lo carrer del riu

lo carrer del riu

22 de gener, 2010

L'Ajuntament d'Ascó votarà si acullen el cementiri nuclear dimarts que ve

La Fàbrica de Xocolata-2 Ascó 220110 COMr

L'Ajuntament d'Ascó ha convocat una sessió extraordinària del ple pel pròxim dimarts, dia 26, a les onze del matí, amb l'únic punt a l'ordre del dia de sotmetre a votació la candidatura del municipi a albergar el cementiri nuclear. Així, el consistori reconeix oficialment per primer cop el seu interès per albergar l'anomenat magatzem temporal centralitzat de residus nuclears de totes les centrals estatals. Ascó 220110 RAC1

El ple tindrà lloc just un dia abans que l'Associació de Municipis en Àrees amb Centrals Nuclears (AMAC) faci públic el nom dels municipis a la convocatòria i dos dies després de la manifestació convocada per grups ecologistes que s'oposen al projecte.

El ple de l'Ajuntament d'Ascó està format pels quatre regidors de CiU i un del PSC, a l'equip de govern, i quatre regidors independents a l'oposició. LaVanguardia: La candidatura de Ascó al ATC divide el sur de Catalunya

El Punt: L'Ajuntament d'Ascó presentarà la candidatura per acollir el cementiri nuclear

LaVanguardia: Ascó aprobará el martes su candidatura para acoger el cementerio nuclear

catalunyaPRESS: Les alternatives a Ascó

Opositors al cementiri nuclear escridassen Montilla en una visita al Priorat

Una quinzena de persones convocades per la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) han escridassat el president de la Generalitat, José Montilla, durant una visita aquest divendres a Capçanes, al Priorat. Els activistes portaven una pancarta que deia "No al cementiri nuclear", ja que pren força la possibilitat que es demani a l'Estat que l'instal·li a Ascó, i han lliurat a un membre de la comitiva del president la resolució del Parlament que rebutjava aquest tipus d'equipaments a Catalunya. Els manifestants han increpat el president dient-li que "sembla més un ministre que president de Catalunya". Montilla ha fet cas omís de la protesta i ha continuat la seva visita cap a la Cooperativa Agrícola de Capçanes.

CiU demana al batlle d'Ascó que no aculli el cementiri nuclear

La federació és contrària al magatzem però el "Baranetes" s'hi havia mostrat favorable Ascó 220110 CATinfo

Diputats, alcaldes i regidors de CiU a les Terres de l'Ebre han volgut deixar clara la posició contrària del partit a la ubicació del cementiri nuclear a Catalunya. Amb tot, i el fet que el municipi d'Ascó (Ribera d'Ebre), amb batlle de CiU, es postuli com un dels candidats a acollir el cementiri nuclear, va fer que ahir, en una reunió amb dirigents nacionals a Barcelona, es demanés al batlle d'Ascó que no presenti candidatura per acollir la instal·lació. CiU no ha deixat clar si expulsarà del partit el batlle i regidors si aquests fan cas omís d'aquesta petició. A més, CiU ha exigit al president Montilla que compleixi amb el mandat del Parlament.

elPeriódico: CiU demana a l'alcalde d'Ascó que no presenti candidatura al cementiri nuclear

ERC i ICV exigeixen al PSC i CiU que actuïn contra els seus regidors a Ascó

ERC i ICV es van quedar sols ahir en el seu objectiu de dinamitar la previsible aposta d'Ascó per acollir el polèmic magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus radioactius. Els dos partits exigeixen ara a CiU i el PSC que forcin els seus regidors a Ascó, amb govern municipal sociovergent, a votar en contra del cementiri nuclear. L'ecosocialista Joan Herrera fins i tot va demanar a CiU que expulsi del partit els regidors asconencs que avalin la candidatura a l'MTC. Però socialistes de l'Ebre i convergents continuen sense anar més enllà de la seva teòrica oposició a un MTC a Catalunya. De fet, el PSOE va trobar l'aliança de CiU per evitar al Congrés que el ministre d'Indústria hi hagi d'anar d'urgència per donar explicacions sobre el procés per escollir la seu del magatzem. BLOC DE PERE MUÑOZ: ELS CÀRRECS D'ERC DEL CAMP DE TARRAGONA CONTRA EL MTC A ASCÓ

CiU demana a ICV i ERC que deixin el Govern si Montilla no s'oposa al cementiri nuclear

