lo carrer del riu

lo carrer del riu

21 de desembre, 2007

L'Audiència Nacional cita un veí de Tarragona a declarar acusat de la crema d'una fotografia del rei

Ja sumen un total de 24 persones

El Jutjat Central d'Intrucció número 2 de Madrid ha citat a declarar un veí de Tarragona el pròxim 16 de gener, a dos quarts de deu del matí, davant del Jutjat d'Instrucció número 4 de Tarragona. El jove, de 23 anys i militant de l'organització independentista Endavant, ha estat requerit en qualitat d'inculpat, acusat de la crema d'una fotografia del rei, en una concentració antimonàrquica que va tenir lloc el passat 18 d'octubre a la plaça de la Font de la capital del Tarragonès. Segons l'organització Alerta Solidària, amb aquesta nova citació, 'ja són 24 les persones represaliades per expressar lliurement el seu rebuig a la màxima autoritat de l'estat espanyol'.

Alerta Solidària i l'Esquerra Independentista del Camp (IEC), han expressat el seu 'absolut rebuig' a la decisió del Jutjat de l'Audiència Nacional de citar aquest veí de Tarragona 'per haver exercit el seu dret d'expressió' que 'segons la seva democràcia és un dret emparat per la seva constitució'. El moviment independentista ha anunciat noves mobilitzacions a Tarragona per a inicis d'any.

D'altra banda, Alerta Solidària ha denunciat el 'silenci' de la fiscalia de l'Audiència Nacional en relació a les dinou persones antimonàrquiques que ja van declarar al tribunal espanyol. L'organització ha recordat que el termini de la fiscalia per posicionar-se sobre si creu convenient o no jutjar els dinou encausats s'exhaurí fa setmanes.