lo carrer del riu

lo carrer del riu

07 de gener, 2009

El PNB diu que el judici de demà a Ibarretxe és una 'humiliació' per a la societat basca

Urkullu 070109 CATr El president del PNB, Iñigo Urkullu, ha denunciat aquest matí la 'humiliació' que, per a una bona part de la societat basca, representarà el judici, demà, al president basc Juan José Ibarretxe. El jutgen per haver-se reunit amb Batasuna durant la treva d'ETA junt amb dos dirigents socialistes, Patxi López i Rodolfo Ares, i cinc dirigents de Batasuna. Urtullo ha dit que era un greu error que s'assegués el 'diàleg polític' al banc dels acusats.

Per al PNB, és un deute de les institucions i partits del País Basc treballar per la pau mitjançant el diàleg polític.

Urkullu ha demanat al tribunal que 'extremi al màxim les garanties processals dels imputats' i amb el mínim cost possible per a la honorabilitat i la vida política del acusats.

L'ex-portaveu de Batasuna, Arnaldo Otegi, que també s'asseurà al banc dels acusats, ha qualificat d''esperpèntic' i de 'farsa' el judici. Otegi ha dit que seran jutjats els que van fer la Llei de Partits, en referència als representants socialistes, als que 'se'n beneficien', com Ibarretxe, i també 'als que l'han patida', com els membres de Batasuna. Segons Otegi, serà la primera vegada en què, a Europa, s'asseuen al banc dels acusats els negociadors d'un procés de pau.

Els altres membres de Batasuna que seran jutjats són Rufi Etxeberria, Pernando Barrena, Juan José Petrikorena i Olatz Dañobeitia.