lo carrer del riu

lo carrer del riu

21 de novembre, 2009

Athletic 1 - Barça 1

Puyal 211109

El Barça no arribarà com a líder al clàssic contra el Real Madrid del proper diumenge perquè ha estat incapaç de traduir el seu domini en el joc, sobretot en el primer temps, amb els gols suficients per sentenciar el partit quan ho havia d'haver fet. No se sap què hauria passat si al centre de l'atac hi hagués hagut Ibrahimovic, que se l'ha trobat molt a faltar, però el que segur inquieta Guardiola és la manera tan ràpida amb què el Barça ha perdut el control després de l'empat basc. Semblava que tot l'equip afluixés per la grip A, quan, de moment, només la pateixen tres jugadors. Que els de Pellegrini superin els blaugrana no ha de preocupar gens a aquestes alçades de campionat, però el que sí que s'ha de recuperar amb urgència és l'efectivitat que es tenia la temporada passada. Enguany ja s'han acabat empatant massa partits per aquesta circumstància. Guardiola ha d'estar preocupat per això i també per la lesió de Messi, que ha marxat del camp lesionat, serà baixa segura per jugar contra l'Inter i és molt difícil que pugui participar del clàssic contra el Real Madrid. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit

Històric concert a Llíria en ocasió dels 400 anys de l'expulsió dels moriscs

L'Institut d'Estudis Comarcals del Camp del Túria ofereix, al Pavelló del Pla de l'Arc de Llíria (Camp de Túria), un concert amb més de cent trenta músics. El motiu? Commemorar els quatre-cents anys de l'expulsió dels moriscs de les terres valencianes i, en concret, de la comarca. Serà avui a les 22h, amb la participació de la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria, l'Orquestra Àrab de Barcelona, Pep Gimeno 'Botifarra' i Miquel Gil. Aquest concert commemoratiu fa mesos que es preparava per posar en comú les cançons que s'hi interpretaran. A més, les cançons s'han hagut d'adaptar perquè pogués interpretar-les la Unió Musical, feina que ha necessitat la col·laboració d'uns quants arranjadors. La voluntat dels organitzadors, que compten amb la col·laboració de l'Ajuntament de Llíria, és de mobilitzar 'un gran nombre d'espectadors i que el pavelló presenti un aspecte immillorable'. Esperen 'gaudir d'un concert únic per la singularitat musical i, a més, poder retre homenatge i desgreuge a les persones que foren injustament expulsades ara fa quatre-cents anys'.

Gerard Coca: “Si el TC toca l’Estatut s’han de fer eleccions”

Les JERC van marcar durant el seu darrer congrés, celebrat el 16 de novembre, l’estratègia política per als propers dos anys. Gerard Coca va ser reelegit portaveu nacional de les joventuts d’Esquerra en una assemblea que situa l’autonomisme en via morta i aposta per la independència.

"Els independentistes no podem acceptar que el govern acati una sentència com aquesta i per tant des de les JERC creiem que en aquest cas s’haurien de fer eleccions anticipades."

"Per a nosaltres ara per ara l’única via possible és el referèndum d’autodeterminació. Els ciutadans de Catalunya tenen tot el dret a saber si els partits polítics als quals voten volen seguir amb el mateix o anar més enllà."

"Nosaltres no separem les dues ideologies. Volem un referèndum d’autodeterminació vinculant per poder fer polítiques d’esquerres. Volem un govern que faci polítiques valentes contra la crisi."

"Si es pogués fer un referèndum només al Principat aprofitaríem les circumstàncies. Això no vol dir en cap cas que nosaltres renunciem als Països Catalans. Una consulta al Principat hauria de servir per accelerar el procés a tot el territori."

"Òbviament cada municipi és un món, però jo estic convençut que la gent demostrarà que quan se la deixa exercir el seu dret a decidir respon molt positivament."

