lo carrer del riu

lo carrer del riu

27 d’agost, 2007

Carod-Rovira creu que l'actitud de Madrid fomenta l'independentisme.

El vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Josep Lluís Carod-Rovira, va asegurà ahir a Sant Feliu de Guíxols (Girona) que "l'Estat ajuda a crear conciència independentista per fatiga, atès que tot el que ve d'España i de Madrid no funciona, com Renfe, l'Ave o Aena". Carod-Rovira fixa el 2014 com a data per convocar un referèndum d'independència usant vies "democràtiques i pacífiques".

Carod s'ha mostrat convençut que actualment hi ha més persones que se senten independentistes que fa 30 anys.

El vicepresident de la Generalitat i líder d'ERC, Josep Lluís Carod-Rovira, ha carregat contra el president de l'estat espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero i ha dit que el seu projecte d'estat "no passa de l'amabilitat, la correcció i l'educació". "Zapatero ha estat incapaç d'impulsar un projecte d'estat plurinacional com recomanaria el sentit comú", ha declarat.

Carod-Rovira ha dit que la gestió de l'estat a Catalunya està "ajudant" a que cada vegada hi hagi més independentistes. "Tot el que ve de Madrid no funciona ni amb rodes i el que gestionem des d'aquí no comporta problemes", ha justificat Carod qui s'ha fixat pel 2014 –quan farà 300 anys que Catalunya va perdre la condició d'estat- la data per convocar un referèndum per decidir si Catalunya vol ser independent.

En aquest context, el líder d'ERC ha declarat que el 2014 "seria una bona data" perquè Catalunya decidís si vol ser un país sobirà. "Caldrà buscar una majoria de parlamentaris que defensin un país sobirà més enllà del partit que siguin", ha declarat el republicà que ha apostat per la independència usant "les vies democràtiques i pacífiques".