lo carrer del riu

lo carrer del riu

03 de setembre, 2008

Manifestació a la Diada "per un Estat propi"

La societat civil es mobilitza al marge dels partits Diferents entitats oferiran una roda de premsa per a presentar la manifestació convocada per al proper 11 de setembre, amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, i que durà com a lema "Som una nació, volem un Estat propi. Alguns dels representants que assistiran a la roda de premsa són Joel Joan (Sobirania i Progrés); Alfons López Tena (Cercle d'Estudis Sobiranistes); Elisenda Romeu (Plataforma pel Dret de Decidir); Isabel Pallarès (Intersindical-CSC); Sergi Blàzquez (Plataforma pro-Seleccions Catalanes); Rafael Castellanos (La Xarxa d'Entitats); Arnau Flores (Ciemen); Josep Castany (Catalunya Acció); Pedro Morón de la Fuente (Catalonia Acord); Enric Padrosa (Associació Roca i Farreras) i Diego Arcos (Casal Argentí a Barcelona i Col.lectiu Immi.Cat). Altres de les entitats que també s'han adherit a la convocatòria són la Comissió Centenari Estelada; Estatpropi.cat; FNEC (Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya); Club FNEC; Associació Cultural Espai-Cat; Associació Catalana per la senyera més gran del món; Plataforma per la Sobirania (de CDC); ADAC (Girona); Fundació Societat i Cultura; Associació Cultural EspaiCat; Estudiants en Acció; Revista El Timbal (Baix Gaià); Pep Cruanyes (Comissió de la Dignitat); MAPA (Moviment Arenyenc per a l'Autodeterminació); o el Col.lectiu Joan Baptista Basset de Vilanova del Vallès.

El perímetre nuclear de Vandellòs fa pinya per millorar la seguretat

Els alcaldes de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, l'Ametlla de Mar, Tivissa, Mont-roig del Camp i Pratdip es reuniran la setmana que ve «per mirar de trobar fórmules de manera conjunta que puguin millorar els protocols de seguretat, per fer-los complir de manera efectiva i per mirar de tenir una comunicació més fluïda amb les centrals», segons va avançar ahir en un comunicat l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar. L'alcalde de la Cala, Andreu Martí, considera que les centrals nuclears «han de fer els deures perquè la població estigui tranquil·la» i que, en cas contrari, han de tancar les portes «per sempre».

VilaWeb/ElPunt: Front comú de l'àrea nuclear de Vandellòs per millorar la seguretat

Rubalcaba admet que Catalunya està "infrafinançada" i que les demandes de Montilla "no són un caprici"

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha admès aquest dimecres que Catalunya té un finançament "insuficient", i per tant, que la "queixa" de Montilla "no és un caprici".

No obstant, ha assegurat que Catalunya "ha d'entendre" que tot i que el seu govern "està disposat a millorar el seu finançament", "totes les comunitats autònomes tenen necessitats" i l'Estat "ha de veure el conjunt del país". "Els comptes", ha dit, "han de sumar 100".

Rubalcaba també ha admès que Catalunya històricament ha rebut un tracte "discriminatori i negatiu" per part de les inversions de l'Estat, un fet que segons ha afirmat es va començar a corregir a la disposició addicional tercera de l'Estatut.

VilaWeb/ElPunt: Rubalcaba admet que Catalunya, País Valencià i Illes estan infrafinançats

No diguis blat, si no és al sac i ben lligat!!!

El PSC, optimista amb el finançament perquè Espanya ja entén "les raons" catalanes Quan l'acord del tripartit i CiU per una carta catalana que estableixi els mínims irrenunciables en la negociació del finançament a Madrid encara no té data i segueixen els retrets entre socialistes i convergents per la poca discreció sobre les negociacions, el portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que hi ha raons per creure que l'executiu espanyol serà generós. Des del Parlament, Iceta ha apel·lat a un cert canvi de percepció des de l'Estat espanyol sobre la situació de Catalunya, i ha destacat que "cada vegada hi ha més gent de fora de Catalunya que reconeix que els catalans tenen part de raó, i que per tant, s'ha de fer alguna cosa".

El mateix Iceta ha exemplificat aquest optimisme revelant que "he sentit a dir a responsables autonòmics de molt nivell que, efectivament, l'actual model de finançament perjudica especialment Catalunya". Sense referir-s'hi explícitament, el portaveu del PSC ha inclòs en el llistat de dirigents espanyols el president de l'executiu espanyol, que dilluns passat va admetre que "Catalunya té raons" per voler canviar l'actual model de finançament.

