lo carrer del riu

lo carrer del riu

18 de desembre, 2009

La PDD demana als polítics que s'apartin de les consultes

Una altra veu alçada enmig del garbuix posterior a les consultes del 13-D. Els representants de la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) han demanat aquest divendres als polítics professionals que s'apartin de l'organització dels referèndums populars sobre la independència. "Les persones interessades a formar part d'alguna plataforma o llista electoral no haurien de formar part de la Coordinadora Nacional", han advertit en un comunicat.

Segons el seu punt de vista, de cara a les consultes que es preparen per al 28 de febrer i el 25 d'abril –data en la qual es podria fer la votació a Barcelona tot i que no és segur–, caldria "renovar la Coordinadora".

"La Coordinadora Nacional de la consulta va ser creada única i exclusivament per donar suport a la consulta i qualsevol altre objectiu manifestat per membres de la Coordinadora ha estat fet a nivell personal i no representa la Coordinadora", alerta la PDD, que creu que cal defugir "els personalismes". "Els protagonistes han de ser les entitats locals i no els membres de la Coordinadora", sentencia la plataforma presidida per l'advocat Josep Cruanyes.

Llum verda a la supressió de les corrides de toros a Catalunya

El ple del Parlament ha acordat aquest matí, en una sessió històrica, tramitar una llei abolicionista, en derrotar les esmenes a la totalitat que havien presentat el PSC, el PP i Ciutadans. El vot de 67 diputats ha derrotat les esmenes, mentre que 59 parlamentaris hi han donat suport i 5 més s'han abstingut. En decaure les esmenes, la iniciativa legislativa popular (ILP) presentada pels antitaurins ha tirat endavant, cosa que ha aixecat una gran expectació dels nombrosos periodistes estrangers que hi ha avui al Parlament. Tant PSC com CiU havien decretat llibertat de vot en aquest debat, i la votació ha estat secreta. Al final s'ha fet evident que 34 diputats d'aquests dos grups s'han decantat per derrotar les esmenes a la totalitat, si bé la majoria de parlamentaris socialistes s'han mantingut a favor dels toros. Avui: Els taurins presenten batalla i es mobilitzen per convèncer el Parlament que aturi la prohibició de les corrides

Avui: La "imbecil·litat" dels "exaltats" catalans antitaurins, reflectida als digitals espanyols

Esquerra abandona el Govern de les Illes, el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma

El president d'Esquerra a les Illes Balears i Pitiüses, Joan Lladó, ha explicat avui que els càrrecs del seu partit abandonen el Govern, el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma a causa dels últims casos de corrupció que afecten diferents membres del govern balear i que, segons indiquen, trenquen el codi ètic contra la corrupció que va permetre fa pocs dies de salvar la crisi instaurada al Govern i al Consell. A més, exigeix 'que els ciutadans puguin decidir en convocatòria electoral si volen seguir dipositant la seva confiança en partits que avalen càrrecs polítics que en la passada legislatura dugueren a terme actuacions condemnables.'

Lladó recorda que el 18% dels càrrecs del Consell i el 10% dels regidors de Palma es veuen implicats en casos de corrupció. Afirma que ERC no prejutjarà ningú, 'però no podem acceptar que les nostres institucions i tots els seus responsables puguin ser valorats per la ciutadania en general com a còmplices o corresponsables d' actuacions individuals immorals o il·legals'.

Avui: ERC abandona les institucions de les Balears per "dignitat"

eMaragall reitera que no hi ha "cap risc" per al català com a llengua vehicular de l'ensenyament

El conseller d'Educació, eMaragall, considera que no hi ha "cap risc" per a la continuïtat del català com a llengua vehicular de l'educació a Catalunya, malgrat la proposta del PP. eMaragall ha reiterat la constitucionalitat de la llei d'educació de Catalunya (LEC), tot i que ha estat ambigu en relació a la negociació amb el ministeri. Alhora, ha defensat que "a Catalunya les coses s'han fet sensatament" i s'ha declarat partidari "d'aplicar el sentit comú" i no pas "normes ni prohibicions" en relació a la presència de símbols religiosos a les escoles, al contrari del que estableix una proposició no de llei aprovada a principis de desembre al Congrés de Diputats.

Les algues i la proliferació d'espècies invasores a l'Ebre fan necessari un cabal ecològic i l'aportació de sediments

Un estudi fet des del Programa d'Ecosistemes Aquàtics de l'IRTA ha constatat que l'estat ecològic del tram final del riu Ebre no és satisfactori, malgrat que en alguns aspectes, com la qualitat de l'aigua, ha millorat. Així ho ha explicat el director tècnic del Programa, Carles Ibàñez, que ha deixat clar que malgrat la qualitat de l'aigua és millor que fa deu anys, aquesta ha contribuït a generar altres problemes en l'ecosistema com és l'aparició de macròfits (algues) que es converteixen en hàbitat de plagues com la mosca negra o afavoreixen la proliferació d'espècies de peixos invasores. L'estudi, finançat pel Ministeri de Ciència i l'Agència Catalana de l'Aigua, s'ha fet entre el 2006 i el 2009. El Punt: La disminució del fòsfor a l'aigua de l'Ebre és la causa de les algues