lo carrer del riu

lo carrer del riu

02 de juliol, 2010

Més de 200 persones es mobilitzen en contra del suport de la Cambra de Reus i l'AMAC al cementiri nuclear

Més de 200 persones han participat aquest divendres a la tarda en la cercavila que la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) ha convocat a Reus per 'denunciar l'actitud' favorable a la ubicació a Ascó (Ribera d'Ebre) del magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears expressada pel president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, i el gerent de l'Associació de Municipis en Àrees de Centrals Nuclears (AMAC), Marià Vila d'Abadal. La mobilització ha sortit de la cèntrica plaça Prim de Reus i s'ha desplaçat fins a les portes de la Cambra de Comerç i la seu de l'AMAC, on han lliurat un simbòlic bidó de residus nuclears i una carta en contra de la candidatura d'Ascó.

El Punt: Més de 200 persones expressen a Reus el rebuig a l'MTC per a Ascó

delCamp.cat: Fins a 200 persones es manifesten a Reus en contra del suport de la Cambra al cementiri nuclear

Ridao avisa Montilla que renegociar amb l'Estat és com pactar amb els 'estafadors'

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha considerat aquest divendres que la sentència de l'Estatut és una 'estafa', i ha avisat el president de la Generalitat, José Montilla, que anar a Madrid a renegociar per refer el pacte estatutari és com 'pactar amb els que t'han estafat'. Ha comparat l'opinió del president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, sobre la sentència amb el darrer comunicat de final de guerra de Franco. Ha considerat que és una 'ofensa' que Zapatero vegi una 'victòria' el que per Catalunya és una sentència 'indigna' i una 'agressió'. 'En aquestes condicions no volem tornar a parlar', ha asseverat, i ha reiterat que per ERC en aquest context no hi ha res a renegociar.

Laporta confirma el salt a la política

L'ex-president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha confirmat finalment avui a través d'un article publicat a la seva web que està decidit a fer el salt a la política. A l'article explica que la setmana que ve presentarà oficialment el nou partit, que previsiblement es dirà Democràcia Catalana, i també dirà qui en forma part.

Laporta diu, a l'article: 'davant les opcions de vida que se’m presenten, em comprometo a dedicar la meva energia a un repte que, d’assolir-lo, garantirà una millor qualitat de vida per a tots els ciutadans que vivim i treballem a Catalunya. Amb l’ajut, l’encoratjament i el suport de moltes persones, he constituït un partit polític que ben aviat presentaré, un partit català, democràtic, humanista, progressista, defensor dels drets humans individuals i col·lectius, un partit format per ciutadans de tots els sectors, professionals, emprenedors, persones de diferents perfils i orígens que compartim la premissa que en ple segle XXI i dins d’una sola Europa no trobem cap raó perquè Catalunya no pugui ser un Estat més de la Unió.'

Joan Laporta: Compromís amb una Catalunya moderna oberta al món

Àgora - Especial sentència de l'Estatut

Xavier Bosch reuneix els portaveus dels grups parlamentaris de la cambra catalana en aquesta edició especial de l'"Àgora", que debat la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut.

El president renuncia a encapçalar la manifestació

Polítics de "segona fila"? No sé, no sé !!! El president de la Generalitat no anirà darrere la pancarta amb el lema "Som una nació. Nosaltres decidim" a la manifestació de dissabte de la setmana vinent per protestar contra la sentència del Tribunal Constitucional. José Montilla caminarà rere una bandera catalana –“el que ens uneix a la majoria dels catalans”– en una segona capçalera institucional, acompanyat per membres del govern, de la mesa del Parlament i el Síndic de Greuges. Aquesta és la solució proposada ahir per l'entitat organitzadora, Òmnium Cultural, als socialistes davant les reticències del president a manifestar-se rere el lema escollit.

La sentència fulmina vegueries com la de l'Ebre perquè no deixa dividir províncies

«Amb la sentència de l'Estatut, ja ens podem oblidar de la vegueria de l'Ebre.» Així de clar es va mostrar ahir al vespre el director dels serveis territorials de Governació i Administracions Públiques, Carles Pasqual. De fet, el pessimisme a la Delegació del Govern ebrenca és absolut, tot i que encara es desconeix el text definitiu. La sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut no desautoritza la llei de vegueries que impulsa la Generalitat, però sí que adverteix que la nova divisió territorial de Catalunya no pot representar una alteració de l'actual mapa provincial. Vist així, la sentència només deixaria fer un canvi de nom de les quatre diputacions actuals, les quals no es podrien dividir, i Catalunya no podria tenir altres vegueries diferents a les demarcacions que hi ha ara.

Jaume Roures: 'Els distribuidors de cinema estan fent una colonització cultural dirigida'

Jaume Roures 020710 RAC1

El president de l'imperi multimèdia Mediapro, Jaume Roures, ha carregat durament avui contra l’actitud dels distribuïdors cinematogràfics pel boicot que han anunciat que practicaran contra la nova llei del cinema -aprovada amb els vots favorables de CiU, PSC, ERC i ICV. Segons Roures, en declaracions a RAC1, 'no estan fent un negoci, estan fent una colonització cultural dirigida', i els ha acusat de mantenir posicions 'predemocràtiques' i d'estar 'passats de voltes'. Els distribuïdors van alertar ahir que 'hi haurà menys estrenes' als cinemes 'i seran en versió original', sense fer cap esment al fet que, cada cop més, el públic visualitza les pel·lícules per Internet.

