lo carrer del riu

lo carrer del riu

07 de gener, 2009

Israel reprèn els bombardejos a Gaza després de la suspensió humanitària de tres hores

Israel ha reprès els bombardejos sobre Gaza després d'haver suspès el foc durant tres hores, en la primera jornada d'aquesta aturada que serà diària i que té l'objectiu humanitari de permetre l'entrada de provisions i l'evacuació de ferits.

Segons testimonis citats per l'agència France Presse, l'exèrcit israelià ha bombardejat ja el barri de Zeitoun, a la zona est de la ciutat de Gaza, capital de la franja. Segons fonts mèdiques, una persona a resultat ferida per aquest atac.

Fora de la capital, única àrea on hi havia alto el foc oficialment, l'aviació dels hebreus ha bombardejat diversos túnels a la regió de Rafah, al sud de la franja, i han disparat contra diversos habitatges a Jabalia, al nord, segons testimonis citats per l'agència Efe.

A altre bàndol, les Brigades Al Kasam, braç armat de Hamàs, s'ha atribuït la represa del llançament de coets contra el sud d'Israel, després d'haver suspès els les hostilitats també durant tres hores.

El PNB diu que el judici de demà a Ibarretxe és una 'humiliació' per a la societat basca

Urkullu 070109 CATr El president del PNB, Iñigo Urkullu, ha denunciat aquest matí la 'humiliació' que, per a una bona part de la societat basca, representarà el judici, demà, al president basc Juan José Ibarretxe. El jutgen per haver-se reunit amb Batasuna durant la treva d'ETA junt amb dos dirigents socialistes, Patxi López i Rodolfo Ares, i cinc dirigents de Batasuna. Urtullo ha dit que era un greu error que s'assegués el 'diàleg polític' al banc dels acusats.

Per al PNB, és un deute de les institucions i partits del País Basc treballar per la pau mitjançant el diàleg polític.

Urkullu ha demanat al tribunal que 'extremi al màxim les garanties processals dels imputats' i amb el mínim cost possible per a la honorabilitat i la vida política del acusats.

L'ex-portaveu de Batasuna, Arnaldo Otegi, que també s'asseurà al banc dels acusats, ha qualificat d''esperpèntic' i de 'farsa' el judici. Otegi ha dit que seran jutjats els que van fer la Llei de Partits, en referència als representants socialistes, als que 'se'n beneficien', com Ibarretxe, i també 'als que l'han patida', com els membres de Batasuna. Segons Otegi, serà la primera vegada en què, a Europa, s'asseuen al banc dels acusats els negociadors d'un procés de pau.

Els altres membres de Batasuna que seran jutjats són Rufi Etxeberria, Pernando Barrena, Juan José Petrikorena i Olatz Dañobeitia.

Alarte insinua un canvi en la política del PSPV sobre transvasaments

El president de la Generalitat Valenciana, Francesc Camps, i el secretari general del PSPV-PSOE, Jorge Alarte, han coincidit en la reunió que han mantingut avui en la necessitat del transvasament Tajo-Segura. Camps ha aprofitat aquest suport per dir que el PSPV ja no té 'excusa' per no defensar el transvasament de l'Ebre. Alarte, en canvi, s'ha limitat a dir que es fa responsable de la política hídrica del PSPV només d'ençà del setembre.

El socialista ha insistit que defensarà 'fins al final' la legalitat, la necessitat i la legitimitat del transvasament Tajo-Segura. Ha assegurat, a més, que el PSPV actua 'amb autonomia i lleialtat' als interessos dels valencians i ha instat el president de la Generalitat a fer el mateix. Camps considera històric el 'canvi ideològic' del PSPV perquè, després de quatre anys d'oposar-s'hi, ha donat suport a aquest transvasament i s'ha apropat, així, a la política hídrica del PP.

La CUP decideix aquest cap de setmana si es presenta a les eleccions catalanes

Les Candidatures d'Unitat Popular (CUP) celebren aquest cap de setmana una Assemblea Nacional Extraordinària per tal de definir la seva estratègia futura, on possiblement s'aclarirà si finalment les CUP es presenten o no a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. A l'Assemblea, que es celebrarà a Mataró, s'hi han presentat 4 ponències que evidencien la pluralitat d'opinions dins la formació. Malgrat el que es debati aquest cap de setmana, des de la formació asseguren que el treball municipal és 'la principal punta de llança de l'acció política de la CUP' i en aquesta línia treballaran amb la voluntat d'aconseguir 'un sòlid creixement en tot l'àmbit dels Països Catalans'.

La iniciativa legislativa popular per abolir les curses de braus ja suma 31.000 signatures

Des de principis de desembre i fins el 9 d'abril, la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per tal d'abolir la tauromàquia i les curses de braus al Principat ha de recollir 50.000 signatures per tal d'obligar als polítics catalans a posicionar-se a favor o en contra d'aquesta salvatge forma d'oci. La iniciativa, que duu per lema 'Prou!', es vehicula a través de la xarxa i compta amb més de 50 punts físics de recollida de signatures. De moment ja ha superat les 31.000 signatures en menys d'un mes i va camí de superar el mínim d'adherits i arribar a debat a la cambra parlamentària.