lo carrer del riu

lo carrer del riu

24 de març, 2009

Ignasi Llorente serà el nou portaveu d'Esquerra

L'Executiva Nacional d'ERC ha designat aquest dilluns per unanimitat el secretari d'Imatge i Comunicació, Ignasi Llorente, com a nou portaveu del partit. Aquest és un càrrec que havia quedat vacant des del congrés que el partit va celebrar el juny passat, on es va escollir una nova direcció encapçalada per Joan Puigcercós. L'anterior portaveu va ser Marina Llansana, pròxima a Josep-Lluís Carod-Rovira, però fins ara exercia aquest càrrec el secretari general, Joan Ridao, que aquest mateix dilluns ha anunciat el nomenament de Llorente. Per altra banda, l'executiva ha aprovat la llista de la candidatura a les eleccions europees, que encapçala Oriol Junqueras i que s'haurà d'integrar a la coalició resultant dels acords amb d'altres partits.

El nou portaveu és militant d'ERC des de l'any 1996 i és conseller del districte de l'Eixample de Barcelona des del 2003. Té estudis de Medicina per la Universitat Rovira i Virgili, és postgraduat en Desenvolupament de Comerç Urbà per la UOC i actualment està fent un postgrau en economia del Japó. També ha estat vinculat professionalment a la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i al Departament de Governació de la Generalitat.

Trobats 43 llibres d'ajuntaments a la delegació del govern espanyol confiscats pel franquisme

L'arxiu de la delegació del govern espanyol de Barcelona conté 43 llibres oficials d'ajuntaments catalans que l'Estat va expropiar després de la Guerra Civil per usar-los amb 'finalitats polítiques'. Així ho ha explicat l'historiador Carles Querol, de Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès) després de passar-se anys buscant els llibres d'actes del consistori entre el 1936 i el 1939. Fa uns mesos els va trobar a l'arxiu de la delegació on també hi va localitzar documents de Vallbona d'Anoia (Anoia), de Sant Jaume dels Domenys (Alt Penedès) o de Falset. L'Ajuntament de Sant Sadurní iniciarà ara un procés per recuperar els documents confiscats similar al que es va seguir per retornar l'Arxiu de Salamanca.

Quina gran campanya de publicitat prepara el Govern?

Una gran campanya institucional del Departament d’Educació, que encapçala Ernest Maragall. Els últims conflictes amb estudiants i personal docent -per la Llei d’Educació de Catalunya i pel Pla Bolonya- han provocat que la Generalitat necessiti un rentat d’imatge. Així doncs, aquest any el Govern es gastarà al voltant d’un milió d’euros en una gran operació de màrqueting per vendre les bondats de la Llei d’Eduació i de la feina del departament. La campanya serà conduïda per la companyia Carat España, en la qual, paradoxalment, treballa l’exportaveu del Govern de José Maria Aznar Miguel Ángel Rodríguez. Carat és una de les sis companyies acreditades i homologades per fer les insercions de les campanyes de publicitat de la Generalitat.

El Parlament Europeu frena l'intent del PP de censurar el model d'immersió lingüística català

El Parlament Europeu ha frenat aquest dimarts l'intent del PP de censurar la immersió lingüística de les escoles catalanes i reivindicar el dret dels pares a poder escollir que els seus fills siguin escolaritzats en castellà.

El ple de l'Eurocambra ha aprovat, per 335 vots a favor i 279 en contra, un informe alternatiu dels eurodiputats catalans Ignasi Guardans (CiU), Raül Romeva (ICV) i Maria Badia (PSC) que defensa que és "vital salvaguardar el multilingüisme en els països i regions en què coexisteixen dues o més llengües oficials" i suprimeix el paràgraf del PP que fixava que "cap escolar no podrà ser privat de l'ensenyament en la llengua oficial de l'Estat".

Finançament: Avui, Joaquim Nadal !!!

La Generalitat insisteix que la negociació del finançament no es pot allargar "de manera indefinida" Sense notícies del finançament. El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, actuant com a portaveu del govern després de la reunió setmanal d'aquest dimarts, ha reiterat exactament el que la setmana passada va dir la consellera de Treball, Mar Serna: "No hi ha ni xifres, ni dates, ni terminis per al nou finançament".

