lo carrer del riu

lo carrer del riu

26 de setembre, 2009

Màlaga 0 - Barça 2

Puyal 260909

El Barça s'ha imposat 0 a 2 en un partit molt treballat. Als de Guardiola els ha costat molt construir i la duresa del Màlaga feia que als culers els costés trepitjar àrea. Ha estat Ibrahimovic, que ha sortit pel lesionat Henry, qui ha obert la llauna després d'una gran passada de Messi al minut 38 de partit. A la segona part, els catalans han jugat molt més còmodes. I Piqué, que també ha entrat des de la banqueta per substituir Txigrinski, ha fet el segon en una bona jugada d'estratègia. A partir d'aquí, el control total del Barça ha matat el partit. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit

elPeriódico: Els suplents Ibrahimovic i Piqué donen el triomf al Barça (0-2)

LaVanguardia: La racha de Ibrahimovic y Piqué da el triunfo al Barça

Oriol Junqueras: Entrevista al Canal Català Osona

Fa pocs dies em van fer una entrevista al programa Factor Humà del Canal Català Osona. Em van fer parlar una bona estona d'economia i, com no, d'independència :-)

La lletra petita de la independència

Ai, els partits!!*!! La unitat expressada en el míting unitari pel sí a Arenys de Munt, que va aplegar representants de CiU, ERC, EPM i CUP, es va desdibuixant mica en mica a mesura que les consultes s'estenen i els plens dels diferents municipis han de votar mocions, amb textos concrets. Així, s'han produït situacions insòlites com és el cas de l'Ajuntament de Les Borges Blanques, on es van arribar a aprovar fins a tres mocions diferents, o la votació surrealista que s'ha fet a El Vendrell, on el ple va rebutjar una moció d'ERC però en va aprovar una altra de CiU que, com la que van presentar a Borges, incloïa consideracions polítiques sobre el tripartit que era evident que no serien assumides pel regidor republicà. També es reprodueixen els casos de regidors que contravenen les directrius del partit, i és que tot sovint la política a nivell local és un altre món.

La proclamació unilateral d'independència, objectiu principal de Reagrupament

La ponència política que Reagrupament preveu aprovar el proper dissabte dia 3 d'octubre a Barcelona té dos eixos principals, "la proclamació unilateral d'independència" per part del Parlament i la "regeneració democràtica de la política catalana".

La formació liderada per Joan Carretero treballarà per aconseguir la declaració unilateral d'independència a través d'una majoria de diputats que hi donin suport. Una fita que hauria de ser ratificada pels ciutadans de Catalunya mitjançant un referèndum i sota supervisió internacional. "Per aconseguir que l'Estat espanyol accepti aquesta celebració caldrà la pressió de la diplomàcia internacional, a més de la pressió popular catalana", especifica el text.

PROPOSTA DE PONÈNCIA POLÍTICA

Les últimes caixes dels 'papers de Salamanca' arribaran al febrer a Catalunya

Els documents continguts en les 1.500 caixes d'ajuntaments, associacions, entitats i particulars catalans que van ser confiscades al final de la Guerra Civil i dipositades a l'Arxiu de Salamanca, tornaran al febrer pròxim.

La comissió mixta formada pel ministeri de Cultura i la Generalitat va identificar a l'Arxiu de Salamanca uns dos milions de documents confiscats a associacions i particulars a Catalunya després de la Guerra Civil.

La Generalitat ha estat reclamant el retorn de les 1.500 caixes de documents privats i institucionals que van quedar pendents després del lliurament del primer bloc amb 500 lligalls pertanyents al govern català, que es va fer el 31 de gener de 2006.

Entre les 1.500 caixes, hi ha documents del cartellista Carles Fontseré, ja mort, de l'escriptora Teresa Pàmies o de les famílies Cambó i Rovira i Virgili, així com de partits i sindicats com la CNT, o ajuntaments .

Quan tornin aquestes documents a Catalunya començarà un nou procés, doncs s'obrirà un període d'exposició pública perquè els descendents puguin, si ho desitgen, recuperar els documents dels seus familiars.

ETA anima a l'esquerra abertzale que 'doni nous passos en el procés de alliberació del País Basc'

En un comunicat publicat íntegrament en èuscar, emès al diari Berria, la banda terrorista ETA, en el marc del 'Gudari eguna' ha animat a l'esquerra abertzale a unir-se per elaborar una 'estratègia eficaç' que porti el País Basc a 'un nou marc polític que l'apropi a la independència'.

En la carta, l'organització elogia els 50 anys de lluita per la independència i el paper de l'esquerra abertzale, de qui diu que 'per sobre dels estats i d'aquells que estan disposats a vendre el poble, serà capaç de realitzar els canvis que ens aproparan a la independència i el socialisme'.

En el seu comunicat, dirigit especialment a l'esquerra abertzale, la banda terrorista assegura que és aquest grup qui té 'la responsabilitat de donar nous passos en el procés de liberació del País Basc', si bé també adverteix que s'ha de fer valer 'la lluita dura però fructífera d'aquests 50 anys'. Segons es desprèn del comunicat, és l'esquerra abertzale qui ha de forjar 'el camí per obrir les portes a un nou marc polític cap a la independència', però d'altra banda, ETA, de forma ambigua, també adverteix que per això 'és necessari que l'esquerra abertzale reforci la fe i la capacitat per lluitar'.

Avui: ETA finalitza el seu procés de reflexió interna i anuncia que continuarà la lluita armada

L'Estat apuja l'IVA, suprimeix els 400 euros i augmenta els impostos de l'estalvi...

