El Barça ha guanyat l'Almeria per 2 a 0 i segueix a sis punts del Reial Madrid. Els de Guardiola han encarrilat un partit plàcid al segon temps amb dos gols de Bojan Krkic. El de Linyola ha sortit de titular per segona vegada en aquesta lliga i ha estat el gran protagonista. Des del primer minut els de Guardiola han dominat el matx sense problemes i han gaudit de les millors ocasions. Cal dir que durant la primera meitat l'home més destacat ha estat Diego Alves, el porter local, que ha evitat fins a tres gols blaugranes amb intervencions de molt mèrit. Amb l'empat a zero s'arribaria al descans, però es preveia la victòria blaugrana. A la represa, els gols no han trigat gaire. Bojan s'ha estrenat a la lliga al minut 54 després de recollir un rebot d'un xut de Messi al pal. Quatre minuts més tard el jove davanter blaugrana ha tornat a anotar després d'una bona jugada personal dins de l'àrea. A partir d'aquí el Barça ha matat el partit i s'ha dedicat a tocar la pilota mentre corria el temps. Els de Guardiola no cedeixen i segueixen al capdavant de la classificació a sis punts del segon classificat quan resten onze partits per acabar el campionat. elPeriódico: El Barça liquida l'Almeria amb un futbol sofisticat
15 de març, 2009
eMaragall qüestiona la vaga d'educació
El conseller d'Educació de la Generalitat, eMaragall, s'ha mostrat obert a dialogar amb els sindicats "demà mateix si volen", abans de la vaga de mestres convocada pels sindicats pel dijous dia 19 de març, i ha desitjat que aquesta reunió serveixi per desconvocar La Vaga.
En una entrevista a Catalunya Informació, el conseller ha afirmat "solemnement" que cap professor contractat per la conselleria perdrà la seva ocupació el setembre amb la futura Llei d'Educació de Catalunya (LEC).
eMaragall ha considerat que els convocants tenen la sensació que "perden una espècie d'estatus, l'exercici d'un rol que durant, potser, massa anys havia estat incontestat", mentre que el govern actual estudia una reforma "en profunditat i, a més, l'aplica", cosa que els sindicats fins ara "no hi estaven acostumats". Doncs ja veiem amb quin aire vol iniciar les converses. Avui: Entrevista a eMaragall.
eldebat.cat: L’educació a la deriva (Rosa Cañadell-USTEC-STEs)
Huguet augura que Catalunya aconseguirà 'com a molt un pedaç' en el model de finançament
El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, creu que Catalunya aconseguirà "com a molt un pedaç per tapar els forats del vestit" com a resultat de l'aplicació del model de finançament, que "ja és molt amb els temps que corren", ha dit. A parer del conseller republicà, "no tindrem un gran finançament, com a molt un aprovat finançament", ha assenyalat el conseller en una entrevista aquest diumenge al migdia al programa Via Lliure de RAC1. "Madrid, fins i tot, per donar un finançament mediocre posa pals a les rodes" ha afegit.
El conseller Huguet, però, ha assenyalat que Catalunya necessita un finançament just i ho ha justificat dient que alguns estats independents que tenen tot el finançament, "si no han fet polítiques correctes i han caigut en la bombolla immobiliària i financera estan en fallida". "Necessitem el finançament just per Catalunya i, a més a més, necessitem competències i saber utilitzar-les bé", ha insistit Huguet.
Els ebrencs Sònia Tomàs i Josep Maria Sàez, candidats d'ERC a les eleccions europees
Vaga a la japonesa a la biblioteca de la UPF
Unitats antiavalots dels Mossos d'Esquadra van entrar divendres a la nit al campus de la Ciutadella de la UPF a Barcelona i van desallotjar mig centenar d'estudiants que mantenien una tancada al recinte en protesta contra l'aplicació del Pla Bolonya.
Maragall fa una crida a dir "prou"
Nervis a Sabin Etxea!
"Ens estem fent a la idea, seguim amb la irritació que provoca guanyar uns comicis i no poder governar, però caldrà adaptar-se i fer una oposició responsable", afirma un dels membres de l'executiva biscaïna. La perplexitat és comprensible. L'1-M, a Biscaia el PNB va ser el partit més votat en 104 dels 111 municipis que hi ha a la província; a Guipúscoa, en 79 de 88; i a Àlaba, en 40 de 51. Amb aquestes dades a la mà, els penabistes discrepen sobre optar per aquesta oposició responsable o per una de dura que faci insostenible un govern socialista. "Dependrà dels acords que signi López amb el PP", apunten.
El sector més sobiranista de la formació aposta per una oposició ferma, que evidenciï la total dependència de López al PP. Els més pragmàtics, entre els quals l'empresariat, creuen que en temps de crisi és necessària una eventual coalició amb el PSE, i recorden que, si els socialistes s'ho proposen, els deixaran sense les diputacions de Guipúscoa i Àlaba, on el PNB governa en minoria. No s'estan de citar l'exemple a evitar, és a dir, la "travessia pel desert que a Catalunya està protagonitzant CiU". I els que esperen realment preocupats el pas a l'oposició del PNB són els més de 600 alts càrrecs -dels 40.500 treballadors que depenen del govern basc- que hi ha a l'administració. Hisenda, Interior o els mitjans públics han estat sempre en mans penabistes. "Hi ha molts nervis, sí", confirma un funcionari biscaí.
Girona homenatja l'escriptor afusellat pel franquisme Carles Rahola
L'assassinat es va consumar a les cinc del matí d'aquell fred 15 de març i per això la concentració silenciosa s'ha reunit a la mateixa hora però set dècades després a les portes del cementiri per tal de llegir la darrera carta de l'escriptor i dipositar alguns clavells a l'entrada del recinte. Seguidament, la comitiva s'ha dirigit a peu cap al centre de Girona a través del carrer del Carme fent una parada al Jardí de la Infància, un dels indrets preferits de l'escriptor. En aquest racó, a tocar de la Muralla i de la plaça Catalunya, s'ha llegit l'article Refugis i Jardins i s'ha interpretat la peça Damunt de tu només les flors, de Frederic Mompou. L'acte central s'ha celebrat al monument a la Rambla dedicat a la figura de Carles Rahola, on el filòsof Josep Maria Terricabras ha reivindicat la figura de Rahola, la dels més de 580 afusellats pel feixisme "i també la de totes les persones que varen ser marginades, vilipendiades, empresonades i torturades pel règim franquista"
Quim Curbet, de la comissió cívica organitzadora de l'homenatge, ha recordat que "Rahola va ser executat per donar exemple i això els gironins ho hem de tenir ben viu perquè ens hi podem tornar a trobar". L'acte ha aplegat una nodrida representació política, encapçalada pel delegat del Govern, Jordi Martinoy, l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, i el delegat del govern de l'Estat, Francesc Francisco Busquets. "Per això, ara no podem oblidar Carles Rahola, l'exemple de la seva vida i també de la seva mort", ha finalitzat Curbet.