lo carrer del riu

lo carrer del riu

11 de juliol, 2009

Rupert, et necessito!!!

Açò del finançament... ...només dóna mal de cap!!! Aqueixa nit serà com la de reis. Santa innocència! Si a Bérchules celebren el cap d'any a l'agost, per què no pot ser nit de reis al juliol? Què portaran els diaris demà? A relaxar-se! Bona nit!!*!!

El nou finançament depèn d'Esquerra

Ja hi tornem a ser !!*!! La pressió espanyola i catalana perquè ERC accepti el nou finançament pactat dijous per Castells i Salgado, sense haver-ne pogut veure el model, s'ha intensificat. Les prospeccions fetes pel Departament d'Economia serien totalment virtuals, en tant que el document no compleix amb l'Estatut. Les estructures del govern espanyol miren de tornar a repetir l'engany del govern Aznar amb CiU, ja que Catalunya restarà per sota la mitja espanyola, com a molt passarà de l’índex 92,3 al 95 l'any 2012. Es pot afirmar que el model no compleix amb l'Estatut aprovat a Madrid i referendat per votació popular. El model deixaria Catalunya sense l'ordinalitat fixada per l'Estatut, condició que va posar Castells per acceptar un acord, i la xifra que correspondria a la Generalitat no representa en cap cas el 28% del total que assegura Economia. Les negociacions, moviments, converses, però també el debat intern s'han anat succeïnt al llarg d'aquest dissabte a la seu nacional d'ERC del carrer Calàbria de Barcelona, un dels principals focus d'atenció i tensió de la jornada. Els republicans han deixat clares les seves condicions per acceptar l'acord i, d'entrada, no han rebut un cop de porta ni del president de la Generalitat, José Montilla, ni del conseller d'Economia, Antoni Castells, ni del govern de l'Estat. Ara bé, asseguren que no tenen intenció de seguir negociant més enllà de l'Executiva extraordinària que es reunirà demà a partir de les 12 hores i que la decisió que en surti serà 'definitiva'.

Miquel Iceta diu que l'acord 'honora l'Estatut' i és el "no-va-más"

La tarda segueix igual d'intensa que al matí. El portaveu del PSC, Miquel Iceta, que s'ha reunit aquest matí al Palau de la Generalitat amb el president del Govern i primer secretari del PSC i el conseller d'economia, Antoni Castells, acaba d'afirmar que l’acord entre el Govern català i e l'espanyol està a punt de tancar-se. D'aquesta manera, el portaveu socialista pressiona encara més a l'exectuvia d'Esquerra perquè es decanti pel sí. D'altra banda, ha assegurat que el tripartit és manté i mantindrà unit un cop aprovat l'acord del nou finançament. Sobre el seu contingut, assegura que l''oferta que la Generalitat té sobre la taula 'preveu per a Catalunya entre 3.400 i 3.600 milions d'euros a partir de 2012, és justa i honora des del primer dia l'Estatut'.

Avui: Iceta diu que l'oferta actual és justa i honora des del primer dia l'Estatut

Esquerra Independentista demana a ERC que rebutgi fermament el model de finançament

El líder del corrent crític d'ERC Esquerra Independentista (EI), Uriel Bertran, ha demanat a la direcció del partit que rebutgi el model de finançament de l'Estat aquest diumenge perquè considera que és insuficient. Bertran considera que 'estem assistint a una presa de pèl col·lectiva' perquè l'Estat 'està dissenyant i a punt d'imposar l'enèsim engany al poble de Catalunya, en aquest cas en forma de model de finançament'. El també diputat d'ERC vol que el seu partit convoqui un referèndum intern per consultar a la militància el proper dissabte, 18 de juliol. Per això ha recordat que EI va lliurar 1.014 firmes i ha dit que aquest mateix dissabte ha lliurat una pregunta per l'executiva del diumenge.

ICV demana 'unitat i fermesa' entre els partits catalans perquè 's'està a les portes' de tenir nou finançament

El secretari general d'ICV i portaveu de la formació ecosocialista al Congrés, Joan Herrera, ha demanat 'unitat i fermesa' entre les forces polítiques catalanes perquè 'és evident' que hi ha hagut un gir en la negociació del finançament i 's'està a les portes' d'acordar un 'bon model'. Herrera ha dit que la postura 'taxativa' dels socis de Govern és el que ha permès donar un tomb a les converses amb l'Estat. En referència a la negativa d'ERC, Herrera ha afirmat que 'és evident' que encara queden punts per resoldre. D'altra banda, el secretari general ha estat molt crític amb CiU, a qui acusa d'haver acceptat 'un pèssim model de finançament' i ara ser 'incapaç de tenir una actitud unitària'.

Mas considera 'il·legal' un acord de finançament que s'apliqui més enllà del 2011, tal com estableix l'Estatut

El líder de Convergència i Unió, Artur Mas, ha refermat un cop més l'oposició de la federació nacionalista a un model de finançament que no compleixi l'Estatut d'Autonomia. Segons Mas, l'actual proposta del govern espanyol, presentada pel conseller d'Economia, Antoni Castells, aquest divendres a la resta de socis del Govern, no només no compleix les xifres, ni el model estipulat al text estatutari, sinó que tampoc respecta als terminis d'aplicació. L'Estatut fixa el 2011 com a darrer any d'aplicació del model, mentre que l'última proposta de Salgado ho amplia un any i dóna a Catalunya entre 3.400 i 3.500 el 2012. En aquest sentit Artur Mas ha llançat un advertiment al Govern. 'Tot allò que passi del 31 de desembre del 2011 serà il·legal'.

