lo carrer del riu

lo carrer del riu

08 d’agost, 2009

ERC manté que l'Estatut és "insuficient" en el tercer aniversari de la seva entrada en vigor

El portaveu d'ERC, Ignasi Llorente, ha afirmat amb motiu del tercer aniversari d'entrada en vigor de l'Estatut, que aquest ja es va demostrar "insuficient des del primer dia" i que així ho va percebre la societat catalana, segons les dades extretes del Baròmetre d'Opinió Política de juliol de 2006 del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO).

Aquestes dades indiquen que un 52,8 per cent dels enquestats opinaven que Catalunya havia aconseguit un nivell insuficient d'autonomia, un percentatge que en l'últim baròmetre del CEO, de juliol de 2009, augmenta fins al 62 per cent.

En un comunicat, Llorente ha assegurat que aquest percentatge de descontents "no ha parat d'augmentar" entre l'electorat de tots els partits des de 2006, i que és ERC qui està "arrossegant a la societat catalana cap a un punt de no retorn de desconfiança en el model autonòmic."

Pols pel referèndum a Escòcia

El primer ministre d’Escòcia, Alex Salmond, manté el propòsit de convocar un referèndum per a la independència tot i les fortes pressions que està rebent de l’oposició i de la premsa conservadora londinenca, que, agafant la recessió econòmica com a pretext, li exigeixen que ajorni la consulta.

L’oficina del cap del govern escocès va desmentir les informacions publicades per alguns mitjans de comunicació europeus en el sentit que Salmond ja hauria canviat radicalment de parer i hauria tancat al calaix el seu pla perquè Escòcia arribi a la plena sobirania.

“Aquests suggeriments són un disbarat. Tirarem endavant la llei per al referèndum i ho farem l’any 2010”, va assegurar el portaveu del govern escocès. Segons una dirigent del governamental Partit Nacional Escocès (SNP), la formació que lidera Salmond té “ordres de treballar, no només per convocar el referèndum, sinó per guanyar-lo”.

L’agència Press Association ha distribuït notes sobre l’“abús” de la campanya Conversa Nacional –d’explicació sobre el referèndum– per afavorir el sí a la independència que defensa l’SNP, sota la cobertura de promoure la participació electoral. Aquests reportatges serien el reflex de l’oposició creixent de la premsa conservadora de Londres.

Interior estudia fer enquestes als detinguts per saber com els han tractat els Mossos

s/c El Departament d'Interior es planteja oferir a partir d'aquesta tardor un qüestionari als detinguts per conèixer l'actuació dels Mossos d'Esquadra, el tracte rebut i les condicions dels calabossos, entre d'altres. Aquest és un dels requisits per obtenir el certificat internacional de qualitat ISO 9001 amb el què ja compta l'Ertzaintza i que la Conselleria vol obtenir durant aquesta legislatura. Segons el Sindicat Autònom de Policia (SAP-UGT), si l'arrestat té alguna queixa o creu que ha estat maltractat o detingut il·legalment, podrà denunciar els agents. El sindicat considera que amb aquest sistema per avaluar la tasca policial es vulnera 'totalment' el dret a la presumpció d'innocència dels agents.

El conseller d'Interior, Joan Saura, va anunciar el març de l'any passat la seva intenció d'aconseguir el certificat ISO 9001, que acredita la qualitat del sistema policial des de que una persona és arrestada fins que és posada en llibertat o a disposició judicial.

La policia basca impedeix la manifestació prohibida per Garzón

La policia basca ha carregat contra la manifestació convocada per l'esquerra independentista a Sant Sebastià, que duia per lema 'Stop a l'estat d'excepció. El País Basc té la paraula i la decisió.' Havia estat convocada després que el govern basc en prohibís dues ahir, però el jutge Baltasar Garzón ha prohibit també aquesta tercera avui mateix. Malgrat aquesta interlocutòria de Garzón, els organitzadors havien fet una crida a participar en la marxa.

Els manifestants han començat la marxa en direcció a l'Ajuntament per assistir al tret de sortida de les festes de la Setmana Gran de Sant Sebastià. En aquell moment, agents de la policia basca han impedit que la manifestació continués. Els han tret els cartells i han desplegat un cordó policíac al voltant. Després s'han viscut alguns moments de tensió i s'han registrat enfrontaments entre policia i manifestants a la zona vella de la ciutat. Segons algunes informacions, hi podria haver dos detinguts.

Garzón havia decidit prohibir la manifestació a instàncies de la fiscalia perquè considera que s'hi volia 'enaltir ETA, el seu entramat orgànic i els seus responsables, a través d'un abús dels mecanismes que garanteixen la convivència democràtica.' Així, el jutge ha demanat a la Conselleria d'Interior que faci complir la interlocutòria i actuï perquè així sigui. A més, en una altra interlocutòria, el jutge ha prohibit els actes de suport als presos d'ETA convocats per a aquesta tarda i fins el dia 15 amb motiu de les festes per tal de 'prevenir la comissió de delictes.'

Davant la possibilitat de perdre punts de l'ISO 9001, no s'ha passat cap enquesta sobre el tracte de l'Ertzaintza. Avui: L'Ertzaintza impedeix dues vegades a cops de porra la manifestació abertzale de Sant Sebastià

GARA: Los manifestantes vuelven a marchar por Donostia y se reproducen las cargas

El Partit Aragonès Regionalista (PAR) recull signatures a la Franja en contra de la Llei de Llengües

El Partit Aragonès Regionalista (PAR) inicia avui una recollida de signatures a Montsó (Cinca Mitjà) cridant als veïns i veïnes de les comarques del Cinca Mitjà, la Llitera, el Baix Cinca i la Ribagorça a signar en contra de la Llei de Llengües aragonesa. El PAR creu que és una llei 'catalanista' i reitera al PSOE que si es manté el català com a català ' llengua pròpia i històrica' trencaran la coalició amb els socialistes. Convé recordar que la projecte de llei presentada pels socialistes ni tan sols eleva el català i l'aragonès a llengües oficials. De tota manera, els regionalistes, creuen que la llei acabarà amb les 'modalitats aragoneses que es parlen a la zona oriental i provocarà la fallida territorial d'Aragó donant entrada a l'entelèquia dels Països Catalans'.

Les signatures recollides s'enviaran, d'una banda, a l'Executiva del Partit Aragonès i, per altra banda, se sumaran a les de la Plataforma No Hablamos catalan i es lliuraran al Govern d'Aragó.

Mor Willy DeVille, mestís del rock

Rock, soul, blues, salsa, música cajun de Nova Orleans, música llatina... Willy DeVille va explorar nombrosos estils per crear una sonoritat pròpia amb cançons de gran èxit com ara les versions de Hey Joe, de Jimi Hendrix, i Demasiado corazón, de Belle Pérez.

El mestissatge musical del peculiar DeVille va quedar orfe la nit de dijous a divendres quan el cantant va morir en un hospital de Nova York a causa d'un càncer de pàncreas. Cantant i guitarrista, Willy DeVille, que havia nascut al barri del Lower East Side de Nova York -feia 56 anys segons algunes fonts i 59 segons unes altres; a la seva web oficial no dóna la data de naixement-, feia mesos que patia la malaltia, que li van diagnosticar quan s'estava sotmetent a un tractament per una hepatitis C. El cantant havia cancel·lat totes les seves actuacions fins al 2010, quan estava previst que sortís el seu pròxim treball discogràfic. Xavz´s Cafe: Un bourbon a la teva salud Willy