lo carrer del riu

lo carrer del riu

03 de març, 2009

LEC: 200 articles, 1800 esmenes

Els grups que donen suport al govern han presentat un total de 308 esmenes a la Llei d'educació de Catalunya (LEC), entre les que han presentat conjuntament, en solitari i entre dos dels grups. La llei no arriba als 200 articles. En concret, els tres grups han presentat junts 183 esmenes, ICV-EUiA 103 en solitari, ERC setze en solitari, PSC i ICV-EUiA dues més conjuntament, i el PSC i ERC quatre més.

A aquestes xifres cal sumar-hi les gairebé 400 esmenes que ha presentat CiU, les 500 del PPC i les 600 del grup mixt. Es tracta d'un molt elevat nombre d'esmenes per a la tramitació d'una llei al Parlament.

El Govern espanyol torna a ajornar el finançament

Elena Salgado 030309 RAC1

La ministra d'Administracions Públiques, Elena Salgado, ha assegurat avui a RAC1 que l'acord per al nou finançament de Catalunya haurà d'esperar a que estigui constituït el nou Govern a Galícia, on el popular Alberto Núñez Feijóo ha guanyat per majoria absoluta. La ministra ha reiterat que es negociarà fins que s'arribi a un acord però ha acusat el conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, de tenir una actitud 'tan pessimista' que 'no ajuda' al bon curs de les negociacions. La ministra ha afegit que Castells interpreta que l'ampolla està buida del tot quan, segons ella, només ho està en un 5%. Si tu ho dius!!!

Convoquen a través d'Internet una manifestació paral·lela a la de Brussel·les al centre de Barcelona

La manifestació convocada per a aquest dissabte a Brussel·les amb la intenció d'internacionalitzar el fet nacional català i reclamar el dret d'autodeterminació tindrà actes paral·lels a Barcelona i altres ciutats catalanes. Almenys aquesta és la intenció d'una convocatòria que corre per internet, a través d'emails i xarxes socials, tot cridant a una manifestació que tindria lloc el mateix dissabte, 7 de març, a partir de les onze del matí. Com que la convocatòria no té organització oficial, hi ha almenys dos punts possibles d'arrencada de la marxa, la plaça Catalunya i la plaça de sant Jaume. També circulen crides a manifestar-se pels carrers cèntrics de les principals ciutats catalanes amb un objectiu comú, el de mobilitzar els catalans que no hagin pogut desplaçar-se fins la capital belga i vulguin manifestar-se igualment pel dret d'autodeterminació.

Avui: "¿Està vostè d'acord que Catalunya es converteixi en un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea?"

Alfons López Tena: Marxa a Brussel.les

Volen el tancament de Garoña com a precedent d'Ascó, Vandellòs i Cofrents

ERC ha demanat, amb una proposició no de llei al Congrés, el «tancament definitiu de la central nuclear de Santa Maria de Garoña» (Burgos) «quan acabi el pròxim 5 de juliol del 2009 la seva autorització d'explotació». Segons ERC, cal fer-ho «per evitar així no només l'increment del risc d'accident, sinó també per establir un precedent per a la clausura d'altres centrals nuclears de l'Estat com les dues d'Ascó, Vandellòs II i Cofrents».

Al seu torn, Tanquem les Nuclears-100% Energies Renovables alerten que la central de Garoña està reduint potència com a pas previ a la recàrrega de combustible, fet que «significa imposar un allargament per la via dels fets consumats, mitjançant un element de pressió econòmica».

L'Estat pagarà les obres perquè el canal de l'Esquerra pugui afrontar un episodi de contaminació a Flix

La societat estatal Acuamed serà finalment qui s'encarregarà de les obres necessàries al canal de l'Esquerra de l'Ebre perquè aquesta infraestructura que subministra també l'aigua potable al Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) puga afrontar sense riscos un possible episodi de contaminació del riu Ebre quan es duguen a terme les obres de descontaminació del pantà de Flix. L'actuació puja a 1 milió d'euros i la comunitat va demanar suport a l'Estat perquè no podia afrontar la despesa.

Actualment, per tancar les comportes del canal de l'Esquerra de l'Ebre a l'assut de Xerta calen cinc dies. I és que el tancament de les comportes encara es fa de manera manual, i el fet d'haver-hi un tram de canal de més d'onze quilòmetres sense comportes i amb un pendent determinat obliga a, un cop tancada la captació d'aigua, anar buidant el canal a poc a poc. Cinc dies són 120 hores, un temps totalment inassumible en el cas que es produís algun episodi de contaminació al riu Ebre durant els treballs de contaminació de Flix, perquè l'aigua contaminada entraria al canal abans que aquest quedés tancat.

L'oferta de places hoteleres a l'Ebre continua augmentant malgrat la crisi

L'oferta de places hoteleres a les Terres de l'Ebre s'ha incrementat en més d'un miler de llits en els darrers cinc anys i, actualment, hi ha 4.585 places, segons el Departament d'Innovació, Universitats i Empresa (DIUE). El 2008 es van obrir set hotels i tres establiments de turisme rural, cosa que va significar la creació de 296 places, i la previsió per enguany és que malgrat la crisi econòmica hi ha empresaris que continuen apostant pel sector turístic a l'Ebre. Així, han començat els treballs per construir un altre hotel apartament a Sant Carles de la Ràpita als terrenys de l'antiga Cros, amb una inversió de 18 milions d'euros.