Roures considera que els distribuïdors 'no són conscients que calen mesures per afavorir que la gent vagi a veure el cinema en català' i ha dit que no tolerava les amenaces que ja han proferit: 'Si cal, ja anirem a Saragossa a veure Piratas del Caribe, però no ens amenaceu. I si ens porteu pel·lícules en anglès, les veurem en anglès. Però no ens amenaceu, que n’estem farts. Et vénen a amenaçar quan en el seu país no et deixen doblar-ho en anglès. El que ells apliquen a casa seva no volen que s’apliqui aquí.'

El vicepresident de l'Eurocambra critica la retallada de l'Estatut perquè 'calia ampliar les competències de Catalunya'

El vicepresident del Parlament Europeu, László Tókés, ha lamentat la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut perquè creu que, al 2007, 'calia reformar l'Estatut i ampliar les competències de Catalunya per cobrir les necessitats dels catalans'. Per això, en conèixer la sentència del TC, Tókés, que a l'Eurocambra forma part del Partit Popular Europeu, ha volgut expressar la seva 'solidaritat' amb tots aquells qui 'lluiten en pau per una vida millor i per més estabilitat a Catalunya fent valer el principi de subsidiarietat, que és un valor bàsic a Europa'.

'L'Estatut és un model per a nosaltres', ha dit l'eurodiputat, que forma part de la minoria hongaresa a Romania. Defensant la sobirania de Catalunya, l'eurodiputat popular ha volgut subratllar que 'Europa no hauria només de ser el continent dels estats-nació sinó també el continent de les regions'. Tókés ha expressat també el seu desig 'que la decisió del Tribunal Constitucional no bloquegi el procés d'autonomia de Catalunya' i que 'polítics catalans i espanyols puguin arribar a un acord que pugui ser acceptat tant per Barcelona com per Madrid'.

El TC obre una investigació per la filtració de l'esborrany de la sentència

La presidenta del Tribunal Constitucional, María Emilia Casas, ha ordenat l'obertura d'una investigació (quina poca faena!!!) per determinar les circumstàncies en que s'ha produït la filtració de l'esborrany de la sentència que avui ha publicat El Periódico. Casas afirma que el text publicat l'havia redactat ella mateixa i que és 'una versió inicial de la ponència, encara pendent de firma i notificació'. L'instructor de la investigació serà el magistrat Pablo Pérez Tremps, l'únic dels membres del Constitucional que no ha participat en les deliberacions sobre l'estatut perquè fou recusat a petició del PP.

De la Vega matisa que "l'objectiu aconseguit" són els "estatuts de segona generació"

On vaig dir dic, vau entendre Dídac. Aquesta seria l'essència del missatge amb què la vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha volgut reconduir avui l'efecte de les paraules "malinterpretades" de José Luis Rodríguez Zapatero sobre la sentència del TC.

De la Vega ha intentat apaivagar així les reaccions que ha provocat l'expressió "objectiu aconseguit", pronunciada ahir pel president del govern espanyol, després de tres dies de silenci sobre la retallada de l'Estatut. "L'objectiu aconseguit és el que tenia el govern [espanyol] quan va impulsar els estatuts de segona generació", ha puntualitzat. directe.cat: De la Vega afirma que el govern espanyol estudia modificar la llei per salvar objeccions del TC a l'Estatut

Mig centenar de persones es concentren contra els Borbons i la Fundació Príncep de Girona

Mig centenar de persones convocades per la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) i Maulets s'han aplegat a la plaça del Vi de Girona per mostrar el seu rebuig contra la monarquia espanyola i, alhora, llençar consignes en contra de la Fundació Príncep de Girona. Els manifestants han demanat que no 's'instrumentalitzi la ciutat per promocionar la corona espanyola', assegurant que es posicionaran 'davant de qualsevol iniciativa que tingui per objectiu legitimar una institució com és ara la monarquia espanyola, que s'oposa frontalment als valors de la llibertat'. Els assistents a l'acte s'han desplaçat fins davant de la seu de la Fundació Príncep de Girona i han clavat cartells en contra dels Borbons i la fundació.

La sentència contra l'anunci de la selecció catalana salva l'eslògan 'Una nació, una selecció'

Ciutadans ha guanyat el judici contra l’anunci emès l’any 2006 per la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes el missatge del qual era “Una nació, una selecció'. Albert Rivera, líder del partit s'ha mostrat satisfet amb la sentència ja que 'aquesta sentència posa en evidència que una vegada més l'obsessió per incendiar i destruir la convivència de la Catalunya real des del nacionalisme'. Per la seva banda Sergi Blàzquez, vicepresident de la Plataforma, ha declarat que la sentència 'empara a que es continuï utilitzat l'eslògan en propers anuncis'.