lo carrer del riu

lo carrer del riu

25 de febrer, 2008

El candidat d’ERC a les Terres de l’Ebre recorda que els candidats de CiU van recolzar Aznar i el PHN

El candidat d'ERC per la demarcació de Tarragona, Pere Muñoz, ha acusat els candidats de CiU Jordi Jané i Josep Maldonado de ser “un perill per les Terres de l’Ebre”, tot recordant que, d'una banda, com a diputats, tots dos van votar en la sessió d'investidura del 26 d'abril de 2000 a favor de José María Aznar com a president del govern espanyol i, posteriorment, a favor del PHN i del transvasament de l'Ebre. Muñoz ha acusat CiU de continuar instal·lada “en la vella cultura de l'aigua dels transvasaments” i ha reptat als dirigents del PSC a les Terres de l'Ebre a pronunciar-se sobre el complex d'oci dels Monegros i del Pacte de l'Aigua de l'Aragó.

El candidat al Senat ha criticat també la candidata de CiU, Imma Juan, “per ser el màxim exponent de la defensa del transvasament i de l'intent de vendre l'aigua del riu a canvi de compensacions des del Consorci per la Protecció de Delta de l’Ebre (CPIDE)”. Muñoz ha declarat que ERC defensarà els cabals ambientals de l'Ebre aprovats pel Govern de Catalunya.

Comiat a Palau i Fabre

Unes 250 persones han assistit al funeral per Josep Palau i Fabre, celebrat al Palau de la Generalitat i a qui el president català, José Montilla, ha definit com un "príncep de les nostres lletres, encara que alguns l'hagin volgut presentar com un príncep maleït".

Envoltat per diverses corones de flors, el fèretre amb les restes de l'escriptor ha estat el centre d'una cerimònia laica celebrada al saló Sant Jordi del Palau, en la qual la veu del mateix mort ha acomiadat la seva família, els seus amics i les personalitats de la vida cultural i política catalana que han assistit a aquest homenatge.

Amb la seva veu dient: "No crec en tu Senyor, però si hi ets, treu-me d'aquest engany d'una vegada i fes-me veure la teva cara", ha acabat una cerimònia en la qual la cantant Maria del Mar Bonet ha cantat a cappella Jo em donaria a qui em volgués.

Jo em donaria a qui em volgués,
com si ni jo me n'adonés,
d'aquest donar-me: com si ho fes
un jo de mi que m'ignorés.

Jo em donaria a qui es donés
a canvi meu per sempre més:
que res de mi no me'n quedés
en el no-meu que jo en rebés.

Jo em donaria per un bes,
per un de sol, però que besés
i del besat em desbesés.

Jo em donaria a qui em volgués,
com si ni jo me n'adonés:
com una almoina que se'm fes. (J.Palau i Fabre)

Viquipèdia: Josep Palau i Fabre

ERC denuncia que l'Estat només executa el 75% de les obres pressupostades a Catalunya enfront del 102% a Madrid

Els candidats d'ERC per Tarragona i per Barcelona, Lluís Aragonès i Joan Ridao, respectivament, han denunciat aquest dilluns al migdia la "baixa execució" de les obres pressupostades a Catalunya que, segons diuen, no arriben al 75%. Ho han comparat amb el nivell d'execució de la comunitat de Madrid, que arriba al 102%. Aragonès ha exigit que a Catalunya s'arribi almenys a un nivell pròxim al 100%.

Per exposar aquesta denúncia i les propostes dels republicans en matèria d'infraestructures, els candidats han triat l'encreuament un punt de la carretera N-340, entre Tarragona i el Morell, on fa cinc dies –un dia abans de la campanya- van començar les obres de l'autovia A-27, Tarragona-Montblanc, amb tres anys de retard, ja que està pressupostada des del 2005. "L'A-27 és el paradigma del grau d'execució a Catalunya", ha dit Aragonès.