lo carrer del riu

lo carrer del riu

17 de juny, 2010

Junqueras denuncia que la Presidència espanyola de la UE ha estat 'negativa' pels interessos de Catalunya

‘La Presidència espanyola no ha fet res ni pel corredor mediterrani ni pel català’, aquest és el balanç que l'eurodiputat d'ERC, Oriol Junqueras, fa del semestre en què el govern espanyol ha ostentat la presidència rotativa de la Unió Europea. Així, Junqueras considera que ha estat negativa pels interessos de Catalunya i que no s'han complert els compromisos de fer avançar el corredor de tren mediterrani, la cimera de la Unió pel Mediterrani i el reconeixement del català a Europa. En el cas de la llengua, l'eurodiputat creu que el govern espanyol no només no ha treballat pel reconeixement del català sinó que 'ni tan sols ha complert uns acords administratius que l'obliguen a traduir la normativa o garantir que els ciutadans es puguin adreçar en català a les institucions comunitàries'.

in.directe!cat: La Presidència espanyola, un fracàs rotund

Puigcercós acusa Mas d'enganyar els catalans fent marxa enrere en matèria sobiranista

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha afirmat que el president de CiU, Artur Mas, està fent 'marxa enrere' en matèria sobiranista, després que el líder de la federació nacionalista hagi rebutjat fer un referèndum sobre la independència en la propera legislatura perquè no veu el país 'prou madur' per fer-lo i guanyar-lo. Puigcercós, que condiciona els pactes postelectorals a la celebració del referèndum en els propers quatre anys, ha replicat a Mas que la societat catalana no només està 'madura' per una consulta d'independència, sinó que 'convé' tant als independentistes com als no independentistes que vulguin un 'cop d'efecte' per renegociar les relacions amb l'Estat espanyol quan el Tribunal Constitucional emeti una sentència adversa sobre un Estatut 'en fase terminal'.

El Parlament Europeu aprova l'Informe Romeva sobre sobre crisi i gènere

'Si Lehman Brothers hagués estat Lehman Sisters, dirigit per dones en comptes d'homes, hauria tingut lloc la crisi?', es pregunta El Parlament Europeu ha aprovat avui en sessió plenària a Estrasburg l'informe sobre aspectes de gènere de la recessió econòmica i la crisi financera, conegut com a Informe Romeva, en tant que el ponent ha estat el vicepresident dels Verds/ALE Raül Romeva. L'eurodiputat ecosocialista afirma: 'Avui és un dia important per a milions de dones a Europa, perquè per primera vegada des que la crisi es va fer palesa, en parlem en clau de gènere. Estic satisfet que una vegada més hagi estat el Parlament Europeu qui hagi marcat el camí a les altres institucions, en aquest cas amb un informe d'iniciativa pròpia que situa per fi les qüestions de gènere sobre la taula del debat sobre la sortida a la crisi econòmica.'

L'informe posa de manifest que les desigualtats de gènere formen part tant de les causes com de les conseqüències de la crisi financera i econòmica. Per començar, assenyala que la composició dels organismes de decisió de les institucions financeres es troba en clar desequilibri. A nivell europeu, les tres principals institucions del ram (BCE, BEI i FEI) estan encapçalades per homes, amb només un 10% de dones directives. Segons l'informe, això ha dut en general a una cultura d'assumpció de riscos de conseqüències catastròfiques.

L'eurodiputat va començar ahir la seva intervenció al plenari d'ahir amb la següent formulació retòrica: 'Si Lehman Brothers hagués estat Lehman Sisters, dirigit per dones en comptes d'homes, hauria tingut lloc la crisi?'