Tot i això des del govern es repeteix que aquesta situació tampoc es pot allargar "de manera indefinida" i que espera que es resolgui "de forma favorable" per a Catalunya.

Nadal ha afirmat que "no hi ha xifres per part del govern català perquè en la negociació no ensenyarem les nostres cartes" i que "la negociació segueix oberta fins que aquesta no quedi tancada o trencada".

Saura i Castells, mutis !!!

Dijous, hi tornem a ser !!!

Els estudiants han tornat a convocar una altra manifestació per a dijous. Tot i que estan disposats a fer passar la manifestació, tant sí com no, per la Rambla, es tracta d'un recorregut que no es permet en la majoria de protestes. Tanmateix, asseguren que volen que sigui absolutament "pacífica" i han demanat als participants que no hi vagin encaputxats i que no duguin banderes, per evitar que els pals que les subjecten es converteixin en estris perillosos.

El metge acusat d'ajudar a morir a una pacient diu que ho va fer per raons "humanes" i perquè la dona li va demanar

El metge acusat d'ajudar a morir una pacient a l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre fa quatre anys ha manifestat que va subministrar una dosi letal de clorur potàssic a la dona, de 82 anys, perquè ella li havia demanat que acabés amb el seu patiment i amb la seva vida.

L'acusat, Marcos Ariel Hourmann, ha explicat en el judici que el tractament administrat no va donar "resultats positius" i que la situació de la pacient era terminal, de manera que va ajudar-la a morir perquè "humanament era el que havia de fer".

La filla de la víctima ha dit que no sabia que el metge li havia subministrat una dosi letal, encara que ha declarat que va demanar-li que la seva mare "no patís" i ha reconegut que el metge "la va atendre molt bé".

El fiscal del cas contra aquest metge ha rebaixat avui la seva petició de deu anys de presó per homicidi a un any de presó i una multa de 1.620 euros per homicidi imprudent o de cooperació en el suïcidi.

Isabel-Clara Simó: Chacón i Kosovo

La clau està en la rialleta de Zapatero quan la ministra Chacón va ficar els peus a la galleda -les ordres venien de dalt, però l'entusiasme era seu ("¡faltaría más!")-: deia que els del PP protesten per sistema, perquè ells ja saben que estan d'acord en la marxa de Kosovo. I va riure. Perquè diu Kosovo i pensa Catalunya. Per això, la ministra va aterrar en un indret llunyà per no donar la mà als independentistes kosovars, ecs, veges tu si s'encomana, i va dir allò que tant agrada als militars: "Misión cumplida" (sic). I Estats Units, és a dir, l'OTAN, va dir: "Ai, no, això sí que no". Kosovo 240309 CATr

I comencen les corredisses d'espanyols "explicant" la seva posició. La seva posició, és: 1) una herència de l'autarquia; 2) un resultat de la desastrosa política exterior de Zapatero, que no s'entén amb ningú, i no sols perquè no parla llengües sinó perquè creu que l'Estat espanyol és important en el concert universal; 3) perquè, si no existeix Kosovo, què heu estat fent fins ara, reiets?, i 4) perquè el cas Kosovo s'assembla massa al cas català. I per això el PP ha de comprendre la negativa quasi en solitari a reconèixer un nou Estat. És una bestiesa, perquè, tard o d'hora, i donat que el món és un mocador, els dirigents espanyols s'hauran d'entendre amb els dirigents kosovars. Imagino la cara de les autoritats americanes escoltant Bernardino León, secretari general de la Presidència espanyola, que s'esforçava a convertir el nyap de la Chacón en un afer d'Estat que fora d'Espanya no entén ningú. En sentir "unitat territorial", els seus interlocutors devien estar pensant en el naixement progressiu d'Estats independents a Europa i devien pensar: "Ves, aquesta gent encara viu al segle XIX! Deu ser pels toros!". la cabra de la Legión 240309 RAC1