lo carrer del riu

lo carrer del riu

25 de juliol, 2009

ERC alaba 'l'actitud constructiva' de CiU al ple sobre finançament i demana que a les Corts faci costat al Govern

Ja ha arribat l'hora de mirar 'la lletra menuda de l'acord de finançament' El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha alabat aquest dissabte 'l'actitud constructiva' de CiU el dia després del ple monogràfic sobre finançament celebrat al Parlament. 'CiU ha passat del no perquè no a una situació molt semblant a la del PP, que és agafa el diners i corre', ha ironitzat Ridao.

'Però, malgrat tot, crec que l'actitud de Convergència i Unió va ser constructiva, cosa que valorem positivament i en prenem nota, i ara és el moment que a les Corts faci costat al Govern', ha assenyalat el secretari general d'ERC, que acompanyat del conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha inaugurat el Museu Josep Irla de Sant Feliu de Guíxols.

Joan Ridao: “No podíem tornar a estigmatitzar ERC trencant” (Avui)

Joan Saura anuncia que no es presentarà a candidat d'ICV en les properes eleccions al Parlament del 2010

Sense cap ànim de voler-li xafar la guitarra, millor el Romeva que l'Herrera!!! El president d'ICV acaba d'anunciar que no es presentarà com a candidat d'ICV per a les properes eleccions al Parlament al 2010. Ho ha fet després del Consell Nacional que el partit ha celebrat a Sant Adrià del Besòs.

Saura ha dit que fa temps que tenia presa aquesta decisió i que ho pensava fer públic durant el Consell Nacional. Tot i això, ahir divendres ho va anunciar a alguns membres de la direcció del partit, exactament a Joan Herrera, Jordi Guillot i Jaume Bosch, perquè estava segur que en respectarien el secret.

Els 30 anys de carrera política en primera línia i el bon moment polític del govern català i d'ICV són els principals motius que han dut Saura a prendre aquesta decisió. "Un canvi que donarà impuls al govern i al partit" perquè els canvis s'han de fer "quan les coses van bé", ha assegurat el conseller.

Sense donar cap nom, Saura ha dit saber qui seria un bon candidat per a substituir-lo a les primàries de l'any que ve, "tinc el cap qui ha de ser la persona", però no ha donat cap altra pista. Pistes que es posaran sobre la taula en el proper Consell Nacional del partit de mitjans de setembre, on es posarà en marxa l'estratègia electoral i l'elecció de candidats.

Tot i la decisió, Saura, continuarà com a conseller d'Interior i Relacions Institucionals i com a president de la formació ecosocialista.

Avui: Miralles creu que Saura ha fet l'anunci en un bon moment perquè "ara no hi ha problemes"

Avui: El PSC expressa el seu “respecte i admiració” pel conseller d'Interior

Avui: Ridao reconeix la trajectòria política de Saura i considera "saludable" el relleu al capdavant dels partits

La directiva del Palau es planteja el cessament de Millet

L'encara president de la Fundació Orfeó Català–Palau de la Música, Fèlix Millet, podria tenir les hores comptades al capdavant de la prestigiosa institució. La directiva del Palau planteja el cessament de Millet després que la Justícia investigui la presumpta desviació de 2 milions d'euros. Malgrat el reconeixement del treball desenvolupat per Millet per dur a terme la remodelació de l'edifici modernista, els membres del patronat consideren que l'actual situació perjudica la institució i lamenten que l'encara president no hagi convocat cap reunió extraordinària ni hagi defensat públicament la seva innocència.

