lo carrer del riu

lo carrer del riu

26 de juliol, 2010

Vicent Partal: Anem bé

Aquest ha estat un curs frenètic. No recorde res comparable, sinó el primer any després de mort Franco. El vam començar al setembre amb un referèndum festiu a Arenys de Munt i l'hem acabat el juliol a Barcelona amb una manifestació que parla tota sola i que ens diu que anem bé, molt bé.

És clar que tenim pressa i que la perspectiva de proclamar la república en cosa de mesos, a les eleccions, és molt excitant. Podria passar, però no sabem si passarà, depèn de la política i no és aquest l'espai en què anem millor precisament. Es nota la decepció i la llunyania, el cansament i la impaciència envers els partits. Veurem a la tardor de quina intensitat és. Però, siga quin siga el resultat, no hauríem d'oblidar que anem bé i que aquest ha estat un curs extraordinari. Un curs que ha posat les bases del futur: serem allò que vulguem ser; una cosa que no sabíem el setembre del 2009 i de què ja ningú no dubta el juliol del 2010.

Manuel Castells ha recordat, parlant d'això, que en la societat contemporània els gran canvis s'esdevenen dins el cap dels individus. I que, després, les institucions s'adapten o són superades i no tenen la capacitat d'aturar allò que la gent reclama i vol. La independència és un procés que necessita molta voluntat i també habilitat. D'habilitat, avui ningú no sap si en tindrem, però la voluntat ja ningú no la pot negar. Aquesta és la gran victòria d'aquest curs que s'acaba, una victòria que compartim molta gent i de la qual ningú no és propietari en exclusiva.

Bon estiu a tothom. Ens espera un altre curs per a la història.

Moratinos reitera que no pensen reconèixer Kosovo

Ni falta que fa !!! El Ministre d'Afers Exteriors espanyol, Miguel Àngel Moratinos, es manté ferm en la postura del govern espanyol de no reconèixer Kosovo com a estat independent, segons ha manifestat a la seva arribada al Consell Europeu, aquest dilluns, on se celebra el primer consell de la presidència belga. 'Nosaltres no reconeixerem Kosovo, és la nostra posició, perquè considerem que sempre hem treballat per l'estabilitat i la perspectiva europea dels Balcans', ha declarat Moratinos. 'Creiem que amb la nostra postura afavorim, com ja vam demostrar en la conferencia de Sarajevo, que és la millor manera d'avançar', ha afegit el ministre, confirmant així que es mantindrà l'alineació amb Sèrbia malgrat que això suposi anar a contracorrent a nivell internacional, al costat de Sèrbia, Xina, Rússia, Veneçuela o Xipre, entre d'altres. Mentrestant, a Kosovo, continuen estant de festa!!*!!

Rajoy anuncia que liderarà un projecte que “afirmi Espanya”

El president del Partit Popular, Mariano Rajoy, creu que l'única manera de sortir de la crisi és que el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, abandoni La Moncloa. Per aquest motiu, ha tornat a demanar eleccions anticipades perquè “no facin més mal” a l'Estat.

Quan això es produeixi Rajoy ha assegurat que el PP presentarà un “gran projecte” que “afirmi Espanya” i que plantegi les reformes que siguin necessàries. El PP creu que cal presentar als ciutadans “un programa conegut, clar i que s'entengui”.

Davant el projecte de Zapatero, Rajoy proposa “un gran projecte que afirmi Espanya, que defensi l'Estat de les autonomies, que fixi objectius com la creació de llocs de treball i estigui basat en uns valors i uns principis i en unes idees que són les que assumeix una gran majoria d'espanyols”. Olé!!!

