lo carrer del riu

lo carrer del riu

26 de maig, 2009

Oriol Junqueras: 'Cal recordar que la família de Vidal-Quadras es dedicava a traficar amb esclaus al segle XIX'

El candidat d'ERC a les eleccions europees, Oriol Junqueras, va assegurar aquest dilluns que la família del número 4 del PP a les eleccions europees, Aleix Vidal-Quadras, es dedicava a 'traficar amb esclaus' en l'època del romanticisme, el segle XIX. Junqueras, que és historiador, va entrar al cos a cos amb Vidal-Quadras després que aquest hagués afirmat que un vot que no sigui a PSOE o PP és 'irrellevant', 'testimonial' i 'romàntic'. 'El senyor Vidal-Quadras pot ser que no sàpiga que és el romanticisme o que el menyspreï, perquè en la seva època a tot Europa la seva família es dedicava a una cosa tant poc ètica i tant pràctica com a traficar amb esclaus', va afirmar.

Un possible error a les vàlvules de seguretat del pressionador obliga Ascó II a desconnectar-se de la xarxa

Ascó 260509 RAC1

La central nuclear Ascó II ha iniciat el procés de baixada de potència per desconnectar-se de la xarxa elèctrica. Segons han informat el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) i l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs (ANAV), el titular ha decidit aturar la central per comprovar el possible desajust del punt d'obertura de dues vàlvules de seguretat del pressionador, ja que diumenge es va detectar el desajust de les mateixes vàlvules en el grup I d'Ascó, que està parat per fer la recàrrega de combustible. Les vàlvules de la unitat I ja han estat reajustades. Pel que fa al grup II, el titular comprovarà les vàlvules i, si és necessari, les reajustarà, per poder tornar a connectar-se a la xarxa. Segons el CSN, aquest succés no ha suposat cap risc per als treballadors, la població o el medi ambient com sempre i us convida a un bocata i un refresc quan vulgueu.

Tancada de treballadors d'Ercros a Flix i Tarragona contra els acomiadaments

El grup químic Ercros presentarà avui al Ministeri de Treball un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afecta 410 treballadors a tot l'Estat, 113 dels quals a Catalunya, segons la documentació que la companyia va facilitar ahir als sindicats i que coincideix exactament amb l'anunciada ja fa dies pel grup. Les plantes més afectades al país són les de Flix, amb 51 acomiadaments i 24 suspensions temporals de contracte, i la de Tarragona, amb 28 acomiadats, motiu pel qual un grup de treballadors es van tancar ahir a les dues plantes. Els sindicats ja han convocat un acte de protesta el 3 de juny a tots els centres del grup.

Otegi agraeix a Iniciativa Internacionalista que permeti a l'esquerra abertzale "recuperar la veu"

El portaveu de l'esquerra abertzale, Arnaldo Otegi, ha afirmat aquest dimarts durant un acte polític organitzat per Iniciativa Internacionalista a Pamplona que aquesta candidatura representa "una alenada d'aire fresc" per a l'esquerra abertzale, que així pot "recuperar la veu, si més no durant 15 dies", en referència a la durada de la campanya de les eleccions europees.

Otegi, que ha participat com a convidat en un acte d'Iniciativa Internacionalista-La Solidaritat entre els Pobles (II-SP) a Pamplona amb dos candidats de la llista, ha reitera la seva petició "al poble abertzale d'esquerres" per a que voti per aquesta candidatura.

A més, ha agraït l'acte "valent" d'II-SP d'haver convidat a un membre de l'esquerra abertzale a participar en un acte de campanya.

Isabel-Clara Simó: Com els pica el Barça!

Els triomfs del Barça molesten molt més del que ens imaginem. I no sols a Madrid, sinó a tot Espanya. Cada vegada que hi ha hagut alegries culers, han estat seriosament analitzades, amb el nas aixecat, com aquell qui ensuma merda. "Madridista el qui no boti!", el crit de Piqué a la celebració de la Lliga, és una frase festiva, típica entre rivals. Doncs creu-t'ho: severs comentaristes espanyols han dit que "Piqué ya ha hecho de Eto'o", en al·lusió a una frase, aquesta sí, ofensiva, que va dir fa unes temporades el camerunès, i de la qual va demanar perdó en públic, un perdó que els malhumorats i rancuniosos comentaristes espanyols no deuen recordar. Crida l'atenció que cap informador, de cap pelatge polític, fes esment de l'Esperança Aguirre, que, quan temps enllà, el Getafe va marcar cinc gols al Barça, va sortir al carrer a cridar contra Catalunya. Tota una presidenta, no qualsevol. Però és coherent, perquè és el mateix personatge que es fa referir (quan l'opa de Gas Natural) a Catalunya com a "el extranjero". Esperanza Aguirre 260509 COMr

Les passions futboleres són de vegades molt intenses. Hi ha qui diu que més val barallar-se sobre la gespa que no en camps de batalla, cosa que em sembla ben sensata. De fet, i segons diu la psiquiatria, l'esport és el millor camí per calmar la ira i algunes formes d'angoixa. Ara bé, tot aquest malhumor, que arriba a l'extrem que alguns informadors ni tan sols esmenten els triomfs del Barça, perquè la notícia és, diuen, qui serà el nou president del Reial Madrid, patirà una licantròpica transformació demà: si guanya el Barça, haurà triomfat un equip espanyol i, per tant, Espanya; si perd, hauran perdut "los catalanes, que han volado demasiado alto". M'hi jugo un peix.