lo carrer del riu

lo carrer del riu

21 de desembre, 2007

Els sobiranistes també fixen un 65% per a la independència

La Plataforma pel Dret a Decidir (PDD) considera que per tirar endavant un procés de plena sobirania cal una majoria social suficient que el seu portaveu, Gerard Fernández, ha fixat entre el 60% i el 65%. Aquest plantejament coincideix plenament amb el que va fer el president de Convergència i Unió, Artur Mas, al programa Tinc una pregunta per vostè, de TVE. El portaveu de la Plataforma, ha reconegut que en termes democràtics “amb un 51% de suport de la ciutadania ja seria suficient”. No obstant això, Gerard Fernández creu que seria important aconseguir “una majoria social i una cohesió social” suficients. I això s’aconsegueix, també, amb “una mica de pedagogia perquè aquest 51% es pogués convertir en un 60 o 65%”.

Zapatero: l'alta velocitat a Barcelona "arribarà aviat i arribarà bé"

El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ha garantit avui que l'alta velocitat ferroviària "arribarà aviat i arribarà bé" a Barcelona, encara que ha subratllat que fa temps que hauria d'haver-ho fet.

"Fa temps que Catalunya hauria d'haver tingut alta velocitat, i en aquests quatre anys hem fet un esforç molt important perquè això sigui la culminació d'un desig que pugui ser present a tots els catalans", ha afegit.

Zapatero s'ha mostrat convençut que la societat catalana s'alegra que l'alta velocitat arribi a altres llocs (demà ho farà a Segòvia i Valladolid, i l'endemà, a Màlaga) i ha dit que gràcies a la "molt bona evolució" i gestió de l'economia espanyola, aquest any hi haurà un superàvit en els comptes públics de prop del 2% del PIB.

"Això no passa a cap país dels importants europeus, i la resultant de tot això -ha continuat- serà que el 2010 serem el país amb més quilòmetres d'alta velocitat del món, i Catalunya tindrà totes les seves capitals connectades per alta velocitat".

Això ha dit que és fruit d'un esforç col·lectiu que representarà progrés per a Espanya. ZP: Dónde está la bolitaaaaaaaaaaa ?

De la Vega diu que la Comissió Bilateral se celebrarà a principis de Gener i s'hi abordarà el traspàs de Rodalies

La vicepresidenta del Govern espanyol, Maria Teresa Fernández de la Vega ha assenyalat aquest divendres que el més probable és que la comissió bilateral Estat-Generalitat que ha de tractar el desplegament de l’Estatut se celebri “els primers dies de gener”. La comissió, que s’havia de celebrar aquest desembre per impulsar el desplegament de la reforma i les transferències previstes en el text, tindrà com a contingut estrella la transferència a la Generalitat de la gestió de Rodalies Renfe i les inversions que han d’acompanyar aquest traspàs.

Segons la vicepresidenta els contactes entre la Generalitat i el govern espanyol d'aquests dies han permès que les postures estiguin molt “pròximes” i que aviat es pugui donar a conèixer tan la data de la trobada com les temàtiques que s'hi abordaran. Amb tot, ha apuntat que aquestes dates “són una mica complicades” pel gran nombre de festius i, per tant, es tracta “d'un problema de fer coincidir les agendes”.

Mina & A. Celentano: Parole, parole, parole. 1972

L'Audiència Nacional cita un veí de Tarragona a declarar acusat de la crema d'una fotografia del rei

Ja sumen un total de 24 persones

El Jutjat Central d'Intrucció número 2 de Madrid ha citat a declarar un veí de Tarragona el pròxim 16 de gener, a dos quarts de deu del matí, davant del Jutjat d'Instrucció número 4 de Tarragona. El jove, de 23 anys i militant de l'organització independentista Endavant, ha estat requerit en qualitat d'inculpat, acusat de la crema d'una fotografia del rei, en una concentració antimonàrquica que va tenir lloc el passat 18 d'octubre a la plaça de la Font de la capital del Tarragonès. Segons l'organització Alerta Solidària, amb aquesta nova citació, 'ja són 24 les persones represaliades per expressar lliurement el seu rebuig a la màxima autoritat de l'estat espanyol'.

Alerta Solidària i l'Esquerra Independentista del Camp (IEC), han expressat el seu 'absolut rebuig' a la decisió del Jutjat de l'Audiència Nacional de citar aquest veí de Tarragona 'per haver exercit el seu dret d'expressió' que 'segons la seva democràcia és un dret emparat per la seva constitució'. El moviment independentista ha anunciat noves mobilitzacions a Tarragona per a inicis d'any.

D'altra banda, Alerta Solidària ha denunciat el 'silenci' de la fiscalia de l'Audiència Nacional en relació a les dinou persones antimonàrquiques que ja van declarar al tribunal espanyol. L'organització ha recordat que el termini de la fiscalia per posicionar-se sobre si creu convenient o no jutjar els dinou encausats s'exhaurí fa setmanes.

Productes financers complementaris a la jubilació

El 37% dels treballadors catalans tenen productes financers complementaris a la jubilació, un 7% més que la mitjana espanyola. Malgrat tot, aquests percentatges estan encara molt lluny dels que es donen al Japó, on el 54% dels treballadors tenen plans de pensions privats, segons indica l'estudi que ha realitzat el Grup AXA.

Més de la meitat de la població enquesta considera que els ingressos després de deixar de treballar són "insuficients", tot i que confien en mantenir la seva qualitat de vida. En concret, els catalans estan convençuts de que hi haurà una reforma de la Seguretat Social als propers anys amb un augment en el nombre d'anys laborals i menys prestacions.

Tanmateix, les dades apunten que a Catalunya, com a la resta de l'Estat, els treballadors es preparen "poc i tard" i l'edat en la que els ciutadans comencen a pensar en garantir els ingressos per la jubilació se situa als 48 anys. Entre les raons que porten als treballadors a començar a estalviar destaquen el fet d'apropar-se a l'edat de la jubilació, els consells professionals de bancs i asseguradores, així com les reformes fiscals.

El conseller Huguet afirma que Catalunya té talent per liderar el salt cap a la societat del coneixement a la Mediterrània

Set experts debaten a porta tancada a partir d’un primer document

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, fent una crida a l'autoestima, ha mostrat el seu convenciment que 'Catalunya té prou talent per aspirar a ser pionera en la transformació d'una societat industrial clàssica a una del coneixement i la creativitat a l'àrea de la Mediterrània'. En aquest sentit, el conseller ha destacat la importància que les multinacionals instal·lin els seus centres de disseny i de recerca a Catalunya, tal com ha fet Microsoft i Hewlett Packard.

Huguet ha fet aquestes declaracions després de rebre aquest matí, al costat del president Montilla, els experts internacionals que participen en el Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació. Els set experts, de reconegut prestigi internacional, debaten a porta tancada a partir d’un primer document intern elaborat pels experts catalans consultats fins ara.

'Les seves conclusions, juntament amb la d'altres agents socials que participen en aquest procés –prop d'un miler- serviran de base per a futures estratègies de cara a avançar posicions en recerca i innovació, per tal de ser més competitius', ha explicat el conseller Huguet.

En aquest sentit, ha destacat la voluntat del Govern de posar la recerca i la innovació com a prioritats estratègiques de l'agenda política, social i econòmica de Catalunya. Tant el President de la Generalitat, José Montilla, com el conseller Huguet, s'han felicitat per la participació dels experts en el procés.