lo carrer del riu

lo carrer del riu

13 de setembre, 2007

I això no fa més que començar !!!

Dimiteix la junta directiva del Fòrum Ermua després de l'anunci del seu president de participar en el partit de Rosa Díez La Junta directiva del Fòrum Ermua ha dimitit en ple aquesta tarda després que el seu president, Mikel Buesa, anunciés a principis d'aquest mes la intenció de participar en el nou partit que impulsen Rosa Díez i altres membres de Ja N'hi ha Prou.

Segons ha explicat a Efe Buesa, aquesta decisió s'ha produït després que ell es negués "a assumir la responsabilitat de ser responsable del deteriorament de la imatge de fòrum", cosa que segons ha dit, se li ha atribuït arran de la seva decisió.

En concret, ha explicat que després d'anunciar el seu propòsit de participar en Plataforma Pro [el nou partit de Rosa Díez], la vicepresidenta del Fòrum, Inma Castilla de Cortázar, va realitzar unes declaracions en què es "dubtava" de la seva honorabilitat i en què es "falsejava" la realitat.

Rebuig de la petició de dimissió

Buesa ha explicat que, en una reunió precedent a aquesta, se li va demanar que dimitís. Ell s'hi va negar i afirma que va exigir que si es volia prescindir d'ell havia de dimitir tota l'Executiva, composta per deu persones.

I ha estat precisament avui quan s'ha produït aquest fet, segons ha afegit Buesa, que ha explicat que està previst que sigui l'Assemblea General del Fòrum Ermua la que diumenge que ve, 23 de setembre, elegeixi en una reunió a Vitòria la nova junta directiva.

Joel Joan es declara "evidentment enemic d'ETA"

"VAIG FER UN MÍTING PACIFISTA" Joel Joan 130907 RAC1 L'actor Joel Joan ha afirmat en declaracinos a Rac-1 que "estic contemplant" (anar als tribunals), "perquè no pot ser que delirem situacions, que t’acusin" arran de la polèmica per les seves declaracions durant la Diada. "Se m’ha acusat -ha insistit- d’una cosa gravíssima" i que "evidentment em declaro enemic d'ETA, sempre m’he declarat antiviolent, antiguerres, tota la meva vida". "Aquí el que ha passat és que un periodista, molt malintencionadament, va interpretar unes paraules a la seva manera", ha reiterat. L'actor ha insistit que "vaig fer un míting pacifista, crec que la democràcia és l’única via vàlida per funcionar; criticava molt durament l’article 8 de la Constitució, que nega la democràcia".

Tivissa: Ple extraordinari per discutir la moció que demana la retirada del P.O.U.M.

Notícies fresques de Tivissa a "El cartipàs de l'Amable" “No tindria sentit portar a l’aprovació inicial un document sense tenir la garantia que s’aprovés, no es farà i llest, així de senzill” Dixit Jordi Jardí, Alcalde.

Amb aquestes paraules es despatxa l’alcalde de Tivissa al Diari de Tarragona d’avui fent referència al P.O.U.M., del que afirma que malgrat ser el projecte més destacat d’aquesta legislatura, paralitzarà la seva aprovació si la moció presentada per Iniciativa-EPM s’arriba a aprovar.

En aquest sentit caldrà veure quin serà el vot de la regidora d’AISA-FIC de la Serra d’Almos, doncs Iniciativa-EPM compta amb tres vots als que cal sumar-hi el vot del regidor d’ERC que, segons el diari El Punt, ja va confirmar el seu vot favorable a la moció. Així tenim, d’una banda, els quatre vots favorables a la retirada del P.O.U.M. d’Iniciativa-EPM i d’ERC i, d’altra banda, els quatre vots en contra de l’equip de govern de CIU. Segons informa la premsa, aquesta nit és reuniran en assemblea AISA-FIC per determinar el sentit del seu vot.

El ple està convocat pel divendres a les 20 hores segons m’informen regidors de l’oposició que, d’altra banda, em comenten que s’han assabentat de la convocatòria del ple per la premsa matutina, doncs fins ben entrada la tarda no han rebut cap comunicació de convocatòria pel plenari del divendres.

-Tots esperarem amb candeletes los vidios del Ple.

Que es cou al País Basc ?

"Tots els presidents espanyols han caigut pel tema basc" Entrevista de Saül Gordillo a Joseba Egibar, president del PNB a Guipúscoa, diputat i portaveu nacionalista al Parlament Basc, en un context polític decisiu per al futur immediat del País Basc. Trobareu el material de l'entrevista, efectuada el 14 de març de 2007, al YouTube a saul.cat TV.

Després de l'atemptat de Barajas i amb les eleccions locals i forals a tocar, "el drama que té l'esquerra abertzale i tenim és que falta molt poc temps per resoldre molts problemes, estem parlant de quinze dies o tres setmanes màxim". Això, segons Egibar, s'ha de traduir en un anunci de distensió definitiva per part d'ETA o alguna cosa semblant perquè amb la ruptura unilateral de l'alto-el-foc permanent ETA "ha perdut la credibilitat". El líder guipuscoà del PNB veu a Zapatero "absolutament a la defensiva". "El polític que esmorza amb enquestes i sensacions que li van traslladant i no té una idea fixa de què vol aconseguir, té un alt risc d'equivocar-se. En aquest sentit, Zapatero està demostrant ser un president fràgil." Egibar critica la gestió del govern espanyol amb el cas De Juana Chaos.

Egibar creu que el PNB guanyarà als tres territoris en les properes eleccions municipals i forals del 27 de maig. Manté que l'esquema del tripartit (PNB-EA-EB) és vàlid per als pactes postelectorals, i destaca que el nerviosisme d'UPN indica el possible tomb electoral a Navarra. "Ningú està dient que Navarra hagi de pertànyer per imposició a una unitat política que no desitgi."

Egibar sosté que malgrat que s'hagi aturat el pla Ibarretxe a Euskadi tard o d'hora hi haurà referèndum d'autodeterminació. "Sociològicament, la immensa majoria d'aquest poble, inclús electorats del PP i del PSOE, admet que el poble basc existeix, que té identitat política i ha de tenir dret a decidir. (...) Aquesta és la gran aportació, amb perspectiva històrica, que ha fer Ibarretxe."

"Tots els presidents espanyols des de la transició (Suárez, Calvo-Sotelo, Felipe González i Aznar), tots ells, han deixat de ser presidents pel tema basc." Avís per a navegants. O Zapatero fa d'home d'Estat aprofitant que té el suport de la cambra o, segons Egibar, acabarà en la trampa del PP. "I entre l'original [PP] i la fotocòpia [PSOE], la gent es queda l'original."

El PNB discrepa de l'esquerra abertzale en supeditar l'alto-el-foc definitiu a l'acord polític. "No pots condicionar el futur d'aquest poble a què s'admeti el teu plentejament polític. La lluita armada s'ha acabat. El drama d'ETA és que concep la lluita armada com a lluita política, però la lluita política no necessita l'acompanyament de la lluita armada. Aquesta és la disjuntiva."

"El PP s'ho juga tot a una carta. Sap que no té companys de viatge. O té majoria absoluta o seguirà a l'oposició. Però s'està equivocant perquè el PP no va al centre sinó que s'instal·la a la dreta i aixopluga l'extrema-dreta. En les dues Espanyes, és probable que l'altre bàndol [l'esquerrà] reaccioni amb un reagrupament de vots."