lo carrer del riu

lo carrer del riu

02 de desembre, 2009

Xerez 0 - Barça 2

Puyal 021209

El Barça ha controlat el joc, però li ha costat molt endollar-se al partit i trobar el ritme adequat per desbordar el dispositiu defensiu local. Curiosament, ha estat un dels jugadors més discutits de l'onze blaugrana últimament,Thierry Henry, qui més endollat ha estat, qui més ha buscat la verticalitat i la porteria rival i qui, finalment, ha encarrilat la victòria amb un gol de cap a centrada de Maxwell només començar la segona part. El 0-1 ha permès al Barça entrar en la mitja hora final amb molta tranquil·litat, però com li ha passat en partits anteriors, ha trigat molt de temps en tancar-lo i això ha donat opcions al Xerez per aconseguir l'empat en algunes aproximacions més fruit de la desconnexió dels jugadors blaugranes que de la millora del joc local. L'encert en les accions defensives ha permès mantenir la porteria a zero un partit més i arrodonir el triomf amb un segon gol, obra d'art d'Ibrahimovic, de vaselina després d'una assistència de Messi. Guardiola, que havia quasi exigit una victòria per demostrar que l'equip vol tornar a ser campió de Lliga, s'ha sortit amb la seva un cop més i ho ha fet donant descans a molts jugadors habituals a l'equip titular, com ara Puyol, Piqué, Abidal, Messi, Iniesta i Ibrahimovic. Els tres últims han sortit durant la mitja hora final del partit. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit

Salmond afirma que segueix de prop les consultes sobiranistes

Junqueras i Salmond van conversar ahir a l'Scotland House de Brussel·les El primer ministre escocès, Alex Salmond, segueix atentament el procés de les consultes d'autodeterminació de Catalunya, segons que va explicar ahir a l'eurodiputat d'Esquerra, Oriol Junqueras. En el marc de la inauguració de l'exposició fotogràfica As others see us a l'Scotland House de Brussel·les, Salmond va expressar el desig que els referèndums siguin un èxit. Per la seva banda, Junqueras va felicitar el líder escocès per tirar endavant el projecte de llei de referèndum d'autodeterminació i el va animar a buscar complicitats perquè el Parlament escocès l'aprovi. Cal recordar que l'executiu escocès va presentar dilluns el projecte de llei de referèndums, diada nacional de Sant Andreu.

L'Estat espanyol reconeix que els suports dels ajuntaments lleidatans a les consultes són 'legals'

L'advocacia de l'Estat no recorrerà cap dels acords de ple dels ajuntaments lleidatans que han donat suport a la celebració d'una consulta popular per la independència de Catalunya, segons ha explicat el subdelegat del govern de l'Estat espanyol a Lleida, José Àngel Flores. La subdelegació va demanar als consistoris les certificacions dels acords de ple municipal en què es va aprovar donar suport a la celebració de la consulta i, un cop analitzats, l'advocat de l'Estat no hi ha vist 'cap motiu' per impugnar-los. Un total de 27 municipis de la demacració de Lleida celebraran el referèndum el 13 de desembre. En el cas d'Arenys de Munt, en canvi, l'advocacia de l'Estat va recórrer l'acord del ple que donava suport a la consulta i cedia locals municipals, posició que va ser ratificada per la justícia.

La JNC també fa campanya pel 'sí' a les consultes del 13-D

S'afegeix a les JERC, RCat, ERC i Unió de Joves La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) ha anunciat avui que també farà campanya per demanar el 'sí' a les consultes sobre la independència de Catalunya que se celebren a 161 municipis el 13 de desembre. La JNC ha editat material propi amb el lema 'Sí volem un Estat propi'. El president de l'organtizació, Gerard Figueras ha explicat que volen contribuir 'a la normalitat del procés' i ha instat el PSC a no posar 'pals a les rodes a la normalitat de l'exercici del dret a decidir' tal com va passar a Arenys de Munt, en referència a l'actitud del delegat del Govern espanyol a Catalunya, el socialista Joan Rangel, que -segons Figueras- va fer gestions per evitar la consulta.

Les Casas Regionales Españolas a Catalunya s'uneixen contra les consultes

Les federacions d'associacions i cases regionals d'Andalusia, Extremadura, Aragó, Castella-La Manxa i Galícia al Principat han difós un manifest conjunt on es mostren 'preocupades' pels referèndums sobre la independència. En el text, titulat 'Per la legalitat democràtica', la Confederació d'Entitats Regionals a Catalunya acusen ERC i CiU de voler 'canviar les regles del joc', ja que, segons els immigrants espanyols, l'article 1 de la Constitució proclama que la sobirania nacional 'resideix al poble espanyol', de manera que, segons ells, 'les decisions que afecten a tota Espanya corresponen a tots els espanyols'. Creuen que el comportament d'ERC i CiU fomentant la participació en les consultes és 'immadur' ja que els referèndums 'no duen enlloc' perquè 'la constitució és clara en aquest sentit'.

