Lama, de 72 anys, a Barcelona, on serà rebut pel vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod Rovira. El líder religiós tindrà una ajustada agenda al seu pas per la capital catalana, que a més a més de ser rebut per Carod-Rovira, serà rebut el 10 de setembre pel president del Parlament, Ernest Benach, i els integrants de la Mesa del Parlament. Dins de la programació organitzada per a la visita d'aquest premi Nobel a Barcelona, hi ha el concert El Cant del Lama ofert pel Lama Gyurme i Jean-Philippe Rykiel a l'església de Santa Maria del Pi de Barcelona el dia 10. El concert consistirà en la interpretació de mantres i cants sagrats budistes per part del Lama Gyurme, recolzat als teclats per Jean-Philippe Rykiel.

-Tibet: 50 anys d'ocupació.

-Catalunya: 300 anys d'ocupació.

Adéu, Pavarotti !!!

El funeral pel tenor italià Luciano Pavarotti, mort dijous als 71 anys, s'ha celebrat aquest dissabte al migdia a la catedral de la seva ciutat natal, Mòdena. L'adéu al cantant ha estat multitudinari i una gran quantitat de persones s'han aplegat tant a dins com a fora del temple, on s'han instal·lat pantalles gegants de televisió. Minuts abans de l'inici de la cerimònia, les campanes de la catedral han tocat a morts mentre milers de ciutadans es concentraven a la plaça Major de Mòdena. Personalitats de tot el món han viatjat cap a Itàlia per acomiadar aquesta veu, que va col·laborar a apropar l'òpera al gran públic.

Andrea Bocelli & Sarah Brightman - Time to say goodbye