Montilla troba 'd'il·lusos' pensar que en quatre dies 'declararem la independència'

El president de la Generalitat, José Montilla, ha afirmat que qui cregui que el malestar de Catalunya passarà en tres mesos 'viu en un altre galàxia i és d'il·lusos, com també ho és pensar que en quatre dies declararem la independència de Catalunya'. En una entrevista a 'El País', publicada aquest diumenge, Montilla ha reconegut que el que més l'ha molestat de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut és que 'recreï tan en la indissoluble unitat d'Espanya' és 'innecessari, caspós, antic i no aporta res'. 'Ofèn gratuïtament fins i tot als que ens considerem espanyols', ha afegit. El País: "Vive en otra galaxia quien crea que el malestar catalán pasará en tres meses"

El tàndem Chacón i González, contra l'independentisme

Càrrega de l'artilleria pesada del PSOE contra l'independentisme, i de retruc, el PP. La ministra de Defensa, Carme Chacón, i l'expresident del govern espanyol, Felipe González, han culpat el PP i l'independentisme del "problema" entre Catalunya i Espanya després de la sentència de l'Estatut. En un article a El País, reparteixen culpes de la situació generada entre Espanya i Catalunya. Recorden que la relació entre Catalunya i Espanya ha viscut al llarg del temps un estira i arronsa i que "és una realitat multisecular, que s'ha de mesurar en unitats de temps més àmplies que els incidents de recorregut". A més, segons Chacón i González, "una àmplia majoria de catalans compatibilitza la seva identitat catalana i espanyola".

El País: Apuntes sobre Cataluña y España

Blanco: “Catalunya és la primera comunitat de l'Estat en inversió d'infraestructures”

El ministre de Foment, José Blanco, no admet “de cap de les maneres” que es digui que Catalunya ha estat agreujada per retallada del ministeri de Foment en obres públiques. I no ho fa perquè Catalunya “segueix sent la comunitat de l'Estat on més diners inverteix l'Estat en infraestructures. No es pot admetre que diguin que és agreujada”.

Per argumetar-ho, Blanco ha assegurat que el territori català és el que més afavorit surt de la reprogramació d'obres perquè li correspondria una retallada del 18% i no del 13% si es fes cas al que recull la disposició addicional tercera de l'Estatut.

-Com sempre, anar explicant mentides perquè els españols es pensin que encara els robem. Senyors del PSC (si en queda algun), no us cau la cara de vergonya?

Junqueras alerta d'un pla per espanyolitzar les caixes catalanes

La publicació de les dades de solvència de Unnim i la nova Caixa Catalunya, que alerten d'uns suposats problemes de resistència, formarien part d'un pla per espanyolitzar les entitats bancàries catalanes, segons alerta l'eurodiputat d'Esquerra Oriol Junqueras. Segons el polític republicà, doctor en Història del Pensament Econòmic, els testos d'estrès, una iniciativa de l'Estat espanyol que s'ha aplicat a tota la UE, formarien part d'una estratègia espanyola per 'encerclar les caixes petites'. Junqueras considera que la situació d'estrès plantejada és 'extrema i altament improbable', i amb aquestes dades l'Estat espera que les entitats demanin préstecs al FROB, uns diners que hauran de tornar a un interès 'desmesurat'. De no retornar aquests diners, l'Estat intervindria i 's'apropiaria de les caixes catalanes, i per tant, també dels estalvis dels catalans'.

Oriol Junqueras: El pla per desarticular les caixes catalanes Avui: Sis bancs alemanys haurien ocultat dades per als testos de solvència de la UE

Benach: 'A Canàries ja van prohibir els toros i ningú els ha acusat de ser antiespanyols'

El president del Parlament, Ernest Benach, ha tornat a recordar aquest diumenge que el debat sobre les curses de braus 'no es pot plantejar des del punt de vista identitari, sinó com un debat sobre els drets dels animals'. En una entrevista a Catalunya Informació, Benach ha manifestat que si vota a favor de la llei per abolir les curses de braus 'és per la defensa dels drets dels animals i no per res més' i ha considerat que seria un 'error' entendre-ho d'una altra manera. El polític republicà ha admès que les curses de braus aixequen passions sobre tot si 'es desvetllen des d'altres indrets' i ha recordat que a les 'Canàries la llei ja va ser aprovada i no ha passat res' i ningú els 'ha acusat de ser antiespanyols'. Nació Digital: Ofensiva espanyolista contra la prohibició dels toros