lo carrer del riu

lo carrer del riu

18 de setembre, 2007

El ple de Tortosa dóna suport a Alcanar i rebutja el magatzem de gas.

L'alcalde, Ferran Bel, considera estèril i 'poc seriós' el debat obert per Joan Sabaté per tal de situar la planta terrestre al polígon Catalunya Sud.

L'Ajuntament de Tortosa va aprovar una moció de rebuig al magatzem submarí de gas. En la línia de les ja aprovades en d'altres ajuntaments i institucions del territori, la moció dóna suport al Consistori d'Alcanar en les al·legacions presentades al projecte Castor i demana al Ministeri d'Indústria que consideri aquest municipi del Montsià i la Generalitat de Catalunya com a parts afectades. La proposta es va aprovar amb els vots de l'equip de govern, format per CiU i ERC, i del regidor d'ICV. Els grups del PSC i el PP s'hi van abstenir.

El portaveu socialista, Joan Sabaté, la va qualificar d'extemporània, «ja que el Ministeri d'Indústria ja ha descartat l'emplaçament inicial, allunyant la planta del nucli d'Alcanar i obrint un procés de diàleg». Tot i no formar part del text de la moció, la proposta de Sabaté de situar la planta de tractament terrestre al polígon Catalunya Sud va estar al centre de la polèmica.

El senador i portaveu socialista va tornar a defensar l'oportunitat que, al seu parer, suposaria la instal·lació de la planta en aquest sòl industrial, situat entre els termes de Tortosa i l'Aldea. «Calia llançar el debat i que el territori faci una oferta raonable perquè siguem competitius davant d'un projecte important», va assegurar.

L'alcalde de la ciutat, Ferran Bel, va reiterar ahir l'oposició de l'Ajuntament de Tortosa al projecte i va recordar que ni l'empresa promotora, Escal UGS, ni el Ministeri d'Indústria, han mostrat cap interès per instal·lar-se al Catalunya Sud.

«Per perdre una oportunitat s'ha de tenir i aquesta no l'hem tingut mai. El que sí que hem perdut han estat vuit anys», va dir en referència als dos mandats del PSC, a qui va recriminar no haver creat «ni un lloc de treball» ni haver aconseguit que arribés «cap empresa» a la ciutat.

Cap comentari: