lo carrer del riu

lo carrer del riu

26 de gener, 2008

7 de cada 10 blocs creats a l'Estat són en català

Actualment el català és una de les llengües més actives pel que fa a la creació de blocs. I és que, 7 de cada 10 blocs creats a l'Estat són en català.

Amb aquesta dada de rerafons, tots els diputats presents a la taula 'Blocs i política' que s'ha celebrat en el marc de la Catosfera a Granollers han destacat la proximitat entre polítics i electors que ofereixen les noves tecnologies i sobretot la blocosfera. La Catosfera és la primera trobada d'elaboradors catalans de blocs, que s'allargarà fins demà, i que pretén, a través de taules de debat, tallers i conferències, analitzar la situació actual del bloc en català i, d'altra banda, permetre que els blocaires deixin de ser virtuals i es coneguin personalment.

El plat fort d'aquest dissabte al matí en el marc de la Catosfera, que se celebra al Centre Tecnològic i Universitari de Granollers, ha estat una taula rodona sobre política on han intervingut els blocaires i polítics dels diversos partits, excepte el PP per problemes d'agenda. Han participat la blocaire del PSC i diputada al Congrés, Lourdes Muñoz; el blocaire de CiU i diputat al Parlament, Carles Puigdemont; el blocaire i diputat d'ERC al Parlament, Joan Ridao, i el blocaire i Eurodiputat d'ICV, Raül Romeva. Han excusat la presència, per motius d'agenda, de Daniel Sirera, blocaire, diputat i President del PPC. I tots han coincidit a remarcar la importància que té el bloc per ampliar les informacions publicades als mitjans i rebre crítiques i suggeriments de la ciutadania.

El diputat d'ERC al Parlament, Joan Ridao, ha titllat de paradoxal el fet que cada cop més "els polítics utilitzin la xarxa per comunicar-se", però en canvi el debat sobre la xarxa "no està en política".

Els vídeos de les taules íntegrament us els podeu baixar en realmedia aquí.

Isabel-Clara Simó: Joan Ridao

Joan Ridao va fer una excel·lent estrena en la precampanya electoral com a cap de llista del seu partit. El seu parlament va tenir un doble vessant: analitzar la situació de Catalunya, sense embuts, i fer propostes concretes de futur. Després d'analitzar la desmobilització general, va dir que ja no som el motor d'Espanya. Catalunya està ofegada per un Madrid ric, prepotent i que ja no ens necessita, i els dos pobles mai havien estat tan allunyats. Va enumerar tot el que o bé hem perdut o bé ens han usurpat: l'Estatut, les balances fiscals, les infraestructures, la indústria catalana. Va dir que hem de recuperar l'orgull, hem de tenir la iniciativa econòmica i hem de gaudir d'una societat més justa. Hem de frenar l'Espanya radial, l'Espanya que fa trampes, que no compleix les promeses i que envaeix competències. Va repetir la frase d'Ibarretxe: que el dret a decidir no és una proposta nacionalista sinó democràtica. En definitiva: Catalunya necessita un creixement econòmic i una aposta clara per la independència, i que si guanya el PSOE, ERC posarà quatre condicions: una política d'inversions justa, canviar el model de finançament, una cultura plural i afrontar els reptes ambientals i territorials. I només ERC podrà fer-ho, perquè és l'únic partit que té la força i la possibilitat d'actuar. Va estar esplèndid: un líder jove, ben informat en tots els camps i amb idees. L'única pega, la seva escassa referència a la cultura. I, si es tracta de potenciar el fet diferencial, no n'hi ha d'altre que el de la cultura. Els meus aplaudiments, però.

Les tomaques de penjar i la clotxa.

A hores d'ara no anirem a descobrir la sopa d'all ni la penicilina. Tots sabem de les virtuts d'aquest "plat" tan nostrat. Però ens agradaria fer una petita observació: Quan les coses s'acomencen malament, difícilment acaben bé.

Si comencem per no triar els ingredients apropiats, el resultat pot ser un altre i la gent que s'ho menja, si no n'ha provat d'altra, pot sortir-ne decebuda, sense saber perquè.

Per què ho diem? (Terribas dixit) Doncs perquè la clotxa s'ha de fer amb tomaques de penjar. No l'hem vista en cap "clotxa popular", i és llàstima perquè és on se'n pot fer més promoció. A la que es va fer a Móra la Nova l'any passat, tampoc. Mireu la foto. Què portava al plat lo Roger? Doncs cuandomenos dues tomaques de "super". Això no és això !!! A veure quines tomaques posaran demà matí !!! Però és que a la pàgina de promoció de la "clotxa" del Consell Comarcal, "més del mateix", unes tomaques lluentes d'aquelles que no tenen cap gust i que ens les trobem tot l'any a l'inter o super més proper. Mirau-la bé i digueu: Això són tomaques de penjar? Si és que comencem malament des del començament!!! Mireu aquesta altra "clotxa popular" a Flix, també l'any passat, amb tomaques de super i forquilla de plàstic (all included). No, no i no !!! Recomanacions: La clotxa, per començar, es menja en petit grup, en colla. Triarem la base agafant pa de forn de llenya, de poble, no de "la casa del pan". Si l'encarregues t'ho preparen pel dia que vols. Tres tomaques DE PENJAR per cap, ceba i alls al gust. Una sardina (arengada) que no estigue "rovellada", ja sabeu, de casco, però fresca. Un cop rostits les tomaques, els alls, les cebes i la sardina, es "netegen", s'esmicolen i es van posant dins del mig pa al que haurem tret la molla. Es barreja bé, afegint un bon xorro d'oli d'auliva.

