lo carrer del riu

lo carrer del riu

23 de setembre, 2009

Convoquen una gran manifestació a Perpinyà per commemorar els 350 anys del Tractat dels Pirineus

Sota el lema: 'Perquè som una sola nació, esborrem la frontera imposada' La denúncia del Tractat dels Pirineus i la defensa de la unitat dels catalans a banda i banda de l'Albera, mou a vàries entitats sobiranistes a adherir-se a la convocatòria feta per la 'Comissió 350 anys' de Catalunya Nord. Aquestes han fet pinya i donen suport a la participació el 7 de novembre. Els 10Mil (Deu Mil en Xarxa per l'Autodeterminació), Sobirania i Progrés i la PDD, volen fer extensiva una crida 'al conjunt d'entitats, plataformes, col·lectius de la nostra nació i compatriotes' perquè vagin massivament a la manifestació del proper 7 de novembre.

Enguany es commemoren els 350 anys del Tractat dels Pirineus que suposà l'amputació per a Catalunya de les seves comarques del Nord, que restaren des de llavors privades de les seves institucions i llibertats i foren annexionades al Reialme francès.

2 comentaris:

sànset i utnoa ha dit...

Més val que fem alguna cosa ben depressa, que els companys del nord cada cop en són menys. Sort que el centralisme ranci espanyol no se'n va ensortir tan bé quan va intentar fer el mateix que havien fet els col·legues francesos...

Salut!

*Sànset*

lo llaguter ha dit...

Hola sanset i utnoa:

Estem en contacte amb una gent de Nyls (Pontellà), prop de Perpinyà i sí, alguna cosa s'està movent, però com bé dieu, són pocs i cal donar-los tot el recolzament. La pressió fracòfona és infinitament més forta que l'egspanyola.

una abraçada,

lo llaguter