lo carrer del riu

lo carrer del riu

10 de març, 2008

Felicitats ZP !!!

Joan Barril 100308 CATr Has sabut aprofitar la por que escampa el PP. L'has tornat a foragitar dels nostres pensaments. Felicitats i gràcies. Però, des d'aquí, et demanem que no te'n vagis de la bola. Els segons mandats acostumen a ser més difícils de gestionar que els primers (Bush?, Aznar?). Llàstima que per al teu trionf ha calgut ensorrar la major part de les formacions petites. Sí, aquelles que, com un gra al cul, són tan necessàries per a la crítica, per a tocar de peus a terra. Ara més que mai les necessites. Els teus, ja ho saps, et donaran la raó en tot. Tu ho has dit: continuaràs les polítiques dels encerts i corretgiràs els errors. Però, qui te'ls farà veure els errors? Bona nit i molta sort !!!

Homenatge a Salvador Seguí al Raval

Just a l'indret on fou assassinat ara fa vuitanta-cinc anys Sindicalistes x la Sobirania han fet avui un homenatge a Salvador Seguí (dit el Noi del Sucre), un gran sindicalista catalanista que la història oficial ha arraconat durant dècades. Seguí fou víctima de la seva gran capacitat de direcció, del seu coratge i de la seva flexibilitat, segons l'historiador Oriol Junqueras, que ha participat avui en l'homenatge que al carrer de la Cadena del Raval barceloní, on fou abatut a trets per pistolers del Sindicat Lliure de la patronal catalana.

El Noi del Sucre, nascut a Lleida el 1890, fou, alhora, un gran sindicalista i un gran catalanista. Una vegada va declarar davant un auditori de Madrid que els únics que s'oposaven a la independència de Catalunya eren els grans empresaris.

La fascinació i el respecte que despertava es van fer més palesos que mai l'any 1919, durant la vaga de la Canadenca , l'empresa elèctrica més gran del país. Feia mesos que la vaga durava, i s'havia convertit en un referent del moviment obrer europeu, car s'havia estès a uns quants sectors industrials. Els obrers reivindicaven les vuit hores i l'alliberament dels treballadors empresonats a Montjuïc precisament per la vaga.

Quatre mil homes aplegats a la plaça de braus de les Arenes havien de decidir si la vaga es mantenia o no, sota la promesa del govern civil de satisfer les millores reclamades. En prendre la paraula, Seguí féu emmudir l'auditori, i el va convèncer d'aturar la mobilització amb un argument d'una gran sensibilitat: 'Companys, tots sabem l'esforç que ha calgut per arribar fins aquí. Si la continuem, aquesta nit moltes dones dormiran soles perquè els marits continuaran presos. Vosaltres, en canvi, dormireu a casa, al costat de la dona i dels fills. Penseu en les dones i en els fills dels vostres companys, i després decidiu si voleu continuar. I els obrers van optar per posar fi a la vaga.

Puigcercós deixa el govern "per dedicar-se al partit"

La Nit 100308 COMr El secretari general d'ERC i conseller de Governació, Joan Puigcercós, ha afirmat que deixa el govern "per dedicar-se al partit", tot i que continuarà tenint funcions al partit i que "els seus companys continuaran rebent el seu suport". Ha explicat que es tracta d'una decisió col·lectiva i que dins de la mateixa formació "hi ha d'haver persones que es dediquin al partit i unes altres que es dediquin al govern" i que ja ho ha anunciat al president de la Generalitat, José Montilla.

També ha avançat que el congrés d'ERC se celebrarà al juny i no a la tardor com estava previst.

Josep-Lluís Carod-Rovira, per la seva banda, ha assegurat que continua al govern per complir l'acord de legislatura a què es van comprometre, i ha reconegut "que l'únic partit decisiu a Madrid és el PSC". Ha dit que Esquerra s'ha d'adaptar a les noves circumstàncies i ha de "reforçar la capacitat per generar confiança" i "la nostra condició de partit sòlid". En aquest sentit ha recalcat que cal emprendre, des del partit, "la cultura de la serietat" per créixer i "per aspirar a tenir una veritable majoria social".