...en un plis-plas!!! El govern espanyol ha decidit pujar un punt l'IVA reduït i en dos punts el general, suprimir la deducció de 400 euros a l'IRPF i elevar la tributació dels instruments de l'estalvi en un punt, de manera que els primers 6.000 euros es gravaran amb un 19% i les xifres superiors amb el 21%.

Aquestes són les principals mesures fiscals incloses en el projecte de llei dels Pressupostos Generals de l'Estat, aprovat avui pel Consell de Ministres. Amb la modificació d'aquestes mesures l'Estat espera ingressar 10.950 milions d'euros l'any que ve.

L'IVA reduït pujarà un punt, fins al 8%, mentre el general ho farà en dos punts, fins al 18%, el que suposarà una recaptació addicional de 5.150 milions d'euros. La supressió de la deducció dels 400 euros en l'IRPF aportarà a l'Estat 5.700 milions d'euros. Quant a l'augment de la tributació de les rendes de l'estalvi permetrà recaptar 800 milions d'euros més, segons els càlculs de l'executiu.

Per contra, la baixada de l'impost sobre societats en cinc punts per a les pimes i els autònoms que mantinguin la feina restarà 700 milions a la recaptació. Avui: Ridao adverteix el govern espanyol que "s'haurà d'esforçar molt" per tenir el suport d'ERC a un pressupost "erràtic"

Vicky Sherpa rep l'alta de l'hospital i tornarà a Catalunya temporalment

La cooperant catalana Vicky Sherpa ha estat donada d'alta de l'hospital en el qual ha estat ingressada 10 dies després de rebre una pallissa a mans de la policia del Nepal, segons ha confirmat el director de la fundació humanitària, Emili Vidal.

Vidal ha explicat que la cooperant, que impulsa projectes educatius dirigits a nens necessitats al Nepal, es troba millor i està preparant la documentació per poder tornar a Catalunya en vuit o 10 dies, tot i que serà per a una estada temporal. Sherpa, amb la col·laboració de la cònsol espanyola honorària a l'Índia, està fent els tràmits per aconseguir visats per als seus fills i la seva mare i poder viatjar a l'Estat espanyol.

La pianista Alícia de Larrocha s'ha mort, als vuitanta-sis anys

La pianista Alícia de Larrocha (Barcelona 1923-2009) va morir ahir a la nit als 86 anys a la Clínica Quirón de Barcelona, on estava ingressada per problemes cardiorespiratoris. Considerada la pianista amb més projecció internacional, va ser guanyadora, entre d'altres, de dos premis Grammy. L'any 2003, la Generalitat de Catalunya li va atorgar la Medalla d'Or a la seva extensa i destacada trajectòria artística. Va mostrar la seva passió per el piano quan només tenia tres anys, i als sis oferia el seu primer concert important en motiu de l'Exposició Universal de Barcelona, l'any 1929. El músic Frank Marshall, deixeble d'Enric Granados, la va veure actuar i la va iniciar com a concertista en solitari, l'any 1940. Es va mantenir en actiu fins els darrers anys, recollint èxits i elogis arreu del món. Entre altres, va rebre el Premi Nacional de Música de l'estat espanyol (1984), el Premi Unesco (París, 1995) i la Medalla d'Or al Mèrit de les Belles Arts (Madrid, 1982). Dos anys abans, rebia també la Medalla d'Or al mèrit artístic de la ciutat de Barcelona. Viquipèdia: Alícia de Larrocha i de la Calle

Avui: Mor la pianista Alícia de Larrocha

LaVanguardia: La Generalitat acogerá la capilla ardiente de Alicia de Larrocha

NYTimes.com: Alicia de Larrocha, Pianist, Dies at 86

Troben evidències de grans quantitats d'aigua a la Lluna

La primera missió lunar enviada per l'Índia, la nau Chandrayaan-1, va trobar evidències de grans quantitats d'aigua en la seva superfície, segons ha informat el director del projecte, Mylswamy Annadurai, en l'Organització d'Investigació Espacial Índia de Bangalore.

Annadurai ha qualificat de "molt satisfactòria" la troballa, segons declaracions recollides pel diari britànic The Times. Precisament la NASA informa en la seva pàgina web que preveu "revelar noves troballes científiques sobre la Lluna" d'acord amb les dades recollides per missions espacials tant nord-americanes com d'altres països.

França vol que les fotos retocades ho indiquin

Naltros, fidels a la veritat, sempre us hem ofert, us oferim i us oferirem fotos sense retocar, je, je!!! França estudia una proposta de llei que obligaria a indicar si una fotografia personal ha estat retocada amb programes com Photoshop o Gimp. La indicació consistiria a publicar aquest text: 'Fotografia retocada per a modificar l'aparença original'. L'obligació de publicar-lo seria imperativa per als anunciants publicitaris, que serien durament sancionats amb multes si la infringien. La proposta, l'ha fet pública la diputada d'UMP, Valérie Bouer. Per ara uns cinquanta diputats ja donen suport a la moció que serà estudiada per l'Assemblea Nacional. La diputada marsellesa argumenta que la publicació de fotografies personals retocades és un problema de salut mental, especialment per a grups d'adolescents que volen imitar models de conducta dubtosa i s'enganxen a tot. LAS HIJAS DE ZP

LaVanguardia: Zapatero quiere proteger a sus hijas de la prensa en el mayor foco mediático del mundo