lo carrer del riu

lo carrer del riu

24 d’octubre, 2008

Catalunya deixa fora Espanya

La selecció espanyola no participa a la Copa d'Europa de bitlles perquè ho fa la catalana Catalunya està participant en la Copa d'Europa de Bitlles a Duisburg (Alemanya). La presència de la selecció catalana ha motivat que, automàticament, Espanya no estigui present en aquest torneig. Des de la Federació Espanyola de Bitlles (FEBolos) han comentat que "la llei impedeix que Espanya competeixi contra una selecció autonòmica al mateix nivell en una competició internacional. Per aquest motiu Espanya no està disputant el torneig de Duisburg". L'article 4 del Capítol I del Reial Decret 2075/1982, de 9 de juliol, sobre activitats i representancions esportives internacionals indica que "no s'autoritzaran en cap cas competicions internacionals de les compreses en aquest capítol amb seleccions d'altres països si la representació espanyola no s'estableix igualment amb la categoria de Selecció Nacional".

La Copa d'Europa és la primera competició oficial sota el paraigua de la Federació Internacional (FIQ) en que participa Catalunya, després de guanyar el darrer recurs presentat per la FEBolos en contra del seu reconeixement oficial. Un tribunal suís va donar la raó a la Federació Catalana a mitjan d'octubre. A l'estiu de 2007, Catalunya ja va participar un torneig sub-23 als Estats Units.

A Duisburg hi participen 42 països, entre els quals hi ha França, Alemanya, Itàlia, Anglaterra, Holanda, Noruega, Rússia o Bèlgica.