lo carrer del riu

lo carrer del riu

01 de febrer, 2008

Carod-Rovira creu que els productes agrícoles catalans necessiten una 'enorme injecció d'autoestima'

El vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha afirmat que els productes agrícoles catalans necessiten una 'enorme injecció d'autoestima' i canals de comercialització més òptims per poder millorar el lloc que actualment ocupen en el mercat. Ha apuntat que la qualitat dels productes és difícilment superable perquè ja és 'excel·lent', però ha afegit que el sector ha d'invertir més en disseny i promoció, mentre que la feina de l'administració ha de ser la de contribuir en impulsar la citada autoestima. El vicepresident ha fet aquestes declaracions durant la visita que ha realitzat aquest divendres a les renovades instal·lacions de la Cooperativa Agrícola i Caixa Agrària de Cambrils, a la qual ha posat d'exemple pel que fa a la integració de productes de diferents poblacions en un punt centralitzat. un exemple: a n'aquestes aubergínies no els cal cap 'enorme injecció d'autoestima'.

Els parcs del Delta de l'Ebre i els Aiguamolls de l'Emporda programen actes per celebrar el Dia Internacional de les Zones Humides

Aquest cap de setmana se celebra el Dia Internacional de les Zones Humides, una commemoració establerta des de l'any 1971 a la ciutat de Ramsar, amb diferents activitats i actes commemoratius organitzats als parcs naturals del Delta de l'Ebre i els Aiguamolls de l'Empordà. El Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat té identificades 2.947 zones humides a tot Catalunya (incloent-hi enguany els estanys alpins), i a més hi ha quatre grans zones registrades a la llista internacional Ramsar. Les quatre zones de Catalunya incloses a la llista del conveni Ramsar són el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, el Parc Natural del Delta de l'Ebre, el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i l'Estany de Banyoles. Medi Ambient ha recordat que les zones humides formen un dels ecosistemes més diversos i rics biològicament i, alhora, particularment fràgils i vulnerables.

Puigcercós defensa la "crosta nacionalista" enfront de Joan Ferran i del marxisme "inútil"

El secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, ha reprès l'activitat al seu bloc qüestionant la proposta del portaveu parlamentari adjunt del PSC, Joan Ferran, d''arrencar la crosta nacionalista' de TV3 i Catalunya Ràdio ja que això impedeix uns mitjans plurals que reflecteixin la "Catalunya real", segons recorda l'autor del bloc.

Davant la consideració de Ferran que aquesta "Catalunya real" no és la nacionalista, sinó que és "la de rodalies, la de l'escola pública, la de les llistes d'espera a la sanitat, la dels barris, la de les comarques amb problemes de desenvolupament, etc.", el secretari general d'ERC manté que sense poder polític ni sobirania no es podran solucionar aquests dèficits de la "Catalunya real". Puigcercós també defensa que "gràcies a la crosta", el país "es va impermeabilitzar davant l'intent de genocidi lingüístic i cultural del franquisme i el menysteniment dels pijo progres de la transició".

Puigcercós considera que "gràcies a la crosta" part de la societat catalana "ha creat durant anys i panys aquest país", el que "ha resistit una dictadura i ha suportat una transició on els valors polítics de moda eren menystenir la pròpia potència de Catalunya i buscaven models que el temps ha demostrat absolutament inútils -marxistes, trotskistes, etc".

El secretari general d'ERC defensa que "la Catalunya real, que els enemics de la crosta han reivindicat durant tants anys, mai ha estat tant necessitada de la Catalunya nacional", ja que per solucionar els dèficits en els serveis públics, les infraestructures, etc., al país "li cal més poder polític, més sobirania". "Mai com ara hi ha consciència a Catalunya que sense el poder polític, sense sobirania, no posarem solució als problemes de la Catalunya real", remarca.

Joan Puigcercós: Sota la crosta