D'altra banda, Iceta ha carregat contra CiU per la suposada filtració a la premsa de xifres concretes que s'haurien acordat en la taula de negociació dels partits catalans. CiU ha negat les filtracions, i insisteix que "ara el més important és fixar les bases del sistema, i quants diners de més haurà d'obtenir Catalunya".

El portaveu dels socialistes també ha responsabilitzat CiU del "fracàs estrepitós" del pacte del Majèstic que la federació nacionalista va firmar el 2001 amb l'executiu del PP presidit per José María Aznar. Segons el PSC, Catalunya en va sortir perjudicada perquè "no existeixen mecanismes d'actualització del sistema" ni mesures de revisió per a l'increment de la població.

El president de Castella-la Manxa troba "xocant" el front català

José María Barreda 030908 RAC1 El front comú català pel finançament "pot semblar xocant vist des de fora de Catalunya", segons el president de Castella-la Manxa. José María Barreda, que recentment ha proposat una reunió de barons socialistes per desencallar la negociació, assegura que les diferències del PSC amb els seus companys del PSOE són "de forma i de matís, més que no pas de fons". "Estic segur que si jo m'assec a parlar amb el president de la Generalitat, José Montilla, arribaríem a un acord", ha afirmat aquest dimarts en una entrevista a RAC-1.

Barreda admet que la trobada de líders del PSOE "no té data" perquè "encara estan pendents els congressos del partit a Madrid i a València, i el consell territorial encara no s'ha constituït formalment". Manté que la seva idea no pretén acorralar Montilla ni "posar-lo en cap compromís".

Després de declarar el "respecte" que sent per Catalunya com a "motor de la descentralització" de l'Estat que ha beneficiat Castella-la Manxa, Barreda ha explicat que entén que un govern de coalició, com el tripartit català, "ha de fer equilibris". També ha constatat que "a Catalunya moltes vegades els plantejaments territorials passen per damunt dels ideològics". Per Barreda, aquest fenomen, que ha afavorit el front català format pel tripartit i CiU –ara en perill–, "és lògic fins a cert punt, però s'ha de ser molt curós".

Pel que fa a la possibilitat que els diputats del PSC puguin votar contra els pressupostos generals de l'Estat si abans no hi ha acord pel finançament, el president manxec no vol "ni pensar-hi", ja que aquesta decisió "posaria el govern espanyol en una situació molt complicada". A més, creu que seria una "certa irresponsabilitat en un moment de crisi econòmica", perquè els pressupostos estatals poden incorporar mesures per pal·liar-la.

Barreda també ha opinat sobre la possibilitat, en debat permanent, d'un grup propi del PSC al Congrés. "Els diputats socialistes catalans tenen molta influència, i no els cal un grup propi", ha argumentat.

Greenpeace edita una guia per al sexe sostenible

L'organització ecologista Greenpeace Mèxic ha llançat per internet un decàleg de sexe respectuós amb el medi ambient. El document, titulat 'Guía Greenpeace per a un sexe amigable amb el medi ambient' es presenta sota el lema "Ser verd mai havia estat més eròtic". El primer consell: "Apaga els llums". Els manaments del sexe sostenible de Greenpeace fan referència també al fet que "Fruites de la passió... lliures d'OGM", suggereix a l'usuari que quan decideixi consumir guaraná, maduixes, esbarzer, mores, gerds, cireres o altres fruits afrodisíacs, s'asseguri que siguin orgànics, és a dir, "lliure de transgènics o pesticides". La guia també desaconsella consumir amb finalitats afrodisíaques "ostres i mariscs", perquè estan desapareixent dels oceans i recomana sabons i olis biodegradables. La llista té una referència a l'"Amor reciclat", que suggereix emprar envasos ja usats per col·locar-hi els condons, lubricants o joguines sexuals als dormitoris. "Fes servir ecolubricants" és el cinquè apartat del decàleg, que promou productes elaborats a base d'aigua, i no de petroli, com l'oli o la vaselina, i recorda que la saliva és el millor lubricant natural. El sisè punt es titula "Esclau de la passió, no del petroli" i adverteix del risc d'usar joguines sexuals fabricades amb Policlorur de Vinil (PVC), un material que genera "alguns dels químics més tòxics que existeixen". "Estalvia aigua en parella o grup" proposa als amants compartir el bany i "Llit sostenible". Els recomana assegurar-se que el somier on es col·loca el matalàs sigui de fusta certificada.