lo carrer del riu

lo carrer del riu

21 de desembre, 2007

El conseller Huguet afirma que Catalunya té talent per liderar el salt cap a la societat del coneixement a la Mediterrània

Set experts debaten a porta tancada a partir d’un primer document

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, fent una crida a l'autoestima, ha mostrat el seu convenciment que 'Catalunya té prou talent per aspirar a ser pionera en la transformació d'una societat industrial clàssica a una del coneixement i la creativitat a l'àrea de la Mediterrània'. En aquest sentit, el conseller ha destacat la importància que les multinacionals instal·lin els seus centres de disseny i de recerca a Catalunya, tal com ha fet Microsoft i Hewlett Packard.

Huguet ha fet aquestes declaracions després de rebre aquest matí, al costat del president Montilla, els experts internacionals que participen en el Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació. Els set experts, de reconegut prestigi internacional, debaten a porta tancada a partir d’un primer document intern elaborat pels experts catalans consultats fins ara.

'Les seves conclusions, juntament amb la d'altres agents socials que participen en aquest procés –prop d'un miler- serviran de base per a futures estratègies de cara a avançar posicions en recerca i innovació, per tal de ser més competitius', ha explicat el conseller Huguet.

En aquest sentit, ha destacat la voluntat del Govern de posar la recerca i la innovació com a prioritats estratègiques de l'agenda política, social i econòmica de Catalunya. Tant el President de la Generalitat, José Montilla, com el conseller Huguet, s'han felicitat per la participació dels experts en el procés.