lo carrer del riu

lo carrer del riu

11 de febrer, 2009

Vaga de mestres el 19 de març

Se l'ha guanyada a pols!!! 19M-VAGA 110209 RAC1 Els sindicats de l'ensenyament públic a Catalunya han convocat una nova vaga de docents per al 19 de març en contra de la política del departament d'Educació, alhora que han demanat la dimissió del conseller eMaragall per la seva actitud "autoritària".

El detonant d'aquesta convocatòria de vaga, la tercera que es convoca des que eMaragall és conseller d'Educació, ha estat la decisió del departament d'oferir de forma voluntària als docents que incrementin les hores lectives, la qual cosa els sindicats consideren pel seu compte un casus belli. 19M-VAGA 110209 CATr

En una roda conjunta, celebrada a la sortida d'una reunió de la taula sectorial amb representants de la conselleria, els portaveus dels sindicats han assegurat que eMaragall actua "amb l'autoritarisme més absolut i menyspreu cap al professorat i la seva tasca".

La convocatòria de vaga la signen els sindicats USTEC-STEs, CCOO, UGT i ASPEPC i CGT. Com a aperitiu de la vaga, aquest dijous 12 estan previstes concentracions de mestres en 30 localitats catalanes, davant d'ajuntaments i serveis territorials. VilaWeb/ElPunt: Els sindicats de l'ensenyament convoquen una vaga a tot el Principat per al 19 de març

El 86% dels mestres prefereixen cobrar el mateix i no fer hores extres

Una enquesta realitzada pel departament d'ensenyament del sindicat CCOO sobre la proposta d'hores extres feta per Educació demostra que gairebé tots els mestres estan en contra d'aquesta iniciativa. La proposta d'Educació era oferir, a partir del curs que ve, als funcionaris que tenen plaça definitiva la possibilitat, voluntàriament, d'incrementar les hores lectives fins a un màxim de quatre hores setmanals. El 86 per cent dels consultats, en 586 centres, hi estan en contra. Aprofundint en aquesta qüestió, l'enquesta demana als mestres si pensen que els companys i companyes hi estan d'acord i la resposta torna a ser contundent. El 51% pensa que els seus companys hi estan totalment en desacord; el 23%, que hi estan en desacord amb algun matís, i només el 5 per cent consideren que els seus companys hi estan totalment d'acord. Avui: Un 80% dels mestres veuen el canvi del calendari escolar com "una cortina de fum"

La central nuclear d'Ascó I pateix un altre incident

Un transmissor de radiació s'activa erròniament

La central nuclear d'Ascó I ha patit aquest dimarts un incident durant el calibratge d'un transmissor de radiació amb una font de prova. Segons ha informat el Consell de Seguretat Nuclear (CSN), durant aquest treball es va produir, per proximitat, l'actuació d'un altre transmissor de radiació, que estava en servei. Després que el titular de la planta comprovés que el sistema de ventilació de la sala de control havia funcionat correctament, va interrompre la maniobra de calibratge del primer transmissor i va calibrar el segon. Segons el CSN, les proves van confirmar que l'incident es va produir per la influència de la font de prova sobre el transmissor que no s'estava calibrant. Ambolica que fa fort!!! Cada cop els missatges tranquil·litzadors són més críptics i provoquen l'efecte contrari.

Manifest de suport a Oriol Junqueras

Oriol Junqueras 100209 CATr Una quinzena de persones del món acadèmic i cultural han impulsat un manifest de suport a la candidatura d’Oriol Junqueras, que encapçalarà la llista d’Esquerra Republicana a les eleccions europees del 7 de juny. El manifest del grup, que es presentarà demà als jardins de davant del Parlament de Catalunya, porta per títol Nosaltres, Junqueras i lloa el gest de l’historiador de posar-se al capdavant d’un projecte polític com a independent. En destaquen la “valentia” i l’“honestedat” alhora que constaten el distanciament entre la ciutadania i els polítics. També hi ha una al·lusió a la desconfiança que genera l’actualitat de la política catalana.

Els promotors i primers signants del manifest són el periodista Enric Calpena i el membre d’Els Pets Joan Reig. Entre els qui el subscriuen, hi ha representants del món acadèmic –companys de Junqueras a la universitat– i del cultural. La intenció de l’entorn del candidat és que s’hi vagin sumant adhesions d’aquí a la cita del 7 de juny. S’hi destinarà una web.

Miguel Sebastián assegura que no es perjudicarà les festes associades al foc

El ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, s'ha compromès que les festes relacionades amb el foc "en cap cas es veuran perjudicades" per la directiva europea sobre la pirotècnia. El govern espanyol vol "fer compatible els imperatius legals de la directiva europea amb la preservació de la cultura del foc, que és una cultura mediterrània", ha dit Sebastián a resposta d'una pregunta del diputat d'ERC, Joan Tardà. "Com no pot ser de cap altra manera, s'adaptarà l'ordenament jurídic sense menystenir el patrimoni cultural, del qual estem molt orgullosos, i el govern el primer", ha assegurat el ministre. VilaWeb/ElPunt: El govern espanyol es compromet a adaptar la directiva europea sobre pirotècnia a les festes populars

L'Audiència Provincial de Barcelona considera prescrites les penes de David Sànchez

L'Audiència Provincial de Barcelona ha revocat les resolucions del jutjat penal número 15 de Barcelona i ha acordat la prescripció de les penes imposades a David Sànchez. El jutjat penal havia decretat una ordre d'empresonament contra el vilafranquí, però l'Audiència l'ha rectificat. Així, la intelocutòria 'declara extingida la seva responsabilitat criminal'.

La defensa sempre ha al·legat que els antecedents havien prescrit i, finalment, l'Audiència Provincial li ha donat la raó.

El fons d'Artur Bladé es queda a la Ribera.

Artur Bladé i Desumvila (Benissanet 1907- Barcelona 1995) era un home que ho guardava tot. Així ho va recordar el seu fill, Artur Bladé i Font, durant l'acte de cessió del fons documental personal del seu pare a l'Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre. Una decisió meditada que permetrà a l'arxiu disposar d'un material molt valuós des del punt de vista històric i literari, ja que l'escriptor de Benissanet és un dels principals cronistes de l'exili republicà a Mèxic i també de la vida quotidiana al seu poble i a la seua comarca. Lligat a la cessió d'aquest fons, l'arxiu crearà una beca per aprofundir en la figura, obra i pensament bladerià. VilaWeb/ElPunt: Els papers personals d'Artur Bladé arriben a l'arxiu de la Ribera d'Ebre