El PPC adverteix que el model de finançament "serà un mal negoci per a Catalunya"

Alegria, alegria!!!

El vicepresident tercer i diputat del PPC al Congrés dels Diputats, Jorge Fernández Díaz, ha advertit que el model de finançament del govern del PSOE "serà un mal negoci per a Catalunya". En aquest sentit, Fernández Díaz ha dit que tot indica que el model que volen aprovar "provocarà més dèficit i més impostos als ciutadans" i també ha recordat que durant el govern del Partit Popular "es van aprovar dos models de finançament autonòmic, el primer el 1997 i el segon el 2001 per unanimitat". Per a Fernández Díaz, aquest últim model "no ha estat dolent per a Catalunya, ja que li ha permès a Generalitat triplicar els seus recursos".

Veto a una campanya de Plataforma per la Llengua

La Plataforma per la Llengua ha denunciat que l’empresa Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) els ha vetat la seva darrera campanya publicitària, la que du per lema El català suma i que llança ara en motiu dels quinze anys del naixement de l’entitat. TMB va negar aquests fets.

El portaveu de la Plataforma, Martí Gasull, va explicar que “l’empresa que ens va fer la campanya es va posar en contacte amb l’empresa de publicitat que té la concessió als transports de Barcelona. No hi va haver cap problema. El problema va arribar quan aquesta empresa va presentar la campanya a TMB i aquesta, ens diuen els nostres comercials, va rebutjar-la”.

Sílvia Barroso: El català, ni fred ni calor a TMB (Avui)

L'horror de Srebrenica, catorze anys després

Avui fa catorze anys que es va perpetrar a la vila bosniana de Srebrenica la matança més gran d'Europa després de la segona guerra mundial. Durant quatre dies, més de 8.300 musulmans foren assassinats per l'exèrcit serbi, comandat per Ratko Mladic. Això passava dos mesos abans del final de la guerra de Bòsnia (1992-1995). La massacre de Srebrenica fou qualificada pel Tribunal Penal Internacional per a l'antiga Iugoslàvia (TPPI) de genocidi, amb l'argument que les forces sèrbies aspiraven a l'extinció de 40.000 musulmans bosnians. Uns 25.000 musulmans s'havien refugiat en aquest enclavament, situat a l'àrea del Podrinje Central, perquè havia estat declarat 'zona segura' per l'ONU. Però els quatre-cents cascos blaus neerlandesos de la Unprofor no van evitar la neteja ètnica i l'exili forçós de les dones, els infants i d'uns quinze mil combatents de l'exèrcit musulmà de l'Armija. Cada any, d'ençà del genocidi, l'11 de juliol és un dia de record i homenatge a les víctimes. La commemoració té lloc al cementiri de Potocari, on hi ha més de 2.900 persones enterrades. ONG com Mares de Srebrenica recorden que encara s'han de trobar els cossos de milers de desapareguts.

Viquipèdia: Matança de Srebrenica

Lou Reed i Laurie Anderson emocionen Sant Feliu de Guíxols en l'estrena mundial de 'The Yellow pony'

Lou Reed - Vicious

La parella formada per Lou Reed i Laurie Anderson, dos dels rebels més creatius de la Nova York dels setanta, ha emocionat els centenars de seguidors que han seguit l'estrena internacional de l'espectacle 'The Yellow Pony'. Els caps de cartell d'aquesta edició del Festival de la Porta Ferrada han portat a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) un concert on les cançons conviuen amb les històries i els poemes. L'espectacle, on el duet mescla música i conversa, ha recollit temes clàssics i altres de més actuals dels dos artistes. La paraula hi ha jugat un paper fonamental. Per això, les traduccions de les lletres -projectades en català- han estat un dels eixos clau del concert.

Lou Reed - Perfect Day

Lou Reed: Poètic, íntim i ferotge (Avui)

Isabel-Clara Simó: Però si Camps va despullat!

No m'agrada fer profecies, però crec que Francisco Camps sortirà il·lès, jurídicament i moralment, del cas Gürtel. Sabeu per què? Perquè és president autonòmic, i faria lleig fins i tot portar-lo a declarar, i sobretot perquè és "uno de los nuestros". A Ibarretxe el vam veure, per una niciesa, en el banc dels acusats, i era president autonòmic, però no era "uno de los nuestros". I no cal dir què li van fer al nostre president democràtic i legítim, Lluís Companys, que el van afusellar rere una caricatura de procés, que encara no ha anul·lat ningú, però no era "uno de los nuestros". És que és injusta, la justícia? Sí, senyora. Als partidaris de la pena de mort (que solen coincidir amb els qui declaren un amor encès a la vida i estan a favor dels embrions humans), l'argument que més ràbia els fa és que, ho miris com ho miris, condemnen negres, pobres i analfabets. O, en general, aquells qui pertanyen al lumpen. Les excepcions són escasses. Però no hi fa res, continuen dient, cristians com es declaren, que ho fan en nom de la víctima, és a dir, per venjança. Qui sigui el delinqüent condiciona la justícia, malgrat els enormes canvis jurídics que va aportar la Revolució Francesa, rere la qual, diuen els manuals d'història, es va canviar la societat estamental per la societat de classes, amb igualtat jurídica per a tothom. El mateix passa amb Manuel Zelaya, president democràtic d'Honduras, víctima d'un cop d'Estat que "tothom" ha condemnat. Ara diuen, amb la boca petita, que, de fet, el colpista Roberto Micheletti, és "un de los nuestros", i que l'altre és -eccss- amic de Chávez. Així doncs, Camps en sortirà il·lès. I amb l'armari ple, sobretot ara que hi té més lloc en haver-ne sortit ell.