lo carrer del riu

lo carrer del riu

29 d’agost, 2008

Montilla: 'No es pot respondre amb imposicions a les raons de Catalunya'

El president del Govern, José Montilla, ha respost aquest divendres al vespre al vicepresident econòmic, Pedro Solbes, que no es pot respondre a la defensa d'un model de finançament "just" amb "imposicions".

Des de l'acte socialista que cada anys se celebra a Vilopriu, Montilla ha lamentat que "alguns" reclamin responsabilitat al govern mentre "s'espolsen les seves". El president de la Generalitat ha assegurat que si no s'aconsegueix un "encaix" amb les bases de l'Estatut d'Autonomia el país es veurà "desbordat" pel radicalisme de postures i el desinterès polític entre la població. Tot i això, Montilla s'ha mostrat optimista i afirma que al final "l'acord arribarà" però afirma que la posició que el Govern ha manifestat serà la mateixa i que no canviarà "ni per una oportunitat tàctica" ni unes "declaracions pujades de to".

VilaWeb/ElPunt: Montilla: 'No es pot respondre amb imposicions a les raons de Catalunya'

Puigcercós anuncia que 'vigilarà' que ningú es desmarqui del front comú

El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, ha afirmat aquest divendres que la seva formació mantindrà "la vigilància, el control i el zel" perquè ningú es desmarqui del front comú i tothom tingui voluntat unitària respecte l'arquitectura del model de finançament.

Puigcercós ha declarat que la seva formació més enllà de ser motor de la unitat dels partits, en vol ser "la garantia". En aquest punt ha recordat el polèmic acord entre ICV i la vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, i ha dit que "sort que ha passat ara".

Puigcercós ha informat dels acords presos en la reunió que ha mantingut amb els consellers, diputats i vicesecretaris generals d'Esquerra per parlar sobre el model de finançament.

La presidenta del CSN demana de comparéixer a Madrid per explicar els incidents d'Ascó i Vandellós

La presidenta del Consell de Seguretat Nuclear (CSN), Carmen Martínez Ten, ha sol·licitat comparèixer davant la comissió d'Indústria del espanyol per explicar l'informe anual de les activitats que l'organisme a dut a terme el 2007. Alhora, però informarà sobre l'expedient sancionador a la central nuclear Ascó I i sobre la pre-alerta d'emergència de diumenge passat a la central de Vandellòs II. De moment, no ha trascendit la data de la compareixença.

El CSN presenta anualment un informe en el qual es recullen les activitats de seguiment, avaluació i control de les instal·lacions nuclears i radioactives amb la finalitat de garantir la seguretat i la protecció radiològica de les centrals nuclears.

La Plataforma de la Terra Alta denuncia que el Govern autoritzi la línia d'evacuació elèctrica tot i el rebuig veïnal a la central eòlica de Pesells

Una seixantena d'activistes de la Plataforma per la Defensa de la Terra Alta s'han concentrat aquest divendres al matí davant les obres de la línia d'evacuació elèctrica prevista per a la central eòlica de Pesells, a Horta de Sant Joan, per recriminar al Govern que autoritzi aquesta obra, tot i el rebuig popular dels veïns del municipi, així com la manca d'algunes autoritzacions administratives del projecte eòlic. L'empresa Aerta ha aixecat catorze torres elèctriques per al ramal de la central dels Pesells fins al límit del terme de Caseres amb Horta de Sant Joan, fet que ha aixecat les protestes de la Plataforma, que ha acusat al Govern de voler 'humiliar' els veïns. Alternativa per Horta insta els regidors de l'Ajuntament a dimitir en bloc si el Govern declara d'utilitat pública la central eòlica de Pesells El regidor d'Alternativa per Horta (ApH), Jesús Carbó, ha instat els regidors de l'Ajuntament d'Horta de Sant Joan a abandonar la corporació si el Govern decideix declarar d'utilitat pública la central eòlica de Pesells. La proposta, presentada al ple d'aquest divendres, inclou la petició d'un estudi jurídic per determinar com aquesta situació podria entorpir la concessió de la llicència d'obres a l'empresa. L'alcalde, Àngel Ferràs (CiU), ha acusat el Govern de 'donar l'esquena' al municipi però ha descartat aquest extrem. El consistori s'aferra a la modificació de les normes subsidiàries que preveu prohibir la instal·lació les centrals eòliques al terme municipal.

Cervera es vesteix de foc per a l'Aquelarre

Desenes de milers de visitants passaran, aquest cap de setmana, per Cervera (Segarra), on avui comença l'Aquelarre. Foc, música i esoterisme són la recepta d'aquesta festa multitudinària, que se celebra des de fa trenta-un any. Avui al vespre, doncs, el correfoc i l'encesa del campanar donaran pas a tres dies frenètics. La música arribarà amb Manel, el Belda i el Conjunt Badabadoc i Pastorets Rock. Ara, el gruix de l'Aquelarre serà demà. En efecte, demà es faran els tres actes del gran espectacle: l'arribada de la cercavila, amb el ball de la 'polla' i la invocació, l'aparició del Mascle Cabró i l'Escorreguda. Entre acte i acte hi haurà correfocs i força formacions musicals, que ocuparan les places del barri antic de la ciutat, actuaran tothora: Naraina, la Salseta del Poble-sec, Sol i Serena, Habeas Corpus, Musaranya, etc. La Fira del Gran Boc s'obrirà dissabte a la tarda, amb una mostra de productes esotèrics, tallers de tarot, conferències i àrees de teràpies alternatives. També es podrà seguir l'Aquelarret, una cercavila en què els més petits demostren tot allò que han après durant la setmana als tallers.