lo carrer del riu

lo carrer del riu

25 de juliol, 2009

Joan Saura anuncia que no es presentarà a candidat d'ICV en les properes eleccions al Parlament del 2010

Sense cap ànim de voler-li xafar la guitarra, millor el Romeva que l'Herrera!!! El president d'ICV acaba d'anunciar que no es presentarà com a candidat d'ICV per a les properes eleccions al Parlament al 2010. Ho ha fet després del Consell Nacional que el partit ha celebrat a Sant Adrià del Besòs.

Saura ha dit que fa temps que tenia presa aquesta decisió i que ho pensava fer públic durant el Consell Nacional. Tot i això, ahir divendres ho va anunciar a alguns membres de la direcció del partit, exactament a Joan Herrera, Jordi Guillot i Jaume Bosch, perquè estava segur que en respectarien el secret.

Els 30 anys de carrera política en primera línia i el bon moment polític del govern català i d'ICV són els principals motius que han dut Saura a prendre aquesta decisió. "Un canvi que donarà impuls al govern i al partit" perquè els canvis s'han de fer "quan les coses van bé", ha assegurat el conseller.

Sense donar cap nom, Saura ha dit saber qui seria un bon candidat per a substituir-lo a les primàries de l'any que ve, "tinc el cap qui ha de ser la persona", però no ha donat cap altra pista. Pistes que es posaran sobre la taula en el proper Consell Nacional del partit de mitjans de setembre, on es posarà en marxa l'estratègia electoral i l'elecció de candidats.

Tot i la decisió, Saura, continuarà com a conseller d'Interior i Relacions Institucionals i com a president de la formació ecosocialista.

Avui: Miralles creu que Saura ha fet l'anunci en un bon moment perquè "ara no hi ha problemes"

Avui: El PSC expressa el seu “respecte i admiració” pel conseller d'Interior

Avui: Ridao reconeix la trajectòria política de Saura i considera "saludable" el relleu al capdavant dels partits