lo carrer del riu

lo carrer del riu

18 de desembre, 2008

Recuperen les restes de 35 individus en la primera fase de recollida de restes humanes de la Batalla de l'Ebre a Corbera

La Direcció General de Memòria Democràtica del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació ha finalitzat la primera fase de la recollida de les restes humanes de la Batalla de l'Ebre localitzades en superfície al terme municipal de Corbera d'Ebre (Terra Alta).

En total, s'han recuperat 394 restes que correspondrien a uns 35 individus. Segons els estudis antropològics, totes les restes recuperades pertanyen a individus masculins i adults, entre 21 i 45 anys. Juntament amb les restes òssies, s'han recuperat fragments de bota, de cinturó, llaunes, una cullera de ferro, una cartutxera i trinxes.

Els experts consideren que les restes, recuperades per un equip interdisciplinar, són de combatents que van ser sepultats al mateix indret de la seva mort i que, amb el temps i l'erosió del terreny, havien sortit a la superfície i eren visibles en alguns indrets de la zona. Estaven ubicades a diferents punts de la serra de ponent del Mas de La Pila del municipi de Corbera d'Ebre, en una extensió de terreny de 27 hectàrees.

En les pròximes setmanes, les restes òssies es dipositaran al Memorial de les Camposines (al terme municipal de La Fatarella, Terra Alta), concebut com un monument a tots aquells que van participar a la Batalla de l'Ebre.