Raimon-He mirat aquesta terra

CiU ha exigit al president Montilla que compleixi amb el mandat del Parlament que va aprovar una resolució en contra de la instal·lació del cementiri nuclear a Catalunya. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel ha demanat al Govern un posicionament sobre la qüestió i ha donat un missatge molt clar a ERC i ICV, instant-los a abandonar l'executiu 'si Montilla no s'oposa a acollir el cementiri nuclear'. Així s'ha pronunciat en una trobada de diputats, alcaldes i regidors de CiU a les Terres de l'Ebre per deixar clara la posició contrària del partit –tant a nivell territorial com nacional- a la ubicació del cementiri nuclear a Catalunya. CiU ha demanat a l'alcalde d'Ascó que no presenti candidatura per acollir la instal·lació tot i que no han aclarit si s'expulsarà del partit l'alcalde i regidors si aquests fan cas omís de la petició.

La central nuclear d'Ascó I es torna a connectar a la xarxa elèctrica després de dos mesos d'inactivitat

La central nuclear d'Ascó I s'ha sincronitzat a les dues menys sis minuts de la tarda d'aquest divendres a la xarxa elèctrica després de més de dos mesos d'inactivitat, segons ha informat l'Associació Nuclear Ascó-Vandellós II (ANAV). En aquest període, s'ha procedit a arreglar el mal funcionament de la turbina principal que alimenta els generadors de vapor.

La central estava aturada des del passat 18 de novembre quan es va registrar una parada automàtica del reactor degut al baix nivell de vapor A causat del funcionament incorrecte d'aquesta turbobomba d'aigua. Segons l'ANAV, aquesta incidència no ha tingut repercussions ni pels treballadors, ni per la població ni tampoc pel medi ambient. Com sempre, je, je!!!

Alfons López Tena rebutja d'encapçalar la consulta independentista de Girona

El notari i exvocal del Consell General del Poder Judicial espanyol (CGPJ) Alfons López Tena ha declinat la petició que ahir li va fer Girona Decideix perquè encapçalés la consulta independentista que es farà a Girona el 25 d'abril. Mitjançant un comunicat, Tena -juntament amb Marçal Orri i Jordi Anento- afirma: 'Entenem que la nostra presència a Girona faria més nosa que servei, des del moment que un sector significatiu discrepa de la pròpia existència de direcció executiva.'

Dels assistents a l'assemblea d'ahir, 145 van donar el 'sí' a López Tena com a director executiu, però hi va haver 9 vots contraris i 26 abstencions, provinents principalment d'assistents propers a la CUP. La formació independentista pretenia que Tena adoptés un paper de mer assistent tècnic, mentre que les decisions polítiques les prendria l'assemblea de Girona Decideix.

Avui: López Tena diu "no" a Girona Decideix

Barcelona Decideix afronta aquest dissabte la data de la consulta

La plataforma Barcelona Decideix celebra aquest dissabte la primera assemblea d'entitats ciutadanes per a l'organització de la consulta popular sobre la independència de Catalunya a la capital del país, amb l'establiment de la data com un dels principals temes a plantejar.

Un cop descartades les dates del 28 de febrer i del 25 d'abril, en què la consulta d'autodeterminació es prepara a més d'un centenar de municipis, a Barcelona el calendari encara està del tot obert.

Al darrer plenari de la coordinadora nacional de les consultes, fet dissabte passat, es va acordar una nova onada de consultes per al juny, en què es preveu que es faci a les ciutats de Lleida i de Cornellà de Llobregat.

Vila d'Abadal acusa el govern espanyol i la Generalitat de "bonisme" i de no afrontar el problema de la immigració

Josep Maria Vila d'Abadal 220110 CATr

L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ha acusat aquest divendres el govern espanyol i la Generalitat de practicar el "bonisme" i de no afrontar els problemes que l'arribada de la immigració ha comportat en alguns municipis.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Vila d'Abadal ha esperat que el debat sorgit arran de la seva proposta de no empadronar els sensepapers surti del circuit mediàtic, després que ahir el consistori informés que acata l'informe de l'Advocacia de l'Estat que ha assenyalat que la mesura incomplia la llei.

"Dir que la mesura és xenòfoba és d'una injustícia absurda, és minimitzar una cosa, i escurçar-la quan no la pots tractar a fons", ha assegurat. Ha acusat el govern espanyol de no estar portant a terme la seva feina i de no complir la llei d'Estrangeria, així com de no donar els recursos necessaris als municipis per afrontar la realitat social.

Empar Moliner: Vic, Vic, Vic, Vic, Vic! (Avui)