lo carrer del riu

lo carrer del riu

15 de novembre, 2007

Blade Runner: The Final Cut

El novembre del 2019, a Los Angeles, uns policies especials es dediquen a detectar i perseguir uns clons que s'han rebel·lat contra el seu destí. Coincidint amb el seu 25è aniversari, el productor Charles Lauzirika s'ha encarregat de la restauració i la revisió digital d'aquest visionari clàssic que manté els canvis realtizats per Scott el 1992, com la desaparició del final feliç imposat en la seva estrena pels directius de Warner. En aquell seqüència, Deckard, el caçador de replicants a qui dóna vida Harrison Ford, i l'androide de la que s'ha enamorat (Sean Young) volen cap a un destí més esperançador. També eliminava la veu en 'off' i afegia l'onírica seqüència de l'unicorn que posa en qüestió la principal tesi del relat, ja que en aquell moment és quan Deckard es qüestiona la seva identitat.

Blade Runner Final Cut Trailer

Els catalanoparlants no t'anllorarem !!!

El president del Congrés abandona la primera línia política

Ha anunciat que no repetirà com a diputat i, per tant, no optarà a continuar en el seu actual càrrec. Des que es va filtrar que el PSOE volia proposar l'exministre de Defensa José Bono com a futur president de la cambra, sempre que els socialistes guanyin les eleccions generals, Marín va deixar clar que no competiria per un lloc polític.

En tot cas, Marín abandonarà el Congrés amb la "satisfacció" d'haver estat un president del Congrés "independent". Marín serà recordat sobretot per la seva intolerància davant els diputats d'ERC que intentaven utilitzar el català al Congrés.

La Federació Llull engega una campanya per commemorar els 300 anys de la Guerra de Successió

Lleida 171107 CATr La Federació Llull, formada per Acció Cultural del País Valencià, Obra Cultural Balear i Òmnium Cultural, engega una campanya per commemorar els 300 anys de la pèrdua de les llibertats dels Països Catalans, que va iniciar-se el 1707 amb la derrota d'Almansa i la caiguda de València i va culminar el 1714 amb la caiguda de Barcelona i, un any més tard, de Mallorca.

Des de la Federació Llull es vol commemorar els 300 anys de la Guerra de Successió i reivindicar els drets històrics dels catalans, però 'no vol dir viure en el passat, sinó refermar la lluita per recuperar els nostres drets i construir un futur en llibertat'. Per això, des de la societat civil organitzada, es vol recordar 'la nostra història i treballar conjuntament per avançar cap a la plenitud dels Països Catalans'.

La campanya '300 anys. Caminant cap al futur. 1707-1714 / 2007-2014' es desenvoluparà fins al 2014, tot seguint la cronologia de la Guerra de Successió, mitjançant un gran esdeveniment anual i diverses activitats que permetin crear espais de participació, intercanvi i reivindicació arreu del territori. La campanya es farà cronològicament a Lleida, a Tortosa, Alacant, València, Girona, Mallorca, Vic i Barcelona.

Sobirania i Progrés demanda a Adif i Renfe per perjudicis

La plataforma Sobirania i Progrés ha presentat, en una roda de premsa aquest dijous 15 de novembre, una demanda col·lectiva contra les empreses públiques Administració de Infraestructures Ferroviàries (ADIF) i la Red Nacional de Ferrocarriles Españoles (RENFE) per l'incompliment de la delegació que l'estat espanyol els fa per a que prestin els serveis de rodalies.

En la roda de premsa han intervingut el president de Sobirania i Progrés, Joel Joan; l'advocat encarregat de redactar la demanda, Jordi Cortada; i una de les membres impulsores de la plataforma, Elisenda Paluzie. Aquesta demanda reclama indemnitzacions individuals per danys i perjudicis ocasionats per la suspensió temporal del servei de rodalies.

Tornen les "MANIS" !!!

12.000 estudiants es manifesten arreu de Catalunya contra el pla Bolonya

Prop de 3.500 estudiants s'han manifestat pels carrers del centre de Barcelona per protestar per la implantació de l'espai únic europeu d'educació superior (EEES), que discrimina les rendes més baixes ja que causarà l'encariment dels estudis.

La marxa, convocada per la Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública, ha començat aquest migdia a la plaça de la Universitat i s'ha acabat al campus de la Universitat Pompeu Fabra de la Ciutadella.