Avui: González-Sinde diu que es protegiran les aportacions públiques al Palau de la Música

Berlusconi amaga 30 tombes fenícies a la seva vil·la de Sardenya

Després de festes privades pujades de to i suposats vincles amb la Màfia, el primer ministre italià, Silvio Berlusconi, es troba ara enmig d'una nova polèmica relacionada, en aquest cas, amb l'existència de restes arqueològiques als terrenys de la seva residència a Sardenya, Villa Certosa. El Partit Demòcrata, principal formació a l'oposició, va exigir ahir a Berlusconi que respongui davant el Parlament sobre les trenta tombes fenícies que, segons el mateix Cavaliere, hi ha als terrenys de Villa Certosa. La petició la va fer el senador demòcrata Andrea Marcucci, després de la publicació, per part del setmanari L'Espresso, de l'última tanda de gravacions realitzades d'amagat per la prostituta de luxe Patrizia D'Addario. En les converses gravades, el premier es vanagloria d'haver descobert "trenta tombes fenícies de l'any 300 abans de Crist". Segons els mitjans italians, el govern de Sardenya no té constància de l'existència d'un patrimoni que, si es confirmés, suposaria una de les principals herències culturals de l'illa. el Periódico: Berlusconi presumeix que hi ha tombes fenícies a la seva mansió

Un centenar de ciutats d'arreu del món celebren avui el Dia Internacional d'Acció per a l'Iran.

La convocatòria, feta per nombroses organitzacions internacionals, com Amnistia Internacional o Human Rights Watch, vol fer pressió des de tot el món per exigir al govern d'Ahmadinejad el respecte dels drets humans dels iranians i la fi de la repressió que hi ha hagut d'ençà de les eleccions presidencials del 12 de juny. Les sospites de frau electoral dels passats comicis iranians, en què va ser reelegit l'ultraconservador Mahmud Ahmadinejad, van suscitar una revolta social al país persa, la més important des que s'instaurà la república islàmica al país el 1979. El moviment d'oposició al règim va sortir als carrers i les protestes van ser reprimides ferotgement: el balanç, segons Amnistia Internacional, és de desenes de morts, centenars de ferits i uns 2.000 detinguts fins avui. Alguns detinguts són defensors dels drets humans i periodistes, com l'advocada i activista Shadi Sadr, arrestada el passat 19 de juliol. A tot això cal sumar-hi les restriccions en la llibertat d'expressió, d'associació i de reunió dels iranians imposades per les autoritats aquestes darreres setmanes.

A Catalunya, diferents ONG han convocat dos actes per aquest vespre. D'una banda, a la plaça de l'Església de Castelldefels se celebra la Festa de la Solidaritat amb exposicions, tallers, música i la lectura d'un manifest i, de l'altra, a la plaça Universitat de Barcelona s'hi fa un acte simbòlic de protesta.

Tortosa: La Festa del Renaixement

Tortosa viurà avui el dia més fort de la XIV Festa del Renaixement. Fins a la una de la matinada, els carrers i les places del nucli antic, amb els jardins del Príncep i les Avançades de Sant Joan, seran l'escenari de les actuacions. La música i el teatre de carrer també animaran el mercat d'època, les tavernes i els campaments.

Des de les onze del matí fins a la una de la matinada, hi haurà un centenar d'actuacions a càrrec d'una quarantena de companyies, amb cinc produccions de gran format i més de 50 espectacles diferents. Així, hi haurà 19 espectacles d'animació i teatre, 15 d'animació i música, sis campaments (de les Quincalles, de les Cavalleries, de Le Puy, dels Pescadors, del Pou i dels Lansquenets de Bretten), una desena d'ambients del segle XVI, diversos actes propis i tres espais infantils, així com cinc espectacles de pagament. La novetat principal és El torneig de les quatre virtuts, una competició de cavallers amb la participació del personatge històric Joan d'Aldana, a càrrec de la Colla Jove de Dolçainers, que es fa al camp de la Torreta de Remolins. Però també cal tenir en compte Les peripècies d'Arlequí, el nou muntatge de la companyia Tamquam al pati dels Reials Col·legis, lloc on l'any passat van sorprendre amb la seua versió de Molt soroll per no res. Per la seua banda, el Cor Tyrichae i el grup Lympha proposen La juguesca dels Déus, al Palau del Bisbe. El claustre de l'Escola Oficial d'Idiomes és l'escenari de Dindirindin, un repertori de música profana del segle XVI a càrrec de L'Harmonia del Parnàs. Finalment, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries repeteixen a les Avançades de Sant Joan amb el seu clàssic La taverna d'Enrico.