Baltasar reitera que el govern defensarà el cabal ecològic de l'Ebre i descarta cap transvasament

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, va reiterar ahir a Tortosa que la Generalitat defensarà davant del govern de l'Estat la proposta de cabal mediambiental per al tram final del riu que es va aprovar a la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre. Baltasar responia així als dubtes de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) sobre les intencions del tripartit. A més, també va assegurar que el govern no planifica «en cap cas» un transvasament del Segre.

ebre.net: la Plataforma en Defensa de l’Ebre denuncia el transvasament a Barcelona a través del riu Segre

Mollerussa acull la primera trobada territorial de Ponent de la Coordinadora Nacional pel referèndum

L'Ateneu Popular Plana d'Urgell, organitzadora de l'Acte d'Estat de Mollerussa, va acollir ahir la primera trobada territorial que la Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la Independència realitza a diferents territoris per informar i planificar la recollida de signatures per la Iniciativa Popular (IP) sobre la independència de la nació catalana que ha estat admesa a tràmit aquesta mateixa setmana pel Parlament de Catalunya.

L'objectiu de la trobada va ser unir esforços de la societat civil i coordinar la recollida de signatures, de forma seriosa i rigorosa, per tal que la IP esdevingui tot un èxit.

Finalment, la trobada també va servir per crear la Comissió de Seguiment de Ponent per promoure actes conjuntament a nivell de l’àmbit de Ponent, agrupar recursos i afavorir la unitat en el procés.

Ja hi tornen!!!

CiU facilitarà la tramitació de la reforma laboral del govern espanyol CiU facilitarà la tramitació de la proposta de reforma laboral del govern espanyol tant en el Congrés com en el Senat. Així ho anunciat aquest dijous el president de la federació, Artur Mas, en declaracions als periodistes després de l'acte de lliurament de diplomes a la XIII promoció de Mossos d'Esquadra.

Dit això, Mas ha volgut puntualitzar que encara no poden assegurar que li donaran el seu ple suport al text perquè ara han d'estudiar “la lletra petita i les limitacions d'aquesta reforma” i, com es vol tramitar com a projecte de llei, tindran temps per introduir esmenes i millores (com amb l'Estatutet). VilaWeb: CiU no s'oposarà a la tramitació de la reforma laboral al congrés

Millet i Montull van a la presó pel cas de l'Hotel del Palau

La jutgessa ha ordenat l'ingrés a presó de l'expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet, i la seva mà dreta, Jordi Montull, pel cas de l'Hotel del Palau. La Fiscalia de Delictes Urbanístics havia demanat presó incondicional aquest dijous al migdia després que ambdós declaressin al llarg de dues hores cadascun davant la jutgessa per tràfic d'influències i apropiació indeguda. La fiscalia va presentar una querella contra Millet i Montull acusant-los d'apropiació indeguda i tràfic d'influències per tal d'aconseguir el canvi d'usos de la finca on volien construir-hi un hotel de luxe. Després d'haver aconseguit que Ajuntament de Barcelona i conselleria d'Economia signessin els convenis necessaris amb l'Orfeó per tirar endavant l'Hotel, els acusats van vendre'l a l'empresa Olivia Hotels. Antoni Castells, Ramón García-Bragado i Carles Martí hauran de declarar com a testimonis. Millet i Montull -que han declarat durant més de dues hores- ingressaran aquest mateix dijous al vespre a la presó Model de Barcelona. El Punt: Millet i Montull van a la presó al segon intent de la fiscalia

La crescuda de rius i pantans ajuda a lluitar contra el musclo zebrat

El laboratori que Endesa té a Riba-roja d'Ebre, l'únic de l'Estat centrat en la lluita contra el musclo zebrat, ha comprovat que els desembassaments controlats com els d'aquests dies afavoreixen l'eliminació d'aquesta espècie, ja que la crescuda del riu trasllada les larves cap a la desembocadura i els exemplars moren a causa de l'elevada salinitat. Els tècnics del laboratori han començat a treballar en aquesta línia de recerca a partir de l'anàlisi feta a les poblacions de musclo zebrat al pantà de Riba-roja després d'un desembassament controlat, que Endesa fa dos cops a l'any per netejar el riu d'algues. Així es podrà determinar en quina mesura perjudica l'espècie una determinada gestió dels embassaments.