Avui: Les cases regionals, contra les consultes sobiranistes

Òmnium Cultural considera una 'intromissió competencial' que el Ministeri de Cultura compri l'arxiu Centelles

Òmnium Cultural considera que la compra de l'arxiu d'Agustí Centelles per part del Ministeri de Cultura és una 'intromissió competencial' i una episodi més 'especialment flagrant de l’ús espuri dels recursos del ministeri'. En un comunicat emès per l'entitat, denuncien que el Ministeri espanyol de Cultura ha competit 'directament i secretament' amb Catalunya i ha dilapidat els recursos públics 'en un cas evident de deslleialtat institucional'. Per això, Òmnium Cultural demana 'que els recursos espoliats als catalans no siguin utilitzats contra els interessos de Catalunya' i reclamen la supressió del Ministeri. Els fills d'Agustí Centelles i propietaris de l'arxiu del fotògraf han venut la seva obra completa al ministeri per 700.000 euros.

'L'emissió de TV3 al País Valencià seria obligatòria si Catalunya fos un Estat membre de la UE'

L'eurodiputat de CiU Ramon Tremosa va preguntar per escrit a la Comissió Europea (CE) sobre la il·legalitat del tancament dels repetidors de TV3 al País Valencià, especialment tenint en compte que la directiva TV Sense Fronteres garanteix la llibertat de recepció i prohibeix posar obstacles a la retransmissió de canals entre els Estats membres. Tremosa exposa que la resposta de la CE 'ha estat decebedora: les garanties interestatals no s'apliquen dins d'un Estat membre'. Per tant, raona: 'Si Catalunya fos independent, TV3 s'hauria d'emetre al País Valencià. O altrament dit, el TV3 té dret a ser emès en 26 països sense barreres, menys a l'Estat espanyol.'

La FAES premia el rei pel seu "compromís en la reconciliació dels espanyols"

Mira que bé!!! La Fundació per a l'Anàlisi i els Estudis Socials (FAES) que presideix José María Aznar compleix 20 anys d'existència i per celebrar-ho ha creat el premi FAES de la llibertat, que ha decidit concedir al rei Joan Carles. L'argument: reconèixer la tasca del monarca en la promoció i defensa de la democràcia i el seu compromís en la reconciliació dels espanyols.

Aznar, que va trucar personalment el rei per comunicar-li la concessió, li ha entregat aquest dimecres a Madrid el guardó, que es va acordar concedir-li el juny passat en la reunió que va celebrar el patronat de l'entitat.

En el seu parlament, el rei ha volgut destacar que la Constitució espanyola és una norma "respectuosa de la rica pluralitat i diversitat consubstancials al ser d'Espanya" i que amb aquest marc s'ha aconseguit una Espanya "moderna i democràtica capaç d'integrar tothom".

'Convidats d'Honor' al MNAC

El MNAC, erigit l'any 1934, poc després dels fets d'octubre, celebra les noces de platí amb una exposició d'una setantena d'obres: 'Convidats d'Honor'. A través d'aquestes peces es pot fer una aproximació a la història mil·lenària de l'art català en un recorregut tan curt (mitja hora llarga), com intens. S'hi poden contemplar obres com 'Toros (cavalls morts)' o 'A l'estiu tota cuca viu' de Ramon Casas, que no es veia en públic des de l'any 1900, o 'La masovera', de Joan Miró, que el Centre Georges Pompidou de París ha cedit.

L'exposició, oberta, de franc, fins l'11 d'abril, brinda elements romànics de la portalada destruïda de Sant Pere de Rodes, Crists sofrents i talles gòtiques, clàssics del XIX, com Marià Fortuny, peces del modernisme i del noucentisme. També hi ha obra de Salvador Dalí, Manolo Hugué, Aristides Maillol, Isidre Nonell, Pablo Picasso, etc.

El govern invertirà 492.497 euros en obres d'excavació arqueològica al castell de Miravet

El govern de la Generalitat invertirà 492.497 euros en el període 2010-2011 en diferents actuacions al castell de Miravet, que consisteixen en l'excavació arqueològica i l'adequació del refetor. També es preveu fer les actuacions necessàries per consolidar i conservar les restes aparegudes i l'adequació per a la visita pública d'aquestes restes, amb la instal·lació d'una passera que en permeti una visió global. En els últims anys s'han dut a terme diferents intervencions de restauració i conservació del castell de Miravet, que està declarat Bé Cultural d'Interès Nacional. Així, s'ha reparat la cara interior de la muralla, s'han restaurat els recintes emmurallats inferiors i la torre del tresor i s'ha fet una excavació extensiva a la nau de les cavallerisses.

La lluita contra la mosca negra no és del tot eficaç pel poc suport de la CHE

La plaga de la mosca negra al tram català del riu Ebre està estabilitzada, però segons el Consorci de Serveis Agroambientals del Baix Ebre i Montsià (Code) els tractaments per combatre aquests simúlids no acaben de ser efectius per la poca col·laboració de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) i Endesa, que no atenen les peticions de la delegació del govern a les Terres de l'Ebre quan reclama que es rebaixe el cabal per poder fer el tractament. Enguany s'han utilitzat 12.520 litres de BTI per eliminar les larves, amb una eficàcia del 90%. Fins a l'octubre, 3.806 persones havien estat ateses per picades d'aquest insecte.