lo carrer del riu

lo carrer del riu

17 de novembre, 2007

Carod-Rovira demana a Zapatero que 'prengui nota' de la petició de cessament de la ministra de Foment

Carod-Rovira 171107 CATr El vicepresident del Govern, Josep Lluís Carod-Rovira, ha demanat aquest dissabte a Manlleu al president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, que "prengui bona nota" de la petició de cessament de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, aprovada aquest divendres pel Parlament.

Carod-Rovira ha assegurat que la decisió del Parlament és "legitima", però també "poc habitual". El número dos del govern català ha demanat al president del govern espanyol que s'abstingui de fer "certes bromes" amb la situació que viu la xarxa de rodalies a Catalunya.

Si no ho dic, rabento !!! (2)

Maragall explica que González li va oferir inversió en els Jocs Olímpics a canvi del seu suport al TGV Madrid-Sevilla Maragall 171107 CATr Maragall, acompanyat del president del màxim òrgan executiu del PNB, Josu Jon Imaz, ha parlat del futur d'Europa, de la globalització a la Mediterrània i de les relacions entre Catalunya i l'Estat espanyol. Parlant del tema d'infraestructures amb Imaz i de les deficients connexions viàries i ferroviàries, "herència d'una concepció centrípeta de l'estat", l'expresident català ha insinuat que una de les explicacions del retard de l'arribada del TGV a Catalunya es deu a un acord, "una mena de pacte no escrit", amb el llavors president Felipe González.

"Ho vaig trobar una mica xocant perquè la línia Madrid-Barcelona era cantada però, clar, González era molt astut i les reflexions que em va fer tenien la seva lògica i el seu pes", ha continuat l'expresident Maragall."'Perquè així s'arribaria a Àfrica", ha comentat amb ironia que va ser una de les raons que li va esgrimir el president del govern espanyol en aquell temps. Tot i això, Maragall ha reconegut que finalment aquesta "equació" del 92 va anar bé per Barcelona, per Catalunya i també per Espanya. No obstant, els problemes amb l'arribada del TGV van continuar amb la presidència de José Maria Aznar. "També li vaig preguntar pel TGV Madrid-Barcelona però ell va dir que l'alta velocitat havia de ser de Madrid a cada capital de província", ha afirmat l'expresident de la Generalitat. "Ja hi tornàvem a ser. Sempre amb Madrid com a centre", ha lamentat en veu alta.

Segons Maragall, fins fa pocs anys a l'estat no s'entenia que la línia de tren Bilbao-Barcelona era molt més important que no pas la Madrid-Zamora. "I em sembla que ara tampoc s'entén del tot", ha puntualitzat.

L'expresident de la Generalitat ho ha recordat en la cloenda de la 12a Trobada d'Economia a s'Agaró d'avui dissabte.

Ha mort Gregorio López Raimundo, líder del PSUC durant el franquisme

"...i en som molts més dels que ells volen i diuen..." Raimon-T'he conegut sempre igual Gregorio López Raimundo (Tauste, Aragó, 1914-Barcelona, 2007) va iniciar al 1934 la seva militància política a les joventuts socialistes. Al 1936 va participar en la creació de les Joventuts Socialistes Unificades i es va afiliar al Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC). Després, durant la Guerra Civil Espanyola, va ser comissari polític al front d'Aragó, i es va exiliar a Mèxic al finalitzar el conflicte.

De tornada a l'estat espanyol, al 1947, va participar en l'organització del PSUC fins que va ser empresonat, al 1951, per haver participat en la vaga general de Barcelona. Al 1956 va ser designat màxim responsable de l'organització del PSUC i al 1965 va ser escollit secretari general. La Internacional

Després de la legalització del partit el 3 de maig de 1977, López Raimundo va ser escollit President del partit i diputat per Barcelona a les eleccions generals del juny de 1977 i març de 1979. Des del seu càrrec va recolzar les tesis eurocomunistes del secretari general del PCE Santiago Carrillo. López Raimundo es va retirar de la política el 1985. Es va casar amb l'escriptora catalana i militant del PSUC Teresa Pàmies. Un dels seus fills és l'escriptor català Sergi Pàmies.

A l'any 2005 va ser condecorat amb la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya.

Al llarg de la seva vida, López Raimundo va publicar diversos llibres i articles. "Cinquanta anys d'acció (1937-1988)" al 1989 i les seves memòries "Primera clandestinitat" al 1993.

Viquipèdia: Gregorio López Raimundo

La Plataforma en Defensa de l'Ebre ja planta el monument del nus

L'adhesió de Tortosa al consorci del CAT, amb l'objectiu de tenir un abastament de reserva per al polígon Catalunya Sud, va ser criticada per la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) fa gairebé dos anys, ja que «reforçava i legitimava» el minitransvasament. Però sobretot, perquè incrementava la pressió sobre la totalitat de la concessió que té el CAT.

En aquesta línia, el portaveu de la PDE, Manolo Tomàs, va aprofitar dilluns la seua participació en una reunió a Saragossa per reclamar que la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) declari el riu en situació de «sequera permanent». Segons va manifestar a Ràdio Ebre, Tomàs va recordar que l'increment de regadius a tota la conca, però també els efectes del canvi climàtic, obligaran a replantejar «a mitjà termini» que l'Ebre és un riu que no tindrà prou recursos hídrics. De fet, el portaveu va celebrar que la CHE acceptés iniciar una línia d'estudi sobre el tema, però va mostrar-se pessimista sobre l'acceptació dels cabals ecològics aprovats per la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre. D'altra banda, la PDE ha començat a instal·lar els nusos metàl·lics del monument d'homenatge al moviment social, a la rotonda de l'eix de l'Ebre.

López Bofill fa una crida a "destruir" l'Estat espanyol

Espanya busca la nostra aniquilació com a país López Bofill 141107 COMr El professor de dret Hèctor López Bofill s'ha mostrat partidari de la "destruir" l'Estat espanyol en la presentació de la Crida Nacional a ERC que s'ha celebrat al Col·legi de Periodistes, un projecte per a rellançar la formació amb l'ingrés de nous militants tal i com va fer Josep-Lluís Carod-Rovira ara fa vint anys. Lopez Bofill ha constatat, en la seva opinió, que "no tenim cap possibilitat de col·laboració amb una comunitat política espanyola que busca la nostra aniquilació com a país". "Hem de ser la punta de llança d'un catalanisme polític que ha de protegir aquesta comunitat política diferenciada, Catalunya".

López Bofill ha denunciat també el "pacte estèril" del catalanisme perquè "no hem de buscar mai més reformar l'Estat espanyol, sinó destruir-lo" per a esdevenir "un Estat propi en el marc de la Unió Europea".

Bot canvia d'alcalde amb una moció de censura que arracona CiU a l'oposició

Lluís Agut és des d'ahir el nou alcalde de Bot, després que prosperés la moció de censura que van presentar contra Andreu Martínez (CiU) els grups d'Alternativa per Bot (APB-PM) i d'Entesa per Bot (EPB-AM), vinculats al PSC i ERC.

En un ambient tens però contingut, uns 200 veïns van presenciar un ple extraordinari en què no va haver incidents remarcables, tot i que la justificació de la moció de censura no va acabar de convèncer ni Martínez ni els simpatitzants de CiU, que fins ara governava Bot en minoria. Agut va assenyalar que la situació de «paràlisi» i la «falta d'inversions al municipi» feien necessari el canvi.

«Els programes de les dues forces són concordants, i després de les eleccions municipals ja vam intentar fer un pacte de govern, perquè Bot necessitava un canvi», va afirmar Lluís Agut. Abans de prendre possessió, el nou alcalde també va afegir-hi que «la pèrdua de pes de CiU a la Terra Alta» feia recomanable la presentació de la moció de censura.

Agut va lamentar la «paràlisi» de l'Ajuntament i va revelar que els regidors de l'oposició havien hagut de fer gestions per aconseguir algunes inversions, com la partida de 150.000 euros per a la millora de l'estació de Bot, un dels espais de la Via Verda de la Terra Alta. «Pensem que podrem fer més feina des del govern que a l'oposició», va remarcar Agut, que va garantir que el nou govern de Bot tindrà més «capacitat» per aconseguir inversions «importants i extraordinàries» per al municipi. Agut va detallar que apostaran per les infraestructures de serveis, l'atenció a la gent gran, l'impuls a l'agricultura i les entitats, la recuperació del patrimoni i la renovació de l'urbanisme i dels serveis, per «millorar la imatge de Bot». Lluís Agut (APB-PM) ocuparà l'alcaldia tres anys i serà substituït per Francesc Fidel (EPB-AM) a l'abril del 2010.

Harley-Davidson celebrarà el seu 105è aniversari entre els propers 10 i 13 de juliol a Barcelona

Els amants de les motos podran assistir de forma gratuïta a la festa europea de Harley-Davidson al recinte firal de Montjuïc, on hi haurà proves de motos, desfilades, concursos i concerts organitzats per a l'ocasió.

L'esdeveniment està obert a tots els públics, però s'espera una gran quantitat de ciutadans amb les seves Harleys, a més de la presència d'aficionats a les motos en general vinguts de tot Europa.