lo carrer del riu

lo carrer del riu

17 de novembre, 2007

Si no ho dic, rabento !!! (2)

Maragall explica que González li va oferir inversió en els Jocs Olímpics a canvi del seu suport al TGV Madrid-Sevilla Maragall 171107 CATr Maragall, acompanyat del president del màxim òrgan executiu del PNB, Josu Jon Imaz, ha parlat del futur d'Europa, de la globalització a la Mediterrània i de les relacions entre Catalunya i l'Estat espanyol. Parlant del tema d'infraestructures amb Imaz i de les deficients connexions viàries i ferroviàries, "herència d'una concepció centrípeta de l'estat", l'expresident català ha insinuat que una de les explicacions del retard de l'arribada del TGV a Catalunya es deu a un acord, "una mena de pacte no escrit", amb el llavors president Felipe González.

"Ho vaig trobar una mica xocant perquè la línia Madrid-Barcelona era cantada però, clar, González era molt astut i les reflexions que em va fer tenien la seva lògica i el seu pes", ha continuat l'expresident Maragall."'Perquè així s'arribaria a Àfrica", ha comentat amb ironia que va ser una de les raons que li va esgrimir el president del govern espanyol en aquell temps. Tot i això, Maragall ha reconegut que finalment aquesta "equació" del 92 va anar bé per Barcelona, per Catalunya i també per Espanya. No obstant, els problemes amb l'arribada del TGV van continuar amb la presidència de José Maria Aznar. "També li vaig preguntar pel TGV Madrid-Barcelona però ell va dir que l'alta velocitat havia de ser de Madrid a cada capital de província", ha afirmat l'expresident de la Generalitat. "Ja hi tornàvem a ser. Sempre amb Madrid com a centre", ha lamentat en veu alta.

Segons Maragall, fins fa pocs anys a l'estat no s'entenia que la línia de tren Bilbao-Barcelona era molt més important que no pas la Madrid-Zamora. "I em sembla que ara tampoc s'entén del tot", ha puntualitzat.

L'expresident de la Generalitat ho ha recordat en la cloenda de la 12a Trobada d'Economia a s'Agaró d'avui dissabte.