lo carrer del riu

lo carrer del riu

18 de setembre, 2007

El ple de Tortosa dóna suport a Alcanar i rebutja el magatzem de gas.

L'alcalde, Ferran Bel, considera estèril i 'poc seriós' el debat obert per Joan Sabaté per tal de situar la planta terrestre al polígon Catalunya Sud.

L'Ajuntament de Tortosa va aprovar una moció de rebuig al magatzem submarí de gas. En la línia de les ja aprovades en d'altres ajuntaments i institucions del territori, la moció dóna suport al Consistori d'Alcanar en les al·legacions presentades al projecte Castor i demana al Ministeri d'Indústria que consideri aquest municipi del Montsià i la Generalitat de Catalunya com a parts afectades. La proposta es va aprovar amb els vots de l'equip de govern, format per CiU i ERC, i del regidor d'ICV. Els grups del PSC i el PP s'hi van abstenir.

El portaveu socialista, Joan Sabaté, la va qualificar d'extemporània, «ja que el Ministeri d'Indústria ja ha descartat l'emplaçament inicial, allunyant la planta del nucli d'Alcanar i obrint un procés de diàleg». Tot i no formar part del text de la moció, la proposta de Sabaté de situar la planta de tractament terrestre al polígon Catalunya Sud va estar al centre de la polèmica.

El senador i portaveu socialista va tornar a defensar l'oportunitat que, al seu parer, suposaria la instal·lació de la planta en aquest sòl industrial, situat entre els termes de Tortosa i l'Aldea. «Calia llançar el debat i que el territori faci una oferta raonable perquè siguem competitius davant d'un projecte important», va assegurar.

L'alcalde de la ciutat, Ferran Bel, va reiterar ahir l'oposició de l'Ajuntament de Tortosa al projecte i va recordar que ni l'empresa promotora, Escal UGS, ni el Ministeri d'Indústria, han mostrat cap interès per instal·lar-se al Catalunya Sud.

«Per perdre una oportunitat s'ha de tenir i aquesta no l'hem tingut mai. El que sí que hem perdut han estat vuit anys», va dir en referència als dos mandats del PSC, a qui va recriminar no haver creat «ni un lloc de treball» ni haver aconseguit que arribés «cap empresa» a la ciutat.

Que se besen ! Que se besen !!!

Duran veu una falta de respecte que Convergència l'insti a treballar, com si es toqués "els pebrots".

Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) va emplaçar els seus socis d'Unió que no airegin en públic les discrepàncies entre tots dos partits, perquè "avorreixen" la gent, i els va instar a posar-se "mans a l'obra" de cara a les pròximes eleccions generals.

En unes declaracions a TVE, Duran s'ha fet ressò del comunicat de CDC i ha manifestat: "M'estalvio comentaris respecte a això. S'hauria de parlar d'educació, i prefereixo no fer-ho, perquè realment que un partit soci li demani a l'altre que es posi a treballar, com si ens estiguéssim tocant els pebrots, em fa la sensació que és una falta de respecte tremenda, perquè aquí es treballa i molt, i des de fa temps". "Jo m'afarto de treballar", ha exclamat Duran, irritat per la insinuació convergent.

"La discussió pública no l'ha posat Unió. Quan es qüestiona Duran com a candidat des de les joventuts de CDC no ho fa Unió. I quan es proposa condicionar el futur Govern juntament amb el PNB i el BNG i s'hipotequen així els interessos de Catalunya, es fa des de CDC, no des d'Unió", ha insistit el dirigent.

Vergonyós: La guerra de les samarretes arriba al Congrès.

ERC i CiU defensen que les seleccions competeixin oficialment i que no es sancioni els que rebutgen jugar amb Espanya. Els diputats nacionalistes ensenyen les samarretes de les seves seleccions davant el Congrès. El diputat popular Francisco Antonio González ensenya una samarreta de la selecció egspañola durant el debat sobre la Lley de l'esport. El diputat de CiU, Josep Maldonado, ensenya una samarreta de la selecció catalana durant el ple del Congrès.

El PSOE,amb els vots dels diputats del PSC inclosos, i el PP han votat conjuntament al Congrés en contra de dues proposicicions de llei d'ERC i CiU que demanaven el reconeixement internacional de seleccions esportives com la catalana, així com la seva presència en competicions oficials i la derogació de les sancions previstes pels esportistes que rebutgen jugar amb la selecció egspañola.

El Ple del Congrés ha debatut aquesta tarda les proposicions de llei d'ERC i CiU, que han rebut el suport de PNV, BNG i IU-ICV. Coalició Canaria, actualment al Grup Mixt, ha rebutjat amb PP i PSOE les propostes dels dos partits catalans.