lo carrer del riu

lo carrer del riu

23 de setembre, 2009

Convoquen una gran manifestació a Perpinyà per commemorar els 350 anys del Tractat dels Pirineus

Sota el lema: 'Perquè som una sola nació, esborrem la frontera imposada' La denúncia del Tractat dels Pirineus i la defensa de la unitat dels catalans a banda i banda de l'Albera, mou a vàries entitats sobiranistes a adherir-se a la convocatòria feta per la 'Comissió 350 anys' de Catalunya Nord. Aquestes han fet pinya i donen suport a la participació el 7 de novembre. Els 10Mil (Deu Mil en Xarxa per l'Autodeterminació), Sobirania i Progrés i la PDD, volen fer extensiva una crida 'al conjunt d'entitats, plataformes, col·lectius de la nostra nació i compatriotes' perquè vagin massivament a la manifestació del proper 7 de novembre.

Enguany es commemoren els 350 anys del Tractat dels Pirineus que suposà l'amputació per a Catalunya de les seves comarques del Nord, que restaren des de llavors privades de les seves institucions i llibertats i foren annexionades al Reialme francès.

Zapatero reitera que Espanya no canviarà de posició i continurà negant la independència de Kosovo

Fes-t'ho mirar! I, després, els nacionalistes som els catalans!!*!! El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha reiterat avui que "no és un encert" el reconeixement de la independència de Kosovo i ha incidit que Espanya no canviarà la seva posició.

En roda de premsa des de l'ONU, on demà participarà a la 64a sessió de l'Assemblea General, el cap de l'Executiu espanyol ha reiterat que no reconeix la declaració unilateral d'independència declarada per Kosovo, que va dur a Espanya a retirar les tropes desplegades al país.

"Tenim la posició que tenim i no la canviarem. El reconeixement d'un Estat independent exigeix respecte als tràmits de la legalitat internacional", ha dit Zapatero en ser preguntat per les crítiques d'altres països a causa de la seva posició.

Laporta demana "respecte" per les seves opinions al president de Cantàbria

Joan Laporta, ha demanat avui "respecte" per les seves declaracions després de les afirmacions del president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla, que va assegurar ahir que el president del Barça li va dir que "Espanya està matxucant Catalunya".

A més, Revilla va insistir en la importància de separar els catalans de "personatges com Laporta". "No tots els catalans són com Laporta. Catalunya és un poble treballador, però la gent que no estigui tan informada identifica els catalans amb aquest personatge", ha assenyalat. Laporta ha assegurat que no té "res a dir" al president càntabre després de les declaracions d'ahir en un programa de ràdio, després del partit que va enfrontar el Barça i el Racing, i les afirmacions d'avui davant dels mitjans de comunicació.

"Respecto l'opinió del president igual que respecto Cantàbria i confio que també es respecti la meva opinió", ha sentenciat el mandatari del Barça, a la seva sortida de l'aeroport molt abans que l'equip pugés a l'autobús del club.

El govern admet que prop d'un 10 per cent dels estudis encarregats per la Generalitat són inútils

Antoni Castells PSC 230909 RAC1

El govern de la Generalitat ha reconegut que prop d'un deu per cent dels informes i dictàmens encarregats el 2007 presenten dubtes sobre la seva utilitat i que en un tres per cent més de casos el preu d'aquests treballs en relació a la seva utilitat també presenta dubtes. Aquest és el balanç de l'informe presentat al Parlament pel conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, sobre l'encàrrec d'estudis que no requerien concurs públic.

L'informe de l'interventor general de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Portabella, sobre els estudis i dictàmens encarregats per la Generalitat el 2007 ha admès incidències en 49 casos sobre una mostra de 300 treballs, és a dir, en un 16%. El conseller Antoni Castells ha destacat, fent referència al resultat de l'informe sobre els 2.500 estudis i dictàmens encarregats, que no hi ha cap il·legalitat ni irregularitat en aquestes contractacions.

