22 de març, 2010
Conferència: Els efectes dels residus nuclear sobre la salut i el medi
La mina: Història d'una muntanya sagrada
Mentre Vedanta Resources, una empresa amb seu a Londres, es prepara per a destruir els seus boscos i la seva muntanya sagrada amb la finalitat de construir una enorme mina a cel obert, el nou documental de Survival es pregunta:
Què farà un poble indígena per a salvar tot el que coneix? La mina: Història d'una muntanya sagrada (Survival)
Contraofensiva dels pronuclears en favor del magatzem per a Ascó
«No entenem per què el que és dolent per a l'Ebre és bo per a 1 km més enllà. Potser es deu a què es volen quedar la feina per als seus veïns», han arribat a dir, tot fent referència explícita al portaveu de la CANC, que és de Vandellòs.
Carod descarta abandonar la política durant la presentació del seu llibre de llengua
Avui: Carod afirma que seguirà en política després de les eleccions catalanes
Creix la participació en la segona consulta a Iparralde en què el 77,73% dels votants diu 'sí' a institucions pròpies
Zapatero inaugura el sincrotró i assegura que ara l'Estat espanyol està en la primera divisió de la ciència
La Cambra de Representants dels Estats Units aprova la reforma sanitària
La Cambra ha ratificat el text que el Senat va aprovar el 24 de desembre. Ha estat l'estratègia dels líders demòcrates per evitar que la cambra alta, on van perdre l'àmplia majoria en les eleccions de Massachusetts, hagi de tornar a votar el text. Obama ha seguit la votació des de la Casa Blanca. Hi ha hagut abraçades quan s'han superat els 216 vots necessaris, segons ha informat via Twitter el secretari de premsa Robert Gibbs. A la Cambra també hi ha hagut aplaudiments.
Barack Obama ja té fets per passar a la història. Ni Harry Truman, ni Lyndon B. Johnson, ni Bill Clinton ho van aconseguir. Per primera vegada, el govern pararà els peus a les companyies asseguradores i fixarà les normes del sistema de salut més car i ineficient del món. Després d'un any de debat, ja no hi ha marxa enrere. 219 congressistes demòcrates han donat aquest diumenge a la nit el 'sí' a la reforma sanitària. El president la signarà en un parell de dies.
L'obertura de la tomba del rei Pere el Gran permet descobrir un ritual funerari no documentat a la Corona d'Aragó
Les primeres observacions li donen al cos del rei una estatura de 173 centímetres –una alçada molt destacada per l'època–, una complexió física gran i tenia un bon estat de salut. A més, han comprovat que disposen de prou teixit facial per reconstruir-li els trets de la cara. Les restes de Pere el Gran s'han trobat parcialment momificades, és a dir, que va ser embalsamat, com era habitual amb les figures reials de l'Europa de l'època.
Les seves característiques òssies permeten afirmar que va viure "com un rei", en paraules de Marina Miquel, coordinadora general del projecte, perquè no va tenir desgast.
El conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, ha destacat que els estudis permetran donar visibilitat a la figura del rei Pere el Gran, de gran vocació europea i mediterrània, i al pes de Catalunya en l'època. VilaWeb: L'obertura de la tomba de Pere el Gran permet descobrir nou aspectes de la seva vida