lo carrer del riu

lo carrer del riu

23 d’octubre, 2008

Oco!!! Colom assegura que Mas i Puig són tan independentistes com ell

Àngel Colom 231008 CATr L'exlíder d'ERC i membre de CDC Àngel Colom ha deixat clar que la seva aposta dins de Convergència és que aquesta porti "el país a tenir Estat propi" i ha recalcat que Artur Mas, Felip Puig i Oriol Pujol, entre d'altres, són tan independentistes com ell. Ho ha dit en declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio. Per ell, en l'actual context, no cal continuar "confiant en uns que no ens volen, als catalans, (en referència a l'Estat espanyol) sinó saber trobar un divorci tranquil, i dins d'Europa aquest divorci és possible". Àngel Colom també ha criticat els pactes d'ERC amb el PSC i ICV en les dues últimes legislatures i ha deixat clar que si ell hagués continuat al capdavant de la formació republicana "mai hauria fet el tripartit. Ni el primer, ni molt menys el segon". Colom s'ha mostrat "content" per les declaracions de Joan Puigcercós sobre un possible govern amb CiU de cara al futur, perquè si la federació nacionalista no obté la majoria absoluta a les pròximes eleccions i ha de comptar amb algun partit, aquest ha de ser ERC. "Sóc d'aquells dins de CDC que vol, de cara al futur, un acord catalanista, nacionalista, de manera que el catalanisme torni a liderar i a governar Catalunya", ha afirmat abans de declarar que Artur Mas i Joan Puigcercós "han començat no només a parlar sinó a acostar posicions".

ZP demana ajuda a les fades Flora, Fauna i Primavera !!!

Madrid parla amb la Casa Blanca, Obama i McCain per assistir a la cimera mundial El govern espanyol ha contactat amb la Casa Blanca i els equips dels candidats a les eleccions presidencials del pròxim 4 de novembre, el demòcrata Barack Obama i el republicà John McCain, per reivindicar la seva presència en la pròxima cimera del 15 de novembre a Washington, on es debatrà la reforma del sistema financer internacional.

Les mateixes fonts han assenyalat que l'executiu espanyol està fent les gestions diplomàtiques "en totes les direccions i a tots els nivells" per aconseguir una invitació a aquesta reunió, encara que han precisat que fins al moment no s'ha produït cap conversa entre José Luis Rodríguez Zapatero i Malèfica (George W. Bush).

Segons aquestes fonts, la decisió de Madrid de voler estar present en aquesta reunió no és "capritxosa", sinó que respon a raons objectives basades, en primer lloc, en el seu pes econòmic al món (és la vuitena potència mundial pel PIB) i en segon lloc, perquè el sistema financer espanyol ha sigut el que s'ha mantingut més fort davant la crisi. Wikipedia: La bella durmiente

Aznar nega que hi hagi un canvi climàtic

José María Aznar va donar ahir la raó al cosí de Mariano Rajoy i, sense embuts, va negar que s'estigui produint un canvi climàtic sense precedents i, sobretot, que els humans en siguin els culpables. L'expresident espanyol va afirmar que "els apocalíptics del canvi climàtic" han creat una "nova religió que condemna a la foguera" els que pensen de manera diferent i, en nom de "la llibertat", va criticar que "es destinin milers de milions d'euros, no a pal·liar la fam al món, sinó a resoldre un problema que potser, o potser no, tindran els nostres rebesnéts". Amb la simpatia que el caracteritza, l'amic de George Bush va afirmar que estem "en un d'aquests cicles econoclimàtics que se succeeixen cada vegada que un govern socialista arriba al poder a Espanya". Per si no havien quedat prou clares les seves idees, Aznar va afirmar que, abans de perdre el temps amb poca-soltades s'hauria de treballar en coses importants com l'ús d'una "energia neta i segura, com la nuclear" i va assegurar que es considera "un ecologista raonable i sensat, si l'ecologisme significa conservar el medi ambient". Aznar va descobrir el seu singular ecologisme ahir a la presentació del llibre Planeta azul (no verde), on el president txec, Václav Klaus, afirma que el canvi climàtic és una invenció dirigida a acabar amb la llibertat. eldebat.cat: Herrera titlla Aznar d’"analfabet funcional” per qüestionar el canvi climàtic