Herrera també defensa la dimissió en bloc dels membres del TC

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha defensat aquest dissabte el seu president, Joan Saura, i ha considerat que el Tribunal Constitucional (TC) hauria de plegar perquè 'no té autoritat per dictar sentència' sobre l'Estatut. D'aquesta manera, Herrera s'ha posat al costat de Saura, que divendres va demanar la dimissió en bloc dels membres del Constitucional pel seu retard en la sentència del text català. Hores més tard, el president de la Generalitat, José Montilla, va desautoritzar Saura, en aclarir que el Govern no comparteix la reflexió del conseller Saura, afegint que aquestes declaracions cal considerar-les com el punt de vista del president d'ICV.

Avui: ERC s'alia amb ICV per criticar el TC malgrat Montilla

Efecte dòmino a Santa Coloma de Gramenet

Dimiteix la segona tinent d'alcalde de Santa Coloma de Gramenet La segona tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, Carme Moraira, va presentar ahir la seva dimissió a l'alcadessa de la localitat, Núria Parlón, que li va acceptar. Moraira, del PSC, era tinent d'alcalde de Serveis Territorials i Municipals i, segons un comunicat emès pel consistori colomenc, va presentar la seva dimissió 'per la política urbanística que s'ha desenvolupat i davant dels esdeveniments succeïts'. Aquesta política urbanística està sent investigada per l'Audiència Nacional espanyola en el marc del cas Pretòria, que va provocar la detenció de l'exalcalde, Bartomeu Muñoz, i del regidor d'Urbanisme, Manuel Dobarco.

VilaWeb: Dimiteix la responsable d'Urbanisme de Santa Coloma de Gramenet Avui: Més d'un miler de persones secunden la manifestació contra la corrupció a Barcelona

L'«Alakrana» arriba a terra enmig d'una tempesta política per la gestió de la crisi

El tonyinaire basc Alakrana va arribar per fi ahir a port amb els seus 36 tripulants sans i estalvis després de tres dies de travessia i 47 de malson. Els pescadors es van fondre en abraçades amb els seus familiars, que els esperaven al port Victòria de les Seychelles. Aquest moment era només una de les dues cares de la moneda. L'altra cara és la polèmica oberta pel rescat, que el govern va intentar tallar ahir afirmant que «Espanya no ha pagat cap rescat», a la qual se suma la picabaralla política per la gestió de la crisi i l'enfrontament que mantenen les famílies dels mariners bascos del tonyinaire amb el govern, amb amenaces incloses.

Més de 600 catalans denuncien a Madrid entre milers de pagesos la crisi del sector agrari

Més de 600 pagesos i ramaders catalans s'han manifestat aquest dissabte a Madrid al costat de milers de persones per reclamar mesures urgents per combatre la que consideren la crisi més gran coneguda en el món pagès amb el lema El camp s'arruïna, mobilitza't. Els representants de les diverses organitzacions pageses han rebutjat mantenir una reunió amb representants del Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí perquè no hi participava la titular del departament, Elena Espinosa. Aquesta matinada han sortit de diversos punts de Catalunya els autocars que han desplaçat als més de 600 pagesos i ramaders catalans que han participat en la mobilització a Madrid. La protesta ha començat a les onze del matí a la Porta d'Alcalà de Madrid i ha arribat fins al ministeri d'Agricultura. El president d'Asaja a Lleida, Pere Roqué, ha parlat d'un seguici de quatre quilòmetres de llarg. Les previsions apuntaven que es reunirien al voltant de 100.000 productors d'arreu de l'Estat.

L'alt cost del servei fa perillar la recollida selectiva a la Ribera d'Ebre

La Ribera d'Ebre és la comarca de Catalunya que separa més els residus per al reciclatge, amb un índex de recollida selectiva del 53,2% durant el 2008, segons les últimes dades de Medi Ambient. Però aquests bons registres, que també són força positius a la Terra Alta (36,7%) i al Priorat (44,2%), serà complicat que es puguen repetir si el consorci intercomarcal que gestiona la brossa no pot renovar el conveni amb l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) i l'empresa del macroabocador de Tivissa, una instal·lació que torna a estar envoltada polèmica, ara per la difusió d'un vídeo sobre possibles abocaments incontrolats. BLOC IMNOVA-PSC: A LA "MERDA" LA RIBERA D'EBRE