Quant al congrés que finalment se celebrarà al juny, ha dit que "hi hauran d'anar amb voluntat d'unitat".

M'ho dius, o m'ho contes ???

Catalunya dobla la connexió de banda ampla en dos anys però ha de millorar la qualitat del servei Les llars catalanes han doblat en dos anys la connexió a internet en banda ampla (d'un 26,9% de llars el 2005 a un 46% el 2007), tot i que s'ha de millorar la qualitat del servei, segons un informe publicat avui pel Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC).

Les dades revelen que l'equipament de Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC) de les llars catalanes està en línia amb les llars europees i és millor que la de la resta de l'Estat espanyol.

Així, l'equipament de les llars catalanes està liderat pel telèfon mòbil (en un 92% de les llars) i pel telèfon fix (85,7%), que s'està reduïnt a favor del mòbil.

L'ordinador se situa a la tercera posició de les tecnologies analitzades (amb presència en un 65,5% de les llars catalanes), seguida per l'accés a internet (51,3%) i la connexió de banda ampla (46%).

ERC reconeix la derrota i atribueix l'èxit del PSOE al "vot útil" contra el PP i a la bipolarització de la campanya

Ridao ha reconegut que ha estat una campanya electoral 'molt difícil' ja que ha hagut d'afrontar una 'forta bipolarització' entre les dues forces polítiques majoritàries, el PSOE i el PP, fet que, segons ha considerat, ha fet 'desarrapar de la centralitat i l'escenari polític una força central com ERC'. A més, el número u a la llista ha afegit que s'ha hagut d'afrontar un PP durant aquesta legislatura que ha fet 'política des de la crispació', motiu pel qual el 'vot útil progressista' ha anat a parar en mans del PSOE.

Per a Ridao, encara hi ha hagut una 'tercera adversitat' que ha fet derrotar ERC i donar la victòria als socialistes, el 'desànim' i la 'preocupació perquè no hi ha un horitzó col·lectiu il•lusionador clar' a Catalunya, en referència a la situació del desplegament de l'Estatut i de la sentència que hi ha pendent al Tribunal Constitucional.

Després d'aquesta breu anàlisi, el candidat ha llançat un missatge al PSC i al PSOE, exigint-los que aquesta 'importada onada de vots útils i progressistes', provinents també d'ERC segons ha considerat, no es converteixin en un 'xec en blanc' sinó que serveixen per a 'parar els peus al PP'. Ridao ha afegit que mentre fa quatre anys els votants van veure en ERC la força útil per frenar el PP, enguany ho han vist en el PSC. 'Volem demanar que administrin aquesta força', ha dit.

Per la seva banda, el president del partit, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha felicitat els socialistes i s'ha afegit al missatge de Ridao cap al PSC, afegint que 'tindrà la responsabilitat única de fer possible un bon sistema de finançament a Catalunya'. Carod ha dit que en aquestes eleccions les 'emocions' han pesat més que les 'conviccions', i ha considerat que per aquest motiu el PSC s'ha beneficiat de la victòria electoral, sabent convertir-se en l''opció útil anti-PP, sense mitjancers'.

Carod ha assumit els 'mal resultats' i ha dit que ERC en farà 'autocrítica' i analitzarà durant els pròxims dies els resultats dels comicis.

Josep-Lluís Carod-Rovira i Joan Ridao han parlat acompanyats del vicesecretari general i director de la campanya, Xavier Vendrell; la portaveu, Marina Llansana; els números dos i tres de la llista al Congrés per Barcelona, Joan Tardà i Georgina Oliva; el regidor a l'oposició a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella; el president del Parlament, Ernest Benach; els consellers Josep Huguet i Joan Manuel Tresserres, entre d'altres.

Els líders republicans han fet aquestes valoracions passat un quart d'onze de la nit, quan ja hi havia escrutat més del 75% dels vots, davant la presència d'uns 170 periodistes que hi havia acreditats a la sala habilitada pels mitjans de comunicació de l'Hotel Catalònia Rambles, al carrer Pelai de Barcelona.