lo carrer del riu

lo carrer del riu

18 de desembre, 2008

Zapatero convoca una reunió a la Moncloa per arribar a un principi d'acord sobre finançament aquest cap de setmana

El govern espanyol i la Generalitat de Catalunya pretenen tancar un principi d'acord sobre finançament aquest cap de setmana. Els contactes de les últimes setmanes, que segons fonts pròximes a la negociació s'han fet de forma discreta, han permès avançar en la negociació bilateral i per això el pròxim pas que es vol fer és una reunió dels equips econòmics dels dos governs a la Moncloa aquest dissabte, a la qual s'hi podrien afegir després José Luis Rodríguez Zapatero i José Montilla. directe.cat: Zapatero aprova els pressupostos del 2009 gràcies al vot dels diputats del PSC

VilaWeb/ElPunt: Zapatero aconsegueix que el Congrés li aprovi el pressupost gràcies al PSC

Isabel-Clara Simó: No tenim polítics

No tenim finançament, i sembla que no tindrem altra cosa que una propineta i bons desitjos de Nadal. No tenim Estatut, i la pelleringa que en quedarà ens l'empassarem. No tenim 25 diputats propis del PSC, perquè han jurat amor etern a la casa gran del socialisme, que no és internacional, pobra de mi, sinó espanyola. No tenim tripartit perquè som pocs i estem barallats a mort. No tenim diners, perquè se'ls confiten per apaivagar les protestes dels col·legues, que de cridar en saben més que de treballar. No tenim drets, perquè democràcia a l'espanyola vol dir una democràcia exclusivament castellana. No tenim seleccions, i si fem un esforcet ens diuen que els anuncis són insultants (?!) i els hem de retirar. No tenim vols internacionals, que se'ls va menjar el senyor del bigoti, i a sobre si alguna línia fa servir el català es remou cel i terra per evitar-ho, però si una altra línia diu que no vol usar el català, ens diuen integristes per protestar. No tenim res.
Bé, el que no tenim són polítics.
Els hem donat temps i hi hem posat les nostres esperances.
Hem tingut paciència, fins a ratllar la indignitat.
Els pocs avenços que hem fet, en llengua, en cultura i en negocis, tant financers com de producció, són gràcies a la societat civil tota soleta, no sols sense estímul públic sinó fins i tot malgrat la gestió pública. Si ets escriptor o cantant o trapezista o modista, t'ho fas solet, perquè el teu país no exerceix com a tal. Ara bé, si tens èxit, aleshores ets de l'Estat, i si no mireu el món de l'esport i l'espanyolitat radiant dels triomfadors. Ens insulten a diari i no passa res. Ara bé, si un català diu una paraula més alta que l'altra se'l cruspeixen en dos telediaris. Això és un desastre!

Pujol creu que no hi ha massa social per a la independència i la desaconsella fins que es recuperi la "serietat"

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha afirmat aquest dimecres que ara no hi ha massa social suficient per proclamar la independència, i l'ha desaconsellat fins que Catalunya recuperi la "serietat" i la fortalesa. "Jo no aconsellaria que es proclamés la república catalana, entre d'altres coses, perquè simplement no s'aconseguiria", ha argumentat Pujol, i ha recordat l'experiència de l'Estatut, "que no ha acabat de sortir bé". Per ell, Catalunya ha plantejat coses "amb un punt de frivolitat, lleugeresa i fatxenderia que un país feble no es pot permetre".

Pujol s'ha preguntat si Catalunya va calcular bé tots els seus actius i si estava en condicions de defensar a fons una proposta d'Estatut abans de portar-la a terme. "I parlàvem simplement de la reforma de l'Estatut". Referint-se a la república catalana, ha afegit: "És segur que el dia que la proclamin no seré jo l'últim que s'hi afegeixi".

Recuperen les restes de 35 individus en la primera fase de recollida de restes humanes de la Batalla de l'Ebre a Corbera

La Direcció General de Memòria Democràtica del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació ha finalitzat la primera fase de la recollida de les restes humanes de la Batalla de l'Ebre localitzades en superfície al terme municipal de Corbera d'Ebre (Terra Alta).

En total, s'han recuperat 394 restes que correspondrien a uns 35 individus. Segons els estudis antropològics, totes les restes recuperades pertanyen a individus masculins i adults, entre 21 i 45 anys. Juntament amb les restes òssies, s'han recuperat fragments de bota, de cinturó, llaunes, una cullera de ferro, una cartutxera i trinxes.

Els experts consideren que les restes, recuperades per un equip interdisciplinar, són de combatents que van ser sepultats al mateix indret de la seva mort i que, amb el temps i l'erosió del terreny, havien sortit a la superfície i eren visibles en alguns indrets de la zona. Estaven ubicades a diferents punts de la serra de ponent del Mas de La Pila del municipi de Corbera d'Ebre, en una extensió de terreny de 27 hectàrees.

En les pròximes setmanes, les restes òssies es dipositaran al Memorial de les Camposines (al terme municipal de La Fatarella, Terra Alta), concebut com un monument a tots aquells que van participar a la Batalla de l'Ebre.

Volen portar residus orgànics de tot Catalunya a la planta de la Conca de Barberà

Hi torna a haver rebombori. Els alcaldes de sis municipis de la Conca de Barberà es neguen a permetre l'entrada de fracció orgànica provinent d'altres comarques del país al centre de tractament de residus –situat al terme municipal de l'Espluga de Francolí–, tal com té intenció de fer el consell d'administració. Els opositors, que ho vinculen a motius econòmics pel dèficit de la planta, no descarten mobilitzacions si no es retira la proposta. Per la seva banda, el president del Consell Comarcal, David Rovira, avançava que continuaran endavant i atribueix aquest moviment només a raons polítiques. Potser ja està ple lo clot de Móra la Nova? VilaWeb/ElPunt: Alcaldes de la Conca rebutgen l'entrada de fracció orgànica d'altres municipis

Santander retira l'última estàtua eqüestre de Franco a la via pública

Centenars de persones han seguit des de primera hora d'aquest matí els treballs de retirada de l'última estàtua eqüestre de Franco en un espai públic a Espanya, a la plaça de l'Ajuntament de Santander, on ni la pluja ha impedit que els ciutadans es mantinguessin allà observant l'operació.

A les 9.30 hores en punt, tal com havia anunciat l'Ajuntament, cinc operaris han iniciat les tasques de retirada d'aquest símbol franquista, que des de l'any 1964 estava ubicat a la plaça principal de la ciutat, encara que durant un breu període, als anys 80, va ser guardada en un magatzem per les obres de reforma d'aquest espai.