lo carrer del riu

lo carrer del riu

23 de novembre, 2011

Eurodiputats catalans, bascos, flamencs i escocesos reivindiquen el concert econòmic a Brussel·les

Nova entesa entre CiU, ERC i ICV al Parlament Europeu per reivindicar-hi el concert econòmic com a "sistema de finançament de màxima eficiència". Els eurodiputats catalans Ramon Tremosa, Oriol Junqueras i Raül Romeva s'han aliat aquest dimecres amb la basca Izaskun Bilbao (representant del PNB a Brussel·les), la flamenca Frieda Brepoels (de la NVA, Nova Aliança Flamenca) i l'escocès Alyn Smith (de l'SNP, Partit Nacionalista Escocès) per presentar conjuntament esmenes "en defensa de la filosofia del concert econòmic i el principi del federalisme fiscal com a eina de lluita contra el dèficit i el frau fiscal a les regions europees".

Girona tindrà diputada independentista

Després d'un matí d'infart, el recompte de vots de l'exterior a Girona ha estat positiu per la Triple Aliança Independentista, articulada per ERC-Rcat-CatSï. Finalment la cap de llista de la coalició a la demarcació gironina, Teresa Jordà, serà diputada a Madrid. Un diferencial de 153 vots respecte el PSC atorga l'acta a l'exalcaldessa de Ripoll.

D'aquesta manera, Alfred Bosch, Joan Tardà i Teresa Jordà seran la terna de diputats independentistes a Madrid.

Joana Ortega: “Els treballadors públics saben que han de fer un esforç, i saben que poden fer-lo”

Potser alguns amb família i hipoteca no poden senyora!! Joana Ortega ha explicat aquest que la reducció del sou dels treballadors públics el 2012 es farà en dos complements “que podrien ser les pagues extraordinàries”. La vicepresidenta del Govern subratlla que és un ajust “temporal” i “emmarcat en el 2012”, i assegura que si el govern espanyol “presenta una mesura que penalitza el sou dels funcionaris, el govern català retirarà la mesura presentada”. No obstant això, Ortega reconeix que encara s'ha de treballar “sobre la lletra petita” que inclourà les mesures. Ai, mare!

Una vegada més ens toca veure i participar de la vergonya d'uns pocasoltes politics que quan van arribar al càrrec el primer que van fer va ser apujar-se el sou un quatre-cents per cent I ara proposen reduir una vegada més el sou dels funcionaris?

Perpinyà ja és .cat

L'Ajuntament de Perpinyà ja ha entrat a la comunitat catalana d'internet. Des d'aquest dilluns el web del consistori ja té el domini .cat (http://ajuntament-perpinya.cat/ca) . De fet, la decisió és fruit de la primera trobada del Comitè Consultiu pel Català format per l'Ajuntament i amb el regidor Jaume Roure al capdavant, celebrada el passat mes d'octubre.

Rajoy no pagarà "ni de broma" el fons de competitivitat a Catalunya

Uns dies després de les eleccions les promeses en campanya perden força o, directament, no es compleixen. L'últim exemple és el PP, que ara ha reconegut que no podrà pagar el polèmic fons de competitivitat a Catalunya, que tant es reclamava des del partit conservador abans dels comicis. El cap de llista del PP a Barcelona en les darreres eleccions, Jorge Fernández Díaz, ha explicat que: "Rajoy respectarà tots els compromisos que marca la llei, però avançar el pagament ni de broma perquè en l'actual context de crisi no es pot demanar allò que no es pot donar". D'aquesta manera, Fernández Díaz escuda el seu partit en el marc legal que permet al Govern no pagar els 1.450 milions d'euros fins al 2013, tot i que són diners que corresponen a la liquiditat del 2011.