I el tall?

Molt millor amb un pam de llanguanissa i tres tords, tot ben rostit.

Les aulives: no caure amb la tentació de les aulives enllaunades. Molt millor unes aulives negres acabades de collir, rostides i ben salades.

Mos de clotxa, mos de tall, una auliva, un trago de vi i....

Alegria !!! Però sobretot, amb TOMAQUES DE PENJAR !!!

Manifestació a Bilbao en suport d'Atutxa

El portaveu del PNB al Congrés, Josu Erkoreka, ha afirmat que a la manifestació d'aquesta tarda a Bilbao per rebutjar la sentència del 'cas Atutxa', la formació nacionalista vol mostrar la seva disposició a seguir defensant les institucions d'autogovern davant "algunes ingerències i intromissions del poder judicial orientades a desnaturalitzar les nostres institucions d'autogovern". Erkoreka ha dit que espera a la mobilització una resposta "acord" amb la "responsabilitat que tots els ciutadans bascos estem cridats a exercir en un moment tan delicat de les institucions d'autogovern".

En aquest sentit, ha destacat que "un parlament els membres del qual no gaudeixen de llibertat per exercir la funció representativa parlamentària, els membres del qual estan emmordassats de peus i mans i no poden fer, dir i votar res diferent del que els ordena un jutge, sigui qui sigui el jutge, és qualsevol cosa menys un parlament democràtic". Segons la seva opinió, és "consubstancial" als parlaments democràtics el fet que els seus membres "gaudeixin del que es diu la inviolabilitat: la capacitat per exercir lliurement la funció representativa per a la que han estat elegits i contribuir lliurement a conformar la voluntat de la Cambra".

"Aquesta reivindicació la seguim mantenint i creiem que és imprescindible en la conjuntura actual per reaccionar davant d'aquests embats inassumibles per part de la judicatura", ha afegit.

El Periódico: Milers de persones es manifesten a Bilbao en protesta per la condemna a Atutxa

El partit de Laporta

Alcaldable o presidenciable? CiU, ERC o una plataforma pròpia? Sí o no? Són preguntes que planen sobre Joan Laporta, un personatge que ha consolidat un lideratge social i polític, des que el juny del 2003 fou escollit president del Futbol Club Barcelona. Un lideratge que espien de reüll els partits polítics, que esperen que el president blau-grana decideixi allò que els uns temen i els altres desitgen: fer el salt cap a la política catalana.

ENRIC RIMBAU: El partit de Laporta

Pels que no ho tenien clar: Carod-Rovira diu a Manresa que no hi ha 'cap' possibilitat que ERC pacti amb el PP a les pròximes eleccions generals

El president d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha dit aquest divendres a Manresa que 'no hi ha cap possibilitat' que els diputats republicans que surtin de les pròximes eleccions generals arribin a cap pacte amb el Partit Popular. El líder republicà ha participat a la capital del Bages en un acte de precampanya obert a tota la ciutat amb l'objectiu d'exposar la situació política de Catalunya i quines són les perspectives de futur. Carod-Rovira ha remarcat que Esquerra es planteja els pròxims comicis amb un doble objectiu: aconseguir un grup parlamentari propi a Madrid i tenir presència a totes les circumscripcions.

Arxivada la causa contra l'alcaldessa d'Hernani

El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz va decretar ahir l'arxivament de les diligències obertes contra l'alcaldessa d'Hernani, Marian Beitialarrangoitia –acusada per la Fiscalia d'un delicte d'enaltiment del terrorisme– en considerar que les paraules de l'alcaldessa a l'acte d'ANB celebrat a Pamplona el dia 12 de gener no constitueixen delicte.

El magistrat va explicar que la figura d'enaltiment del terrorisme es limita a perseguir "l'exaltació o justificació de mètodes terroristes" i no "l'elogi o la defensa d'idees encara que posin en qüestió el marc constitucional". Afegeint que, si fos d'una altra manera, aquest delicte es convertiria en un instrument dirigit a controlar la dissidència política.

El jutge Pedraz va deixar abans d'ahir en llibertat sense la imposició de mesures cautelars a l'espera de judici l'alcaldessa d'Hernani, acusada d'un delicte d'enaltiment del terrorisme per les seves paraules de suport als presumptes membres d'ETA Igor Portu i Martín Sarasola durant l'acte de presentació de candidatures de la seva formació a Pamplona.