Un senador del PSOE compara les corrides de toros amb els castellers

El Senat espanyol ha rebutjat aquest dimecres amb els vots del PSOE i el PP una moció del grup de l'Entesa Catalana de Progrés per retirar la declaració “d'interès turístic nacional” a les festes en què hi hagi maltractament d'animals o de persones. En la seva defensa de festes populars com els toros, el senador socialista Francisco Javier Sanz Carramiñana ha plantejat fins i tot si el pes que aguanten els “típics castellers catalans” o el fet que els nens que fan d'anxanetes hagin de pujar dalt dels castells no pot ser considerat també “maltractament”. Els castellers ho fan perquè volen. El toro no pot triar!!!

Tim Robbins alerta sobre els sistemes de control ciutadans

L'actor nord-americà Tim Robbins està molt preocupat per l'"alegria" amb la qual els ciutadans se sotmeten a la "humiliació" pública d'airejar la seva intimitat en programes com "Gran Germà", per això creu que "1984" de George Orwell, que estrenarà aquesta setmana a Madrid, té major vigència que mai. "Una obra de teatre -afirma- és un advertiment".

Està "molt feliç" de representar "1984" a Espanya amb la seva companyia, l'American Gang's -fundada per ell en 1981-, encara que admet que és "particularment difícil" actuar en un país amb un idioma diferent al seu. Tim Robbins: "La revolució en una societat moderna és apagar la televisió"(Avui)

Tim Robbins: "Acabarán poniéndonos cámaras en casa"(LV)

La Generalitat ajudarà Vicki Sherpa a sortir del Nepal després de rebre una pallissa de la policia

Vicki Sherpa 230909 RAC1

La Generalitat tem per la vida de la cooperant catalana Victòria Subirana, més coneguda com a Vicki Sherpa, a qui ajudarà a sortir del Nepal, on es troba hospitalitzada després de rebre una pallissa per part de la policia del país, segons ha informat avui la viceconsellera d'Exteriors del Govern, Roser Clavell.

Clavell ha parlat amb Sherpa i ha explicat que el seu estat de salut "no és greu, i evoluciona favorablement de les ferides rebudes". No obstant, la cooperant no abandonarà "de moment" l'hospital per raons de seguretat, ja que ha rebut amenaces de mort.

L'ambaixada espanyola per a l'Índia i el Nepal ha anunciat que protestarà formalment davant aquest últim país per l'agressió a Sherpa. Tant Clavell com l'ambaixador han insistit en la necessitat que la cooperant abandoni el Nepal per la seva seguretat i la dels seus fills. I la mateixa Vicki Sherpa, que impulsa projectes educatius dirigits a nens necessitats al Nepal, ha reclamat a la Generalitat que l'ajudi a sortir del país a ella i a la nepalesa Bimala Paudel, l'altra promotora de l'oenagé.

En declaracions a RAC-1, Sherpa ha explicat com es va dirigir --amb els nens i els pares-- al districte governamental on es troba la persona que regula les oenagés.

La policia, "cansada" de veure com l'Estat es volia quedar amb les terres de les escoles de la Fundació Vicky Sherpa Eduqual, va bloquejar els comptes amb els diners procedent d'Espanya per als nens. "Es tracta d'un cas clar de corrupció", ha denunciat Sherpa, que ha explicat que a la tarda la policia el va propinar una pallissa brutal, agressions i tortures, també als nens, alguns d'ells cecs, que estaven "molt espantats".

"Anaven contra mi" i "ens van arrossegar per terra uns set o vuit metres fins a arribar a les furgonetes, on van seguir apallissant-nos fins que em vaig desmaiar", ha relatat la cooperant.

Un quart d'hora després va aconseguir despertar-se i fer unes trucades per aconseguir que algú entrés a les dependències policials i aconseguís evacuar-los del lloc, d'on els prohibien marxar. Finalment, una persona relacionada amb el món del cine va aconseguir entrar-hi amb una ambulància i se'ls va emportar del lloc. Ara Sherpa es recupera de l'agressió amb "molts hematomes per tot arreu". "La fractura de l'esquena es va curant, però el més greu és la situació de quan surti de l'hospital", ha recordat la cooperant.

Avui: Vicki Sherpa demana ajut per sortir del Nepal i combatre la corrupció del país

LaVanguardia: La Generalitat ayudará a Vicky Sherpa a salir de Nepal

Vicki Sherpa: ''No vull fugir del Nepal''(ElPeriódico)