lo carrer del riu

lo carrer del riu

10 d’octubre, 2009

López Tena acusa Reagrupament de 'dinamitar' la Coordinadora Nacional de consultes

'El que hi ha hagut és un cop d'Estat, i qui porta el control d'aquesta qüestió és l'associació del senyor Carretero'. Amb aquesta contundència explica el jurista Alfons López Tena la ruptura de la unitat en la Coordinadora Nacional de Consultes. Segons el candidat a liderar la Coordinadora, el trencament de la unitat ha estat motivat per l'entrada d'associats de Reagrupament a la Coordinadora, que haurien actuat de 'submarins' intentant 'dinamitar' la feina feta. López Tena vincula inequívocament l'actual situació de paràlisi a Reagrupament, els associats del qual 'prenen decisions cada dia contradictòries a les del dia anterior'. El jurista acusa l'associació de Carretero de 'no deixar treballar', ja que la voluntat de Reagrupament és guanyar les eleccions al Parlament i des d'allí proclamar la independència de Catalunya.

Osona farà una consulta comarcal per la independència

La comarca d'Osona durà un pas més enllà les consultes per la independència, i el proper 13 de desembre celebrarà una consulta a nivell comarcal sobre la independència de Catalunya. La plataforma Osona Decideix serà el paraigua sota el qual el 80% dels municipis de la comarca que ja han aprovat mocions de suport convocaran els referèndums. Osona Decideix s'ha posat en contacte amb Alfons López Tena perquè sigui el director executiu de la consulta.

VilaWeb: Osona farà una consulta sobre la independència comarcal el 13 de desembre

El president del Consell d'Europa avisa que Catalunya 'podria fer el ridícul' si hi porta el conflicte per l'Estatut

Amb amics així, no ens calen enemics!!*!! Si el Constitucional espanyol tomba l'Estatut, la seva sentència no es podrà recórrer al Tribunal dels Drets Humans ni a cap institució de la Unió Europea. El president de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa, el socialista Lluís Maria de Puig, adverteix que 'és pràcticament impossible' que el Tribunal d'Estrasburg 'admeti a tràmit' un recurs o que l'Eurocambra 'intervingui'. De Puig avisa que Catalunya 'podria fer el ridícul' si hi porta el conflicte per l'Estatut ja que 'molts països no només són reticents al nivell d'autonomia que hi ha a l'estat espanyol sinó que fins i tot els preocupa moltíssim' i cada cop que Catalunya guanya competències 'no estan gens contents perquè tenen el mateix problema a casa seva'.

Avui: El president del Consell d'Europa alerta que "Europa no arreglarà" una sentència del Constitucional que tombi l'Estatut

La Guàrdia Civil i la policia espanyola es comprometen a respectar els drets lingüístics

El diputat d'ERC, Joan Tardà, s'ha reunit aquest divendres amb el director general de la Guàrdia Civil i la policia estatal, Francisco Javier Velázquez, per exposar-li els casos a Catalunya i les Illes Balears de vulneració dels drets lingüístics per part dels agents de seguretat. Velázquez investigarà a fons casos com els de Rosario Palomino que va ser denunciada a Barcelona per parlar en català o Ivan Cortés que va ser agredit pel mateix motiu a l'aeroport de Palma, i farà tots els esforços per evitar que es repeteixin .

Tardà ha explicat que situacions similars són 'intolerables' i també ha demanat més formació lingüística per als agents.

El Sàhara demana suport a Catalunya per posar fi a la 'repressió quotidiana' als territoris ocupats

El Sàhara Occidental ha demanat a Catalunya que 'faci força' per posar fi a la repressió que pateixen de forma 'quotidiana' els sahrauís que viuen als territoris ocupats pel Marroc. Així ho ha fet saber el ministre dels Territoris Alliberats de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD), Saleh Babih, al director general de Cooperació al Desenvolupament i Acció Humanitària de la Generalitat, David Minoves, que aquesta setmana s'ha desplaçat al Sàhara per veure els treballs de cooperació finançats des de Catalunya. El ministre ha aprofitat per demanar a Minoves més recursos econòmics per crear noves infraestructures als territoris alliberats del Sàhara Occidental.

