lo carrer del riu

lo carrer del riu

03 de juliol, 2009

Puigcercós insta el Govern a 'marcar un llistó' per aclarir què és un bon acord

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha instat aquest divendres el Govern de la Generalitat a 'marcar un llistó' en matèria de finançament perquè els ciutadans puguin valorar si l'acord final a què s'arribi amb l'executiu espanyol és bo o dolent. 'El Govern hauria de començar a posar un indicador perquè és el que farà que ciutadans del país sàpiguen si és bo o és dolent'. Puigcercós creu que la xifra de 3.800 MEUR proposada de la Cambra de Comerç de Barcelona és 'bona', tot i que ha recordat que l'Estatut 'permet una progressivitat'.

De la Vega s'apunta al "fets i no paraules"

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha assegurat aquest divendres que en la reforma del finançament autonòmic "més que paraules" el que ha de produir-se "en poc temps" són els fets, un acord que tanqui el nou model en el qual es negocia des de fa molts mesos.

De la Vega ha estat preguntada per aquest tema, com cada setmana, en la roda de premsa posterior al consell de ministres. Per ara, no s'ha descartat que el 15 de juliol es mantingui com a data en la qual s'ha d'arribar a un acord, ja que la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, està fent una última ronda de contactes amb totes les comunitats autònomes.

El Ministeri d'Economia espanyol dubta ara si podrà convocar el CPFF abans del 15 de juliol

L'última data límit que Zapatero va fixar per acordar i signar el model de finançament perd volada a mesura que passen les jornades. El Ministeri d'Economia ja no s'atreveix a confirmar la convocatòria d'un Consell de Política de Política Fiscal i Financera abans del 15 de juliol i asseguren que la data en què es convocarà és 'impredictible'. La Generalitat reitera que el govern espanyol va fixar la data i recorda que, independentment del termini, no signarà un finançament perniciós per a Catalunya. Salgado ha intensificat els contactes amb les autonomies on ha acordat incrementar en 1.200 milions d'euros el finançament per al País Valencià.

ERC tanca l’executiva amb la integració de carodistes

Els sectors oficialistes d'ERC -el del president del partit, Joan Puigcercós, i el del vicepresident del Govern, Josep Lluís Carod-Rovira- han tancat aquest divendres a la tarda un acord per integrar a l'executiva nacional els carodistes Marina Llansana, Carles Mundó i Lluís Salvadó. Fonts pròximes a la negociació han confirmat que també li reserven la presidència de la Fundació Irla al president del Parlament, Ernest Benach, cosa que li permetrà seguir a la direcció republicana quan deixi de ser el president de la cambra catalana.

El Consell Nacional d'ERC, que aquest dissabte constatarà que la de Joan Puigcercós és l'única candidatura a les eleccions catalanes, també sotmetrà a votació l'acord a què han arribat aquest divendres els dos sectors oficialistes del partit, que, al capdavall, és la torna al gest de Carod quan a l'abril va renunciar a ser candidat en favor de Puigcercós.

PSC i CiU desconfien que l'acord de finançament es tanqui el 15 de juliol

Naltros, ho sabem del cert!!*!! PSC i CiU desconfien que l'acord de finançament es tanqui el 15 de juliol, tal com va prometre el president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero. La vice-presidenta del PSC, Manuela de Madre, ha dit que Zapatero 's'enganxava els dits' quan fixava dates per tancar un acord de finançament, tot i que, immediatament després ha dit que l'acord era 'a prop'. 'Zapatero té una certa tendència a posar dates i després ell mateix s'enganxa els dits, cosa que no fa el president Montilla, que és la prudència personificada', ha dit De Madre, qui ha confiat que l'acord arribi 'el dia 15, el 13 o fins i tot el 18 de juliol'. Al seu parer, la data del 15 de juliol obliga la Generalitat i el govern espanyol a negociar sota pressió. El president de CiU, Artur Mas, ha donat per fet que el govern incompliria el nou termini. Mas ha destacat que la mesa i la junta de portaveus del parlament ha ajornat fins a final de juliol el ple monogràfic sobre finançament, sol·licitat fa mig any per CiU: 'és un indici més que el calendari fixat no es complirà'.

Avui: Ningú es creu la data del 15-J

Saura torna a revoltar els pagesos

"lo meu cervell sempre barrunta" Saura ha tornat a revoltar els pagesos. Unió de Pagesos (UP) ha convocat una concentració per a aquest dissabte a Tàrrega en considerar "inacceptable" la prohibició del departament d'Interior d'utilitzar maquinària agrícola durant l'horari de migdia a set comarques catalanes per l'alt risc d'incendi. El sindicat agrari ha criticat avui la mesura contra els incendis que els últims dies s'estan repetint als camps agrícoles en considerar que perjudica directament la collita, ja que el cereal cal recol·lectar en hores i dies concrets, quan l'ambient és menys humit, per aprofitar millor el gra. "L'ordre ha estat publicada avui mateix sense tenir en compte les repercussions que pot comportar per al sector agrícola en plena època de recol·lecta", indica el comunicat d'UP.

El 61% dels bascos rebutja el pacte entre el PSE i el PP

El 61% dels bascos s'oposa al pacte de govern entre els socialistes i els populars al País Basc, que ha servit per a fer president Patxi López. Així ho indiquen els resultats de l'últim Euskobaròmetre, corresponent al mes de maig, que s'ha presentat avui. A més el 49% dels enquestats qüestionen la legitimitat del nou govern basc i només el 39% l'accepten. El 58% dels enquestats també es diuen insatisfets pels resultats electorals.

Segons l'enquesta, de fet, entre els enquestats que van votar el Partit Socialista ja hi ha molta divisió: el 43% són favorables al pacte però el 32% hi són contraris. Fins i tot un 60% dels enquestats que no van votar s'oposen al pacte de govern.

Catalunya "celebra" el 40 aniversari del primer peatge

Paga, que és gata!!! Ja fa 40 anys de l'entrada en servei de la primera autopista de pagament de tot l'Estat espanyol que "curiosament" va ser a Catalunya. Es tracta concretament de l'autopista del Maresme. Per commemorar-ho, si és que es pot dir d'aquesta manera, s'han convocat diversos actes de protesta a la comarca. L'acte central de la protesta serà diumenge, amb el tall de la carretera N-II. Segons ha informat, la Plataforma Cívica Camí Ral de Premià de Mar organitza dues manifestacions per recordar que els conductors fa quatre dècades que paguen 'com burros', segons han explicat, per una infraestructura que 'està més que amortitzada'. La plataforma exigeix la 'total gratuïtat' del peatge de la C-32 i l'eliminació de la carretera N-II al seu pas pel Maresme.

Formentera, de moda

Formentera no es ressent de la crisi ni de les previsions més pessimistes que auguraven caigudes importants de l'ocupació turística per a aquest estiu. Catalunya ja ha baixat un 12% d'ocupació aquest 2009 i les Balears esperen un descens encara superior. Però la petita illa sobreviu aliena a la conjuntura econòmica, i en això hi té molt a veure la nova campanya publicitària d'Estrella Damm, que combina una cançó enganxosa i optimista amb el relat de la història d'un estiu perfecte i uns paisatges idíl·lics, els de Formentera.

Aquest ple fora del pic de temporada molesta alguns dels habituals de l'illa, que no volen que s'acabi convertint en una germana petita d'Eivissa, com remarquen moltes de les opinions que ha rebut l'espot a internet.