lo carrer del riu

lo carrer del riu

24 d’octubre, 2008

Els ecologistes diuen que el projecte del magatzem de residus és un «xec en blanc» a la indústria nuclear

Autoritzar el magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus d'alta activitat radioactiva sense haver acordat abans un calendari de tancament de les centrals és donar un xec en blanc a la indústria nuclear perquè pugui disposar d'unes instal·lacions que li permetran continuar funcionant durant les pròximes dècades. Així ho entenen Greenpeace, Ecologistes en Acció i el Grup de Científics i Tècnics per un Futur no Nuclear, de la coordinadora Tanquem les Nuclears-100% Renovables.

Els ecologistes alerten del risc que suposa allargar el funcionament de les plantes atòmiques fins als «40, 60 o 80 anys», que és el que pretenen les companyies elèctriques propietàries de les centrals.

VilaWeb/ElPunt: El projecte del magatzem de residus és un «xec en blanc» a la indústria nuclear, segons els ecologistes

VilaWeb/ElPunt: L'Ametlla tampoc el vol

Alego: ERC DE LA RIBERA D' EBRE DEMANA LLEIALTAT INSTITUCIONAL A L' ALCALDE D' ASCÓ

El bloc de Lluís Salvadó: El Cementiri Nuclear de Convergència

El conte del dia: La madrastra, convençuda que ZP serà al ball internacional

carnet de ball 241008 COMr La vicepresidenta primera del Govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, s'ha mostrat "convençuda" aquest divendres que ZP serà present "en totes les reunions" de líders internacionals que es produiran en els pròxims dies. Incloent-hi la cimera financera internacional de Washington del 15 de novembre. "Estic convençuda que ZP estarà a Washington", ha recalcat, negant així que la secretària d'Estat nord-americana, Condoleezza Rice, li hagi comunicat oficialment que Espanya no hi participaria, com s'havia especulat.

Catalunya deixa fora Espanya

La selecció espanyola no participa a la Copa d'Europa de bitlles perquè ho fa la catalana Catalunya està participant en la Copa d'Europa de Bitlles a Duisburg (Alemanya). La presència de la selecció catalana ha motivat que, automàticament, Espanya no estigui present en aquest torneig. Des de la Federació Espanyola de Bitlles (FEBolos) han comentat que "la llei impedeix que Espanya competeixi contra una selecció autonòmica al mateix nivell en una competició internacional. Per aquest motiu Espanya no està disputant el torneig de Duisburg". L'article 4 del Capítol I del Reial Decret 2075/1982, de 9 de juliol, sobre activitats i representancions esportives internacionals indica que "no s'autoritzaran en cap cas competicions internacionals de les compreses en aquest capítol amb seleccions d'altres països si la representació espanyola no s'estableix igualment amb la categoria de Selecció Nacional".

La Copa d'Europa és la primera competició oficial sota el paraigua de la Federació Internacional (FIQ) en que participa Catalunya, després de guanyar el darrer recurs presentat per la FEBolos en contra del seu reconeixement oficial. Un tribunal suís va donar la raó a la Federació Catalana a mitjan d'octubre. A l'estiu de 2007, Catalunya ja va participar un torneig sub-23 als Estats Units.

A Duisburg hi participen 42 països, entre els quals hi ha França, Alemanya, Itàlia, Anglaterra, Holanda, Noruega, Rússia o Bèlgica.

Les JERC presenten la campanya "Espanya és crisi"

La culminació de la campanya serà el pròxim 6 de desembre coincidint amb el 30è aniversari de la Constitució espanyola Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) han presentat aquest matí la campanya Espanya és crisi. La Campanya neix amb la voluntat de donar resposta a l’actual situació econòmica, política, social i ambiental des d’una òptica independentista i en clau de Països Catalans, i vol evitar que l’Estat utilitzi la situació internacional com a excusa per a negar allò que és nostre. En aquests moments és imprescindible que l’independentisme pugui donar respostes a les principals problemàtiques, al mateix temps que assenyala la responsabilitat de l’Estat espanyol en bona part d’elles.

