lo carrer del riu

lo carrer del riu

31 d’octubre, 2009

Osasuna 1 - Barça 1

Puyal 311009

El Barça ha perdut una bona ocasió de guanyar en un camp difícil i complicat com el de l'Osasuna i mantenir intacte el seu liderat a la Lliga. L'equip blaugrana tenia guanyat el partit gràcies a un gol de Keita a la segona part, però a escassos segons del final un error de Márquez ha donat l'opció als locals, que han aconseguit un empat afortunat i inesperat. El Barça no ha fet un futbol brillant al Reyno de Navarra, però s'ha mantingut ferm, pràctic i ha tingut bastant controlat el partit, per bé que no ha tingut grans ocasions per moure el 0-0 amb què s'ha arribat al descans. A la segona part, els de Guardiola han pogut incrementar el ritme de la pilota i, llavors sí, ha superat clarament el seu rival i ha començat a amenaçar la porteria de Ricardo, fins que, en una gran jugada, Puyol ha pogut centrar des de la línia de fons i Keita ha retratat tot sol el 0-1. Tot seguit el Barça s'ha aprofitat del cop rebut pel rival per crear ocasions clares per sentenciar, sobretot dues de Messi, que ha perdonat clarament. El preu d'aquesta falta d'encert ha arribat a segons del final del partit, quan Márquez s'ha refiat, ha perdut una pilota absurda al lateral de l'àrea, ha permès la centrada de Camuñas i Piqué, intentant refusar al primer pal, ha tingut la mala sort de marcar en pròpia porta. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit

Presó incondicional per a Muñoz, Alavedra, Prenafeta, Dobarco i 'Luigi’

S’han confirmat els pronòstics i els principals imputats pel cas Pretoria, Muñoz, Alavedra, Prenafeta i ‘Luigi’, a més del regidor d’Urbanisme de santa Coloma, seguiran dormint a la presó. El jutge Garzón ha escoltat part de les peticions de la Fiscalia Anticorrupció i ha decretat presó incondicional per als principals acusats ‘polítics’ del cas Pretòria: l’alcalde de Santa Coloma, Bartomeu Muñoz; l’exdiputat del PSC Luis García, 'Luigi', expulsat del partit el 1999, el regidor d’Urbanisme de la ciutat, Manuel Dobarco, i els exalts càrrecs de CiU Macià Alavedra i Lluís Prenafeta.

El gerent de l’alcaldia de Santa Coloma, Pasqual Vela, serà l’únic acusat polític que queda en llibertat, amb una fiança de 25.000 euros. Els tres empresaris imputats pel mateix cas, per la seva banda, quedaran en llibertat amb fiança: 500.000 euros per a Josep Singla i Lluís Casamitjana, i 100.000 euros per a Manuel Carrillo. eldebat.cat: CDC suspèn temporalment de militància Alavedra i Prenafeta tot i defensar la seva innocència

eldebat.cat: El PSC suspendrà dilluns de militància Muñoz, Dobarco i Vela

directe.cat: Ridao proposa un gran pacte polític per donar transparència al finançament dels partits

El cementiri ajornat

L'obertura del procés de selecció de la seu del futur magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus d'alta radioactivitat, el combustible gastat de les centrals, torna a entreveure's com un tràmit imminent, si bé el retard acumulat fins ara torna a penjar un interrogant sobre el grau de determinació del Ministeri d'Indústria, que ara diu que s'hi posarà abans de finals d'any. A tot això, una informació que aquesta setmana publicava El País sobre els hipotètics candidats a rebre el polèmic MTC, entre els quals anomenava Ascó, Tivissa i Vandellòs, ha tornat a esvalotar un debat que, més que allargar-se, s'ha anat ajornant, com si a l'Estat li pesés més la por de la reacció social contrària a l'anomenat cementiri nuclear que no pas la seva pròpia decisió –concretada en el pla de residus de la pública Enresa– de fer un MTC per guardar-hi durant 60 anys els residus de totes les centrals estatals i, també, els 680 metres cúbics de Vandellòs I que continuen emmagatzemats a França, cosa que suposarà als comptes públics, a partir del 2011, una fiança diària de 60.000 euros.

Uns 300 pagesos tornen a demanar «el cap» de Sabaté per les detencions de Reus

La manifestació, convocada per Unió de Pagesos (UP) contra la càrrega policial i les posteriors detencions de dissabte passat, ha transcorregut sense incidents. Tot i la tensió acumulada al llarg de la setmana, la marxa ha acabat davant la delegació d'Agricultura sense cap aldarull. La comitiva ha lliurat un manifest a la Delegació del Govern, i Salomó Torres, responsable d'organització del sindicat, ha demanat de nou la dimissió del delegat del govern, Xavier Sabaté. De manera espontània, des d'UP s'ha anunciat que la manifestació, en què han participat representants de CiU i d'ERC, continuaria fins a la seu d'Agricultura, Ramaderia i Pesca (DAR). Tant els Mossos com la Guàrdia Urbana han hagut d'improvisar un dispositiu de trànsit per fer-ho possible.

Els farmacèutics donen 862 termòmetres de mercuri al Marroc i als països en desenvolupament

I així ho fan amb tot: experiments, medicaments caducats, ... El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona ha donat 862 termòmetres a l'ONG Farmacèutics Sense Fronteres, que els destinarà a l'hospital infantil de Nador (Marroc) i als països per als quals els sol·liciti el Banc de Medicaments. Aquests termòmetres, i també quinze aparells per mesurar la pressió, són de mercuri i des del passat més de juliol és prohibida la seva venda a la UE. No obstant això, aquest material sanitari «és útil i continua sent vigent en països en desenvolupament», segons va explicar el director de l'ONG, Ángel Huélamo. Així, des de l'ens col·legial tarragoní van fer una crida a les farmàcies de la demarcació perquè donessin els termòmetres de mercuri que els quedessin en estoc, una iniciativa a la qual s'ha afegit també la distribuïdora Alliance Healthcare.

Flix, també pel dret a decidir !!*!!

Estem amb valtros! El Ple de l'Ajuntament de Flix va aprovar en la sessió d’ahir divendres el text d'una moció a favor de les consultes populars per la independència de Catalunya. Malgrat que els ajuntaments no podem convocar consultes sobre materies que sobrepassin l'àmbit municipal, és evident que no podem restar sense actuar en temes que són interés general.

Aquest text ha estat presentat conjuntament pels 5 regidors d'ERC i el de CiU, que han sumat 6 vots afirmatius, i ha comptat amb l'abstenció dels 5 regidors del PSC. La moció ha acordat des de felicitar a la gent i als representants municipals d'Arenys de Munt per la demostració de civisme i democràcia participativa, fins al d’oferir suport, quan hi hagi consens social i polític al municipi, per a desenvolupar les iniciatives que sorgeixin de la societat civil, és a dir, de les entitats ciutadanes, per a la celebració de consultes populars amb la finalitat que la ciutadania voti si vol una Catalunya independent.

Bloc de Pere Muñoz: FLIX TAMBÉ PEL DRET A DECIDIR

macedonia: 80 raons per a la independència

Empar Moliner: Halloween

Jo també escriuria, ai las, la glossa trista que expliqués que em sap molt greu que l’avorrida castanyera no tingui res a fer amb el mediàtic Halloween. Però no l’escriuré, perquè em comportaria com un pare de família musulmà que conec, que per Nadal s’emprenya si els seus fills pregunten si vindran els Reis. I també escriuria, si tingués temps, l’article del canvi climàtic que ens fa menjar castanyes en mànigues de camisa. No ho faré. Però sí que trobo que tots els nous conversos que s’han passat al Halloween el mínim que haurien de fer és fer-lo bé. El nou convers halloweenista hauria de prendre’s la molèstia de buidar la carbassa i de fer-li els forats dels ulls i de la boca. És el mínim. Quan et cases a Las Vegas i contractes un Elvis Presley perquè et canti Viva Las Vegas et ve un senyor vestit d’Elvis que se li assembla. Tu tries si el vols gras (un Elvis de l’última època) o prim (de la primera). Però se li assembla. I seria un escàndol que no anés vestit d’Elvis. Al costat de casa hi ha una parada de castanyes i moniatos regentada per tres senyors. No els compraria ni una cosa ni l’altra per res del món perquè segur que ho han robat (i segur que si t’ho menges agafes la glossopeda). Per la manera que tenen de somriure als nens es nota que l’herba que s’han fumat fa una estona no era eucaliptus (sospito que les castanyes que venen són robades). La carbassa amb una espelma a dins que tenen al damunt de la parada folrada de senyera és de plàstic. El verdulaire on compro habitualment també en té, de carbasses al·legòriques al Halloween. Ell hi ha enganxat uns ulls i una boca de cinta aïllant negra. Una cosa és que les castanyeres d’ara no duguin mocador al cap excepte si professen la fe de Mahoma, i que siguin un senyor que fuma herba. Però els que celebren el Halloween el mínim que haurien de fer és buidar la carbassa.