Obama veu en el Nobel de la Pau una 'crida a l'acció'

Barack Obama 091009 RAC1

El president dels Estats Units, Barack Obama, és el guanyador del Premi Nobel de la Pau d'enguany. Obama va comparèixer ahir a la tarda per dir que no mereixia el premi però que l'acceptava com a 'crida a l'acció' davant dels reptes als quals s'enfronta el món al segle XXI. Va dir que no veia, en el Nobel, cap reconeixement a la seva tasca sinó 'una afirmació del lideratge nord-americà en nom de les aspiracions dels ciutadans de tots els països'.

Correfoc nudista contra la directiva europea del foc

Les Colles del Ball de Diables i del Drac de Llorenç del Penedès han organitzat a la tarda un correfoc nudista per conscienciar la ciutadania dels perills de la directiva europea sobre pirotècnia si el govern espanyol no en fa una transposició respectuosa 'dels costums i tradicions catalanes'. Els assistents, unes 400 persones, anaven majoritàriament amb espardenyes, tanga i mocador. En acabar la cercavila s'ha llegit un manifest. L'acte ha tingut el suport de la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya i de l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, que han participat en les esmenes presentades a l'adaptació de la normativa europea que ha fet el govern espanyol. L'objectiu de les esmenes fetes per les entitats de la cultura del foc de tot el nostre país i els governs del Principat i de les Illes és garantir que es respectin les tradicions catalanes.

Avui: 400 persones s'afegeixen al correfoc nudista

El Punt: Diables sense complexos

lo carrer del riu: Llorenç del Penedès organitza un correfoc nudista contra la nova normativa del foc

La 'Guía Peñín' situa un vi de la Terra Alta entre els millors de l'Estat en el rànquing del 2010

El vi 'Edetària blanc 2005', de la Terra Alta, es troba entre els millors de l'estat espanyol, segons la 'Guía Peñín 2010'. Amb una puntuació de 94 punts, aquest vi, elaborat pel celler Edetària, ha assolit un lloc 'privilegiat' per haver estat escollit d'entre quasi 9.000 vins espanyols i per haver destacat també entre els catalans més ben valorats pel crític vinícola José Peñín. Aquesta puntuació ha fet possible que Edetària estigui present, juntament amb 66 cellers més de tot l'Estat, al Saló dels Millors Vins d'Espanya, que se celebrarà a Madrid el 4 de novembre vinent i que reunirà un any més el sector vinícola estatal. La garnatxa blanca, 'raïm fetitxe i en alça en l'elaboració de vins de qualitat', segons José Peñín, s'ha convertit en la protagonista d'aquest vi que es fa a la Terra Alta.

El celler Edetària neix el 2003 per iniciativa de Joan A. Lliberia, amb l'objectiu de recuperar les varietats autòctones i aprofitar al màxim el caràcter d'un terreny 'peculiar per elaborar vins autèntics i amb un estil propi'. Situat a la plana de Gandesa i envoltat d'un escenari 'únic de vinyes i muntanyes', el celler produeix actualment 80.000 ampolles sota dues marques pròpies, que són Edetària i Via Edetana.

Descoordinació en un torn de vigilància a la central nuclear d'Ascó I

El Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha informat que durant un dia i mig no va haver-hi torn de vigilància contra incendis en un dels edificis auxiliars de la central d'Ascó I.

Tot i així, aquesta incidència ha estat classificada, com sempre, com a 'nivell 0' en l'Escala Internacional de Successos Nuclears (INES), ja que no s'ha apreciat fins el moment que hi hagi hagut risc ni per a les persones ni per al medi ambient. L'entitat ha informat que entre el dijous a les dues del migdia i fins la mitjanit d'aquest dissabte, s'ha produït 'una absència de ronda vigilància horària' sense que se n'hagi especificat el motiu. Som així de "xulos". Les rondes s'han restablert de manera immediata.

Aquests torns es van establir arran de les anomalies detectades en les barreres contra incendis que el CSN va comunicar el passat mes de febrer.

Diari de Tarragona: Descoordinació sense conseqüències en un torn de vigilància a la central nuclear d'Ascó I

ElPaís: La central nuclear de Ascó I descuida 36 horas la vigilancia contra incendios