L’objectiu de la campanya és demostrar que la independència és la única solució realment vàlida a les problemàtiques denunciades en la campanya i mobilitzar el jovent dels Països Catalans, així com servir de plataforma per aglutinar les principals reivindicacions independentistes actuals: nou finançament, retallada estatut…

CCOO i UGT no secundaran la vaga a l'educació pública a Catalunya

Els sindicats CCOO i UGT no secundaran la vaga del 13 de novembre convocada pels sindicats majoritaris del sector de l'educació pública (USTEC-STEs, USOC, ASPEPC i CGT) contra la llei d'educació de Catalunya (LEC). El 47% de les bases dels dos sindicats així ho ha decidit, enfront del 45% que ha votat a favor de la protesta. Tanmateix, CCOO i UGT han dit que farien mobilitzacions i una recollida de signatures per protestar contra la LEC. La portaveu de CCOO, Montse Ros, ha demanat als sindicats convocants que reconsiderin el calendari de protestes per tal de fer un nou calendari tots plegats i anar a una mobilització social conjunta: 'apreciem la unitat sindical, tot i que no l'hem tinguda mai', ha dit.

USTEC-STEs

CCOO

La Generalitat s'oposa al domini .bcn

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat, Jordi Bosch, ha dit que veia amb preocupació i, de moment, també amb oposició el projecte de candidatura de domini .bcn que ha presentat avui l'Ajuntament de Barcelona. 'No m'agrada que la iniciativa sorgeixi de l'ajuntament i que s'encari des d'un punt de vista publicitari', ha declarat Bosch, per qui el primer efecte que tindria el .bcn seria la pèrdua de pes i l'afebliment del .cat. En aquest sentit, ha explicat: 'Catalunya no té la fortalesa que tenen altres estats, i el projecte del .cat se'n ressentiria, perquè perdria un aliat tant important com Barcelona. Catalunya necessita Barcelona, que ha de jugar el paper de capital. Però el model actual de Barcelona és el de ciutat-estat, renunciant a liderar el projecte de Catalunya. Tot plegat em fa pensar que qui hagi ideat el .bcn té una idea de Catalunya com a àrea metropolitana de Barcelona'.

Bosch també ha dit que el .bcn pot generar situacions de confusió que perjudicarien el mateix .bcn. 'Com els explicaríem a grans empreses internacionals que han adoptat el .cat, com Google i Microsoft, que el cap i casal de Catalunya no aposta pel .cat?'.

Oriol Junqueras: Entre Espanya i Itàlia

Uns mesos enrere, José Luis Rodríguez Zapatero va anunciar que Espanya havia superat Itàlia en el producte interior brut per càpita, i la claca mediàtica espanyola va aplaudir amb entusiasme l'enèsim joc de mans del seu malabarista preferit. Un cop més, però, tots ells havien oblidat que fins i tot els més creatius i extravagants dels artistes de circ han d'aterrar de tant en tant. En realitat, la pirueta tan sols resulta meritòria si caus dret i de peus, i, de fet, l'opció de contactar amb el terra amb qualsevol altra part del cos acostuma a ser molt dolorosa. En aquest sentit, les xifres resulten força contundents. La taxa d'atur espanyola és del 10,4% davant del 7,1% de la italiana. El dèficit de la balança exterior espanyola, de 96.000 milions d'euros, multiplica per deu el dèficit de la italiana, que és de 9.500 milions d'euros. En el segon trimestre del 2008, el sector de la construcció a Espanya ha caigut un 15,6%, mentre que a Itàlia ha crescut un 1,3%. De fet, per mantenir els nivells de consum i d'inversió del 2007, l'Estat espanyol necessita una injecció de 9.000 milions d'euros mensuals procedents de l'exterior, just en el mateix moment en què les finances internacionals estan en crisi. I, probablement, això ajuda a entendre que al juliol els comptes públics espanyols ja presentaven un dèficit de gairebé 10.000 milions d'euros. Durant la darrera dècada, Espanya ha viscut a crèdit amb uns tipus d'interès reals pràcticament irrisoris a causa de l'elevada inflació. En realitat, però, l'única variable clau per a un creixement econòmic sostingut és la productivitat. I, una vegada més, tant a Catalunya com a Itàlia, la indústria serà la millor garantia